Doporucte RPG

Morrowind, Knights of the Old Republic, Baldur's Gate...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod qwertus 31. 12. 2006 19:52

hry hraju jen prilezitostne..a to i ruzne zanry..takze nemam takovy prehled..co byste doporucili, kdyz chci aby to melo opravdu obrovsky svet, vymakany system vlastnosti, boje, ale hlavne poradnou dejovou linii a jedinecnou mystickou atmosferu a spustu vedlejsich questu... krom TES a Gothicu... muzou to byt klidne starsi hry, ale zas ne nejak archaicke, treba jsem zkousel hrat Wizardry 7, ale to je pro cloveka zvykleho na graficke zpracovani modernejsich her utrpeni.. preferuju pohled z prvni osoby..
qwertus
First Blood

Odeslat příspěvekod xgandalf 31. 12. 2006 20:09

Takže dva hlavní zástupce bysme měli vyřazený...Wizardry 7 - noo, když už, tak dneska spíš Wizardry 8, ale ty bych ti nedoporučil, protože spolu s Wizards&Warriors je to hra spíše pro hardcore dungeon maniaky. Rozhodně neprohloupíš s Vampire:Bloodlines, což je úžasná pařba a dnes sehnatelná za směšný peníz. Kdyby si netrval na pohledu z první osoby, tak doporučuju ozkoušet sérii Badurs Gate (případně "bratříčka" Planescape Torment), anebo obligátní Final Fantasy 7+8+9. (potom případně 1-6)
Look, three-headed monkey. Guybrush Threepwood, mighty pirate
What can change the nature of a man? Ravel
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kurcatovium 1. 1. 2007 12:26

přimlouvám se za Vampire... ;) Ale nepohrdnul bych ani Wizardry VIII - je tam vše, co chceš (snad až na spoustu vedlejších questů... tam je to tak... trochu prostě jinak;) ), ale je to fakt na dlooooooooouho :)

Jinak Gothica jsi hrál, že ho nechceš? Jednička byla naprosto neopakovatelná.. Ten svět... Mňami... Jééé, já si to snad zahrám znova :)

Ani Star Wars: KoTOR (1 i 2) nejsou k zahození, je to sice takové lineárnější, ale ne špatné...

Jinak Fallouty (1 + 2) to jistěj ;)
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod David Sláma 1. 1. 2007 14:49

Já bych doporučil Neverwinter Nights s datadisky - k sehnání v podstatě za pár korun a představy splňuje snad všechny: vymakané vlastnosti, boje, svět, questy i parádní atmosféru... NWN jsou asi jediným RPG kromě TES (a Diabla 2, no :)), ke kterému se vracím :).
David Sláma, editor časopisu Computer
Failure is not an option. | Ignorantia iuris non presumitur nec toleratur.
David Sláma
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kurcatovium 1. 1. 2007 16:12

[quote="David Sláma";Já bych doporučil Neverwinter Nights s datadisky - k sehnání v podstatě za pár korun a představy splňuje snad všechny: vymakané vlastnosti, boje, svět, questy i parádní atmosféru... NWN jsou asi jediným RPG kromě TES (a Diabla 2, no :)), ke kterému se vracím :).e/quote]
tak tady se neshodneme... NWN jsem zkusil, ale absolutně mě to nechytlo... :( nevím proč, ale opravdu mi to nesedlo a vůbec mě to nebavilo... ale každý dle svého gusta :)
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod marz 1. 1. 2007 16:37

Ja RPG moc nehraju - spis vubec, ale co vim, co hraji kamosi, tak bych mohl doporucit The elder scrolls: Morrowind a Oblivion a jeste Dark Mesiash (nevim, jak se to presne pise).
I blbci letí vzhůru!!!
Je lépe bojovat holýma rukama, než být poražen při nabíjení pušky. - Kulhánek (Cesta krve)
marz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Meda 1. 1. 2007 17:30

kurcatovium píše:[quote="David Sláma";Já bych doporučil Neverwinter Nights s datadisky - k sehnání v podstatě za pár korun a představy splňuje snad všechny: vymakané vlastnosti, boje, svět, questy i parádní atmosféru... NWN jsou asi jediným RPG kromě TES (a Diabla 2, no :)), ke kterému se vracím :).e/quote]
tak tady se neshodneme... NWN jsem zkusil, ale absolutně mě to nechytlo... :( nevím proč, ale opravdu mi to nesedlo a vůbec mě to nebavilo... ale každý dle svého gusta :)-/quote]

I muj pripad NWN me nak nechytlo no kazdej ma to sve :) .Kdyz nechces TES ani Gothic (asi uz si to hral) tak me teda potom z tech novejsich bavilo Star Wars KotOR 1 a 2 nebo Fable .S velkejma svetama jako ma Gothic serie nebo TES se asi v jinem RPG uz nesetkas.Vampire the Masquerade:Bloodlines je taky dobry ale ja sem ho jeste poradne nehral cekam na cestinu abych si to poradne vychutnal uz je na 90% :)
AMD Athlon 64 X2 5600+ 2800MHz, Gigabyte GA-MA770-DS3, A-Data 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition,
160GB HDD, Asus EAH4850 512MB, LC Power 550W
Meda
Killing Spree

Odeslat příspěvekod xgandalf 1. 1. 2007 19:12

2DavidSlama: Bohužel, NWN mi taky nepřijdou až tak úžasný - je to dobrá hra, o to nic, ale řekněme si na rovinu, je to dost akční (aspoň mi to tak přišlo), příběh taky není žádná velká sláva a questy v porovnání třeba s BG jsou o dost horší. Ale hlavně mi tam chyběla ta atmosféra, která mě u jiných RPG chytla. Prostě jsem to hrál, dohrál, pak jsem si řekl, hmmm, šlo to a tím to padlo. Nicméně tohle se samozřejmě může lišit člověk od člověka.
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kurcatovium 1. 1. 2007 23:17

xgandalf píše:2DavidSlama: Bohužel, NWN mi taky nepřijdou až tak úžasný - je to dobrá hra, o to nic, ale řekněme si na rovinu, je to dost akční (aspoň mi to tak přišlo), příběh taky není žádná velká sláva a questy v porovnání třeba s BG jsou o dost horší. Ale hlavně mi tam chyběla ta atmosféra, která mě u jiných RPG chytla. Prostě jsem to hrál, dohrál, pak jsem si řekl, hmmm, šlo to a tím to padlo. Nicméně tohle se samozřejmě může lišit člověk od člověka.e/quote]

mám na to podobnej názor... zapnu, hraju, hraju, najednou se proberu a zjistím, že se nudím... k té hře mě vlastně nic moc netáhlo :( jo, celkem zajímavé téma, příběh jakž takž (myšlenka (co jsem ze začátku hrál) docela slušná), ale prostě je to takové nemastné neslané... ta hra určitě nesplnila do ní vkládané naděje

jinak jak tu psal někdo jiný: velký svět jako v Gothicu nebo TES nenajdeš: je tomu tak i není... při 3D hře asi ano, ale takový Fallout (skorem celá Severní Amerika) nebo Arcanum...;) Ono i BG, ID, ... buehehe ;)
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod Ertefol 1. 1. 2007 23:37

heh, přesně stejný pocit, jaký popisujete vy u NWN jsem měl já u BG :) A NWN mě naopak hodně bavilo :)
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod SCobra 2. 1. 2007 15:22

Když ne Wizardry, tak co třeba Might and Magic? Díly od šestky nahoru nemají až zas tak strašnou grafiku, aby se na to nedalo dívat a i systém je o něco zjednodušený a rychle pochopitelný. Devítka sice prý nebyla nic moc, ale nehrál jsem, takže nemůžu potvrdit. Ovšem, ani osmička nestála za moc.

K BG: Přesně jako Ertefol, jen NWN jsem nehrál.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod bitskull 2. 1. 2007 15:49

Ano Might and Magic 6 a 7 jsou oboje vyborne. Ikdyz sestka uz ma pomerne zastaralou grafiku na dnesni dobu.
Playstation 3, Nintendo Wii, Phenom II X3 720BE + Radeon 4850
bitskull
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 2. 1. 2007 15:57

bitskull píše:Ano Might and Magic 6 a 7 jsou oboje vyborne. Ikdyz sestka uz ma pomerne zastaralou grafiku na dnesni dobu.

To má i 7 a 8 :wink: Přeci jenom, "placaté" objekty (stromy, lidi, potvory...) dneska už asi nikoho nenadchnou
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod kurcatovium 3. 1. 2007 20:27

SCobra píše:
bitskull píše:Ano Might and Magic 6 a 7 jsou oboje vyborne. Ikdyz sestka uz ma pomerne zastaralou grafiku na dnesni dobu.

To má i 7 a 8 :wink: Přeci jenom, "placaté" objekty (stromy, lidi, potvory...) dneska už asi nikoho nenadchnouh/quote]

a i přesto se najde spousta lidí, kteří to dodnes hrají... asi bych to měl taky zkusit ;) :)
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod xgandalf 3. 1. 2007 20:48

Might&Magic je rozhodně dobrá volba, ale nevím proč, prostě v mém osobním hodnocení jim do té pomyslné špičky něco málo chybí. (a rozhodně není problém v grafice). Prostě je to u mě dost o intuici - některý hry mě svým kouzlem chytnou víc a některý míň. :twisted:
xgandalf
VIP uživatel

Další stránka