Super, tak to jsem rád, že to zde taky někdo čte
Čas je problém, sám ho nemám zrovna dostatek..snad ale u Rocksmith vydržím. Chtěl bych si totiž porovnat začátek a pak třeba skutečnost po 30ti dnech cvičení - jestli a o kolik jsem se zlepšil, co se naučil nového atd.
Rád bych za ten měsíc uměl alespoň jednu, nejlépe dvě písně komplet bez nápovědy na obrazovce (s nápovědou samozřejmě více než jen 2) a zdokonalil několik herních technik. K tomu je ale potřeba věnovat tomu pravidelně čas..spousta lidí má čas třeba až večer a to může být taky problém, protože tahle "hra" není zrovna z nejtišších

.
Samozřejmě - můžete hrát se sluchátky (já tak většinu času hraju), ale i struny na el.kytaře jdou slyšet a je mi jasné, že sousedi nepotřebují poslouchat večer při televizi mé brnkání (proto kolem 21hod s cvičením raději končím).
No zpět k dennímu hlášení
Steam hlásí
"Odehráno 7 hodin" (bude to něco přes), takže jsem dnes cvičil, dejme tomu, necelé 2 hodiny.
Jednou jsem si zahrál Satisfaction, které mě už celkem omrzelo (moc mě nebaví ji hrát..je to pro mě při hraní taková "statická" píseň..prostě jen stojím..ale třeba u Next Girl a Higher Ground mě samotné hraní nutí k pohybu - myslím tím to, že se mi chce při hraní skoro až tančit, nevím jak to jinak popsat

), ale o pár bodů jsem si aspoň zvedl rekord:

Pokročil jsem také v Next Girl, kde už jsem se přehoupl přes hranici 100 000 bodů! (je to ale taky jeden z těch úplně nejlehčích songů ve hře, tak se není moc čím chlubit

)
Tím se mi odemknul Master mód (tedy ne Expert, jak jsem jej mylně nazval v minulém příspěvku) a až si mé ruce Next Girl zapamatují, tak jej zkusím.

Tím se mi odemklo několik nových herních technik a také nová minihra - baseball. Ovládáte pálkaře a musíte ve správný čas zahrát na správném pražci (případně nestačí pouze zahrát, ale je nutný i bending - záleží na indikátoru), abyste míček odpálili. Pak běžíte mezi metami a nastupuje další pálkař..atd. Je to bodované a samozřejmě se můžete vyautovat (nebo jak se tomu v baseballu říká

.. strike? ), pokud se několikrát za sebou netrefíte.
Je to hra na postřeh a orientaci na hmatníku (máte zhruba tak 2 vteřiny na to, zahrát správný tón).
Dále jsem rozjel nový song - Higher Ground od Red Hot Chilli Peppers s kterým stále zápolím. Už se to sice trochu zlepšuje, ale čeká mě ještě dlouhá cesta k jeho správnému zahrání
Zvlášť mě štve to, že vím, že hraju některé úseky špatně (technicky), ale (zatím) nemůžu jinak, protože když hraju na struny správně (alternate picking), tak v rychlejších pasážích nestíhám a nestrefuju se správně do strun
Tady ještě první a poslední (one note + combo verze - tzn. jednotlivé tóny i akordy) dnešní pokus zahrát Higher Ground, to be continued..