Red Alert 3

Warcraft, Starcraft, Commandos, Civilization...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Rosťa_ 13. 1. 2009 21:54

Holly Valance ;-) Mrkni na Doupě.cz do Krátkých zpráv..
Rosťa Viktorin, Doupě.cz
http://twitter.com/HerexP
Rosťa_
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 24. 5. 2009 22:18

Tak dohráno. Mám PS3 verzi, takže tady budou nějaké odlišnosti.
Mastil jsem na konzoli (i na PC, ale to už hodně dávno) Commanďáky od prvního dílu a tenhle je ovládáním opravdu velmi povedený. Je to tím, že původní Com. měli prostě převod 1:1 z myši a klavíru na joypad- což je už z logiky věci dost na hlavu, ale i tak se to dalo hrát a s trochou cviku to nebylo zrovna špatné- ne přesné, ale když jste dělali big armády a pak nepřítele válcovali stylem "parní válec" tak si člověk užil i nějakou tu legraci :D . Třetí RA má oproti předchůdcům naprosto jiné ovládání, ani jeden butonek či páčka nezůstalo nazmar. Pro někoho kdo není moc v RTS zběhlí (a to ani na PC- takže si vystačí jen s myší, tzn. dvěma tlačítkama) to je asi ze začátku dost slušná simulace chaosu, ale tutoriály jsou velmi povedené a protože první mise jsou opravdu snadné, tak se do toho člověk rychle dostane a jak se v jednotlivých frakcích začne blížit ke konci, tak zjistí, že zhusta používá speciální útoky, základnu staví rychlostí blesku a má skoro dokonalí přehled o bojišti. Takže nebojte se vlka nic- je to v OuKlendu :)
Rozdíli oproti první commanďákům? Staří Red Alerti byli v jednom směru dost jednoduché strategie, každá jednotka měla jednu funkci a tím to celkem haslo. Pravda, byli tu jisté výjimky jako Mammoth Tank, který byl silný jak proti letectvu tak i proti zeměplazům, nebo Táňa která detonovala budovy a pěchotu si dávala k snídani. Ve trojce má každá jednotka sekundární funkci a když máte chumel jednotek a chcete u jediného vrtulníčku zapnout zmenšování (mimochodem velmi vtipné), tak jsou dokonce tři způsoby jak to aktivovat (všechny pustit a čapnout jednoho, aktivovat a zase všechny chytit je překvapivě ten nejdelší a nejméně praktický). V jedničce jsem s láskou budoval milionové armády pěšáčků (kteří mi pak skoro najednou zařvali, ale to nevadilo- měl jsem armádu!), ve trojce je limit 50 jednotek (a bacha, japonci když koupí budovu tak vyjede jakési vozítko z něhož se na místě určení postaví baráček- to se také počítá jako jednotka!!!) což se mi zdá málo a ještě více než v kterémkoliv dílu platí, že něco platí něco na něco. Skoro nefunguje postavit si armádu z nejsilnějších tanků a zaútočit na nepřítele- stoprocentně o ně přijdete. Tedy kromě Mamothů (alis Apocalipse Tank), Dvacet takových tanků, plus nějaké to protiletadlové krytí a projedete nepřítelem jako nůž máslem. Třeba Aliance- jejich nejsilnější jednotkou je jakýsi samohyb který přivolává orbitální bombardování. Když nemáte obranu a nějaký ten tančík po ruce (třeba protože jste si je zrovny vyplýtvali při nějakém marném pokusu dobít nepřátelskou základnu) tak se ten sviňák postaví těsně z dostřelu obraných věží (jedno jaké frakce- žádná nemá takový dostřel) a začne vás systematicky likvidovat. Pokud se k tomu přidá ještě finanční krize, tak to můžete rovnou zabalit, protože za při minuty máte ze základny polovinu. Na druhou stranu je ale příšerně křehký (což je jedině dobře- jinak by to pak nemělo cenu) a pokus s dvaceti takovými samohyby zaútočit na nepřítele je sebevražda (a taky finanční- je to pěkně mastné vozítko), protože vám je i s podprůměrnými tanky rozseká na kusy z chviličku) Takže armádu pečlivě skládat a takové superjednotky stačí maximálně v pěti kusech.
Je taky znát další velký posun k preferování superzbraní (patrně se jim to osvědčilo v Generals), poslední misi za Japonsko jsem dokončil z 60% právě díky jim a nebýt jich, tak se ani nevyhrabu ze základny. Na jednu stranu spektakulární efekty při jejich používání jsou moc hezké, ale na druhou mi to přijde jako dost nežádoucí příklon k arkádovosti.
Mise: Vtipné, s nápadem, délka tak akorát, obtížnost celkem vyvážená (a vzhledem k tomu že jsem to hrál na PS3 to je hodně dobrá zpráva). Musím pochválit Commando mise. Ve starých dílech jsem je bytostně nesnášel. Úkol projít celou mapu s jedním vojáčkem patřil k mím nočním můrám a podle jsem aplikoval cheaty abych je přeskočil. Tady žádné cheaty nemám, ale nevadí to, nejsou extrémně těžké a slouží jen jako prolog ke stavěcí fázi. Dokonce se dá říct, že to byla má oblíbená část- takže pochvala.
Grafika- obrázky jste všichni viděli, někomu se líbí, někomu ne. Já bych uvítal trochu méně comicsovosti, ale není to špatné.
On-line: Tady musím začít nadávat jako špaček! EA jak je jejich zvykem, udělala strojovou kopii z Xboxu a já jako majitel PS3 se pak můžu jenom chyta za hlavu co tam sedí za debily. Xbox má totiž posílání pozvánek už v dashboardu, kdežto u PS3 to musí být vlastností hry- na to jaksi zapoměli, takže poslat někomu invite aby si s vámi zahrál story misi je možné (proč si tu pozvánku ale lze přečíst v skirmishi mi není jasné), ale založit hru a pozvat někoho konkrétního (byť z friend listu) je nemožné! Takže s někým se domluvit a dát si turnaj je věc pouhé náhody jestli vás počítač zpáruje. Dál mi taky chybý možnost nastavit technický level a podmínky výtězství- hraje se na maximum a tím to hasne. Tohle loby je akorát k vzteku!

Budu končit. Ta hra se na konzole hodně povedla. Má své mouchy a už to není ten starý klasický Comanďák jak jsme ho znali a milovali, ale doba si žádá své.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod DevAstor 25. 5. 2009 08:55

Tyjo, díky za report, no to by me zajimalo jak bych to mastil na packach. A mise s par jednotkami jsem mel prave vzdy nejradsi. :)
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 25. 5. 2009 09:04

Čím víc takových misí, tím lepší strategie :-) V Tiberian Sun jich byla spousta...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod N.Marko 25. 5. 2009 10:35

Devastor: Jak píšu, byl jsem hodně mile překvapený jak dobře se to hraje. Co ale zamrzí je, že není podpora myši a klavíru (přitom pokud vím, tak je i PC verze RA3, takže by to kur*a neměl být problém!), je mi jasné, že v on-linu by to byla nefér výhoda, ale tam by se to dalo nějak ošetřit (třeby rozdělit hráče na ty co mají/nemají, nebo prostě vypnout myš a klavír a bylo by).
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod spajza X 25. 5. 2009 10:44

:shock: :D ano suhlas s N. ,, RA3 sa na PS3 ovlada paradne . To naco si zvyknuty s mysou, je uz teraz na konzoli riesene cez rychle volby a "magnet nasavanie pointeru na jenotky" ked uz potrebujes hybat s analogom .. Tiez som bol mile prekvapkany :))
๑۩۩๑
★卐★
spajza X
Godlike

Odeslat příspěvekod N.Marko 25. 5. 2009 11:16

Nejdůležitější je fakt, že se to neovládá stejně jako s myší ale NAPROSTO (!) jinak, takže hráč znalí série z PC by nějaký čas nevěřícně tápal. Hlavní změna spočívá v nepohyblivosti kurzoru- pohybuješ celou obrazovkou a jak spajza správně poznamenal jakýmsi magnetem (jehož síla lze nastavit).

Hypotetická situace: zmáčknutím L2 vyjede mapa přes celou obrazovku, analogem se bleskurychle (na mapě je pohyb opravdu fofroví) přesuneš na nepřátelskou základnu, zhodnotíš situaci, R2 (a držíš)- vyjede kryuh s možnozstmi, analogem najedeš na jednotky, potvrdíš, vyjede jiný kruh- vybereš typ jednotek, třeba letectvo, vyjede další kruh a v něm vidíš jaké druhy letectva máš a jejich počet- klikneš na bombardovací, vyjede další kruh- tentokrát s jednotlivými jednotkami zvoleného typu. Pokud si nevezmeš konkrétní letoun a prostě pustíš R2 a máš aktivní všechny bombardéry. Xkem je pak pošleš na cíl. Jestli se chceš pokochat jak letí, stačí zmáčknout trojúhelník. Jestli ne a chceš udělat ještě nějaký bordel, tak zase R2, analog dolů na šestou hodinu (tam jsou superůtoky) a vybrat třeba orbitální bombardování.

Možná se to zdá šíleně složité, ale nezbývá ti než mi věřit, že s trochou cviku to je blesková operace. Pravda, na myš to nemá, ale je to zatím to nejlepší řešení co jsem kdy viděl.

Jinak čtvercem se vezmou všechny jednotky co máš ve výhledu (pokud z toho chumlu chceš aby třeby delfíni paralizovali obrané struktury, tak R2- objeví se co máš zrovna za sebrané jednotky, analogem vybereš delfíny, X a zmáčknout čtverec- spustí se jejich sekundární schopnost- všem, pokud to chceš jen u jednoho, tak ještě jednou X), ťuknutím na X se bere jedna jednotka, podržením X se vytvoří kruh a tím se vezmou všechny uvnitř- tohle jsem skoro nepoužíval, ten kruh je malí a je to pomalé.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Torham 25. 5. 2009 12:36

N.Marko: Nebyl by někde záznam té hry na PS3 ve vysoké kvalitě, tohle ovládání totiž vypadá hodně zajímavě a celkem flexibilně. Nejdůležitější je IMHO fakt, že nehejbáš kurzorem, ale obrazovkou, takže je snažší se trefit tam, kam chceš :)
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
PC, PS2, DS Lite ( :love: )
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 25. 5. 2009 12:52

Moment, někde se kouknu.

EDIT// Zajímavé, na YT není skoro nic- všechno z PC verze, našel jsem akorát tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=vRTW4ggKVZ0
http://www.youtube.com/watch?v=xT0rOA_j ... re=related
kvalita nic moc a navíc to hraje lama, protože jak jsem koukal, často když chce stavět jednotky, tak kilká na kasárny a tankárnu- což je zbytečné a je rychlejší stavět přes kontextové menu (jak tam je párkrát vidět). V on-linu bych ho zmasit za deset minut, spajza za pět :D
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod noems 2. 7. 2009 17:21

Ahoj, prosim jak zjistim jakou mam verzi teto hry? myslim cislo..
Hledam cheat a je jich tu spousta :(

http://pc.hrej.cz/hry/strategie/realtim ... t-3/cheat/

Dekuji
noems
First Blood

Odeslat příspěvekod N.Marko 4. 7. 2009 08:50

WTF? Koukni se na krabičku, obvykle tam bývá napsané jmého hry, pak už by to neměl být problém :D
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Torham 4. 7. 2009 09:10

Marko: Promiň, že reaguju až teď, ale tys to editl a nezobrazilo se to jako nový post..

Podíval jsem se na ta PS3 RA3 videa :-) A musím říct, že to ovládání je velmi zajímavě řešené :) Myslím, že po zapracování bych ani já s tímhle neměl mít výrazný problém. Rozhodně se mi líbí, že kurzor je přibitej na středu obrazovky, takže nemusíš jím šmejdit bůhvíkde po rozích (ruku na srdce - analog je dobrá věc, ale ani zdaleka není tak přesný, pohotový a citlivý jako myš) :-) A to kontextové kruhové menu by se někdy hodilo i u PC verze (ačkoliv ostřílení hráči jistě používají klávesové zkratky) :) Rozhodně z toho mám celkem dobrý pocit, jen kdyby to nehrála taková lama :mrgreen:
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod DevAstor 4. 7. 2009 09:25

Až na to že nejde jednoduše kliknout do mapy a musí se v ní jezdit to vypadá docela dobře.

PS: Editu jsem si také všim až teď.
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
Rampage

Odeslat příspěvekod Torham 4. 7. 2009 09:45

Devastor: To je asi jediná větší výtka, možnost kliknout na konkrétní místo do minimapy a okamžitě tam tak přesunout hlavní pohled je někdy fakt k nezaplacení :)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 4. 7. 2009 10:51

Torham, Devastor: Kliknout (neboli poslat nějakou jednotku někam) na mapu lze, vyvolá se mapa a druhým analogem se po ní šmejdí (prvním se pohybuje celý "hráč"- jeho výhled), ale jak je vidno, hrál to nějaký lamer. Škoda že nemůžu udělat záznam na YT. Předevčírem jsem se jen tak z plezíru připojil a po měsíci jsem si zahrál- bitva trvala dvanáct minut, udělal jsem pár základních tančíků, pár vrtulníků, zkusil štěstí a nachytal protivníka se spuštěnými kalhotami- neměl protileteckou obranu- jen pár vojáčků. Tak jsem ho zmasakroval :D
N.Marko
Godlike

Předchozí stránkaDalší stránka