Railroad Tycoon 3

Warcraft, Starcraft, Commandos, Civilization...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Rominski 14. 2. 2006 12:16

Tahle hra me chytla, zvlast kdyz jsem si na ni stahnul cestinu. Ale mam par dotazu:
    Jak nejlip nakonfigurovat vlak - je lepsi pouzivat automaticky nastaveni vagonu nebo se piplat s vlastnim?
    Prumerna rychlost - ve scenarich, kde je nutne dosahnout urcite prumerne rychlosti (napr. Orient expres scenar - 20km/h stribro, 30Km/h zlato) jsem porad pod prumerem. A to i navzdory tomu, ze jsem u vsech vlaku vymenil lokomotivy za nove, rychlejsi, a ze jsem povolil jen 3 vagony na vlak. Nekde jsem cetl, ze ma na to vliv, zda se prevazeji pasazeri a posta nebo jen naklad.
    Postovni stanice - podle napovedy prodluzuje dobu skladovani posty ve stanici, ale jinak, kdyz se kouknu do seznamu podniku, tak je v minusu. Ma opravdu tak velky vliv? Vyplati se stavet? A od jak velkeho mesta (tj. pocet hvezdicek)?
Rominski
First Blood

Odeslat příspěvekod uka 23. 4. 2006 09:20

1, Pokud neuvažuješ o transportu konkrétního zboží je nejlepší nechat vagóny sestavit automaticky.
Jinak vlak by se sám ozval, pokud by se stal nerentabilní.
2, Řešil bych to dvojitou tratí plus nastavením prority vlakům (expres, lokálka atd...)
3, Pošta je dobrá k akumulaci poštovních zásilek a tím k většímu obratu. Velikost záleží na vytíženosti osobní přepravy. Ne jenom na velikosti města (ale jistá souvislost tu je - čím větší město, tím víc pošty, že ano).
Pokud stanice funguje jako standartní železniční uzel (tj. pro osobní přepravu) vyplatí se prakticky od začátku. Samozřejmě se dá profit dohledat v detailech hospodaření.
uka
First Blood