Zdarec,
taky přidám názor do diskuse o ETS 2. Naježděno mam asi necelých 30 000 Km na volantu a hodnocení je následující:
Jak už tady psal
mmmjack ty dálnice nejsou moc povedený. Tyhle odbočovací pruhy jsem taky nikde neviděl. Konkrétně.. 2 proudová dálnice a z ničeho nic pravý jízdní pruh uhne. Tohle vidim jako hodně vážnej nedostatek jinak pěkný hry. Ale zase na druhou stranu, takovéto sjezdy nejsou všude, třeba ve Francii nebo Švýcarsku se dost často vyskytují normální nájezdy a sjezdy tak jak je známe z našich dálnic.
Samoržejmě tím, že je zmenšené měřítko vzdáleností, tudíž dálnice nejsou tak rovné jako v reálu, ale zase na druhou stranu, alespoň to není jednotvárné a nemáte tendenci u PC usínat.
Okresní, neboli vedlejší silnice jsou povedené, je u nich potřeba trochu přemýšlet, včas podřatit, atp.
Jak zde přede mnou psal
techseaman o tom že nehodu vždy cvakáte vy, tak toto už je opraveno. Pokud za nehodu může AI necvakáte ji vy. Samozřejmě pokud to napálíte do nějakého auta nebo do něj drcnete při couvání, pokuta je vaše.
Hodně se mi líbí dopravní značení a metodyka nebo jak by se to dalo nazvat. Dokonce zde funguje i přednost z prava (na ostrovech z leva). Udivilo mě i to že pokud na křižovatce stojíte dlouho, tak vás nechají vyjet
což se docela hodí, když už nemáte mnoho času na doručení zásilky. A co musim teda zhanit, je to že pokud potkáte kamion, třeba jen samotnej tahač na okresní silnici tak kolikrát
(ne vždy) i na rovném úseku silnice nejede víc než 60. Nikde nikdo, rovný úsek silnice a jede 60 (angry).
Dále hodnotím kladně systém udělování pokut, jak už sem psal, opravili udělování pokut za nehody. Pokuty za rychlost dostanete když delší dobu jedete víc jak je omezená rychlost, přičemž je tu i tolerance prá Km/h. Třeba ve městě když jedete 55 spadáte do tolerance, ale jak přesáhnete třeba 62 už vám nejspíš přiletí pokuta. O něco přísnější metr je když je úsek označený jako měření rychlosti. Tam se vyplatí hlídat si tachometr. JInak vás skásnou za: projetí na červenou, nedodržování odpočinku, rychlost a za nehodu.
Někteří tady také psali, že i na rovném úseku dostávají smyky nebo na vodě atp. Já sem zatím žádný smyk ještě nedostal. Pro větší zábavu dodržuju max rychlost s návěsem 80 popř. 70 a ještě sem se do smyku nedostal, ani se mi nepovedlo se převrátit. Nejspíš už taky opravili tuto metodiku.
Popis krajiny: Krajina je dělaná random kvůli vzdálenostem. Ale jsou do ní zakomponované výrazné místa které známe. Třeba např.: za Mladou Boleslaví (v ETS se tam nachází firma SCOUT - Škodovka) je po pravé straně ve směru k Polským hranicím asi tak 5 Km za městem Letadlo, které slouží jako občerstvení.. V ETS 2 tam je
Dále můžu jmenovat Novomlýnské nádrže pod Brnem, kde se nachází i Mušovský kostel na ostrůvku. Zase kvůli vzdálenostem, přehradu najdete v podstatě hned za Brnem. Jinak asi nejhezčí krajina se nachází ve Velké Británii. Opravdu se mi to tam líbí.
Jinak co se týče měst, tak ty moc velký nejsou. Zase je to nejspíš dáno tím, že je menší měřítko.
Závěrečné shrnutí. Eurotruck Simulátor 2 je podle mého názoru velice povedená hra. Kamiony jsou graficky velcie zdařilé. Celkově hra vypadá velice dobře. Hraji ji na GTX 650 na vysoké detaily při 35 FPS + - . Doporučuji to hrát na volantu. Jinak se nedivim, že to některé kupující zklamalo, kteří to zkoušeli hrát na klávesnici. A úplně nejlepší by bylo to hrát na vlolantu i se spojkou, tu ale bohužel nemam.
Já dávám hře 92% protože si u toho vždycky výborně odpočunu a nenudím se. Těch 8 procent dolů je za ty špatně vyřešený sjezdy z dálnic. Ale časem už si pak zvyknete a už to nebude nijak limitující.
PS: omlouvám se za případné překlepy a gramatické chyby. Nejsem Gymplák