Zaklínač

Morrowind, Knights of the Old Republic, Baldur's Gate...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Pipin 25. 1. 2008 10:07

Tak zaklínač má v podstatě taky tahový systém, ale je řešený tak, že to nepoznáš. Všimni si, že když před bojem vypiješ třeba Vlaštovku, začne ti kontinuálně přibývat zdravá, ale jakmile začneš bojovat, zdraví začne přibývat skokově - právě po jednotlivých kolech boje.
V NWN 2, stejně jako ve všech ostatních DaD hrách, bojují postavy samy, jen označuješ na koho maj útočit. Principielně mi to nějak zvlášť nevadí, i když je to vlastně relativně nezáživné. Zaklínač je právě dobrým komprosimem mezi takto odtažitým bojem a clickfestem v diablovkách
Welkome to heal!! - Mirdasl
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 25. 1. 2008 10:31

Pipin: o to ani tak moc nejde, jestli je nekde hluboko tahovy system, ale spis jak je demonstrovany navenek, v tomhle pripade v boji
(v DnD hrach by byl trochu problem, kdyby postavy samy nebojovaly, protoze by to tak nejak zabilo smysl mit vic nez jednu hratelnou postavu v boji)
moje konzole >> ostatní konzole
uzivatel_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Pipin 25. 1. 2008 11:07

Mě furt není jasný co konkrétně ti na těch soubojích vadí.

To je jasný že v RPG s více postavama nemůžeš za každou bojovat manuálně (i když, my co pamatujeme Dungeon mastera...)
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod DevAstor 25. 1. 2008 11:17

No vim co dost lidem vadi, prisli k tomu, napovedu nejak preskocili, byli zvykli klikat jak silenci a pak byli ***** ze postava nebojuje. :lol:
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
Rampage

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 25. 1. 2008 11:24

Pipin: jak jsem psal, bylo to takove nemastne, neslane a nejak mi to celkove nesedlo ... fakt nevim, jak to presne popsat
(ale mozna mam jen nastavenou latku moc vysoko z her, ktere jsou prave kolem bojoveho systemu postavene? podobny problem ma dost lidi s Mass Effect - na RPG pomery dobre zpracovany boj, ale vedle akcnich her jako GRAW nebo Gears to proste neni ono)

Dungeony ... to uz se take nevrati :)
uzivatel_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Dark_one 25. 1. 2008 11:28

Predevcirem mi kamarad ukazoval ceskou verzi Zaklinace...ten cesky dabing je spatny...a Geralt je EXTRA spatny.
Jen muj kratky postreh.
Zachraň trávu, sežer krávu!

*****ám moderátory do ucha
(Alcilův podpis [online]. [2007] [cit. 2008-02-07]. Dostupný z WWW: <http://forum.doupe.cz/>.)
Dark_one
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pipin 25. 1. 2008 12:05

Český dabing je, řekněme, problematický. Je třeba si ale uvědomit, že zrovna Geraltův hlas vybrali hráči svým hlasováním, což může být poměrně příznačné. Některé hlasy se mi líbily (Shani, Triss, Talar, ale i třeba Zoltan), jiné jsou horší (příšerný mi přišel třeba vypravěč v intru). Problém je spíš s tím, že často nesedí intonace ve větě, protože to dabovali aniž znali konkrétní situaci ve hře...

Devastor: Přesně. Holt když je nkdo blbej, těžko mu pomoci. Navíc, jak říká Yahtzee, to má moc tlustej manuál, ve kterým je to sice napsaný, ale je tlustej a nás to sere:D

Já prostě s ovládáním soubojů neměl sebemenší problém, přišlo mi přehledné, jednoduché a funkční.
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod PC 25. 1. 2008 12:20

Mě ten dabing zas nijak extra špatný nepřišel, naopak jsem ho ocenil, pořád příjemnější než angličtina. V cutscénách je to jako film. Dabing bych prostě neřešil... Zaklínač si to nezaslouží... Někomu se dabing líbí někomu ne ale ta hra jako celek je klenot, to je přece bez debat. Stačí se podívat na prodeje v téhle piráty prolezlé zemi... Malý zázrak, řekl bych...
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 25. 1. 2008 12:34

Pipin: trochu OT, ale podle meho by mel byt tlusty manual spis vysadou sberatelskych edici nebo urcitym bonusem, ktery hrace potesi ;)
moje konzole >> ostatní konzole
uzivatel_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Pipin 25. 1. 2008 14:31

Uzivatel: to si rozhodně nemyslím. "nadstandartní" vybavení základní verze zaklínače (tj. Manuál, povídka, mapa atd.) je v USA u spousty her standardem (i když i tam to asi trochu mizí, několik let jsem tam nebyl), i krabičky mívali Amíci často hezčí. To jen vydavatelé u nás ( a asi obecně v Evropě) na nás už mnoho let šetří tím, že za setejnou nebo vyšší cenu než v USA vydávají hry s výrazně osekanější "přidanou hodnotou". Takže ke hrám se už často nedává ani manuál a je jen v PDF na DVD se hrou...

PC: Zaklínač je rozhodně klenot a jasná hra roku 2007 (pro mě), ale proč nepoukázat na ne zcela dokonalý dabing? A příjemnější než angličtina? No možná specificky u Zaklínače jakožto polské hry podle polských knih jo, ale jinak AJ výrazně preferuju
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod Asatru 25. 1. 2008 15:59

Mam nainstalovany patch 1,2 ale skáče mi čas docela často, třeba z 8 ráno na 1 v noci atd. Dělá to taky někomu?? Dík
Asatru
First Blood

Odeslat příspěvekod DevAstor 25. 1. 2008 20:08

Stalo se mi to jen jednou, ale jeste na starsim patchi, hral sem dlouho do noci kostky s tim "jen zasranym prekupnikem" a pak naskocil zas vecer.
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
Rampage

Odeslat příspěvekod Dark_one 27. 1. 2008 01:54

Recenze na Zaklinace od Zero Punctation...
vtipne, sarkasticke, dokonale...jako vzdy :)

http://kotaku.com/348143/zero-punctuati ... nima-badly
Zachraň trávu, sežer krávu!

*****ám moderátory do ucha
(Alcilův podpis [online]. [2007] [cit. 2008-02-07]. Dostupný z WWW: <http://forum.doupe.cz/>.)
Dark_one
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod 8Paul 27. 1. 2008 09:08

Jojo, skvělá "joke recenze", jako vždy.Se vším co tam řekl se dá souhlasit, ačkoliv samozřejmě to co on na té hře (a asi i spoustě jiných RPG) nesnáší, tak to já na ní miluju..Záleží na úhlu pohledu.Každopádně pro zasmání je to dobrý, to jo.
"War does not decide who is right, war decides who is left."
8Paul
Killing Spree

Odeslat příspěvekod negr 27. 1. 2008 12:37

Dark_one píše:Recenze na Zaklinace od Zero Punctation...
vtipne, sarkasticke, dokonale...jako vzdy :)

http://kotaku.com/348143/zero-punctuati ... nima-badly

To jsme probrali na předchozí stránce...
-We gotta get out of here dude!
-Why?!
-C4 yourself!
negr
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka