Je libo sekeru, fireball anebo paklíč?

Morrowind, Knights of the Old Republic, Baldur's Gate...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod AlienX 23. 5. 2007 18:52

pekne potichu v tieni s otravenym sipom v luku superovi do krku, cesta volna
nobody steals our chicks and lives
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod kurcatovium 27. 5. 2007 22:31

jak jsem zjistil nedávno, je mi to celkem jedno... občas si frknu čistě řeznické prase, co do pěti nenapočítá, potom si dám silně charismatického ukecávače, co se rozsype při zlém pohledu...

anebo nějaké šílené kombinace :)

ve Falloutu teď jedu za relativně slabou postavu (ST 5) se specializací na Melee weapons, k tomu přibrané Speach a Outdoorsman :)

WoWko jsem jel pro změnu za Night Elf - Huntera, ač jsem elfy dříve moc nemusel... (zejména v dobách DrD, kde jsem si udělal debilního barbara s historií plnou mrtvých elfů... :D )

Diablo 2 prozměnu Barbar s dvěma meči a Frenzyyyyyy...

Wizardry VIII jsem prošel s družinou všeho možného (Fig, Mag, Gad, Bar, Pri, Nin, +My(i?)les, +RFS81), po pokusech chodit s jednou postavou (nikdy nesplněno :D), kde se nejlépe osvědčil Samurai, pak někde Lord a Valkýra... celkově to ale v 1 bylo silně nehratelné :)

jak říkám, dnes je mi to vcelku jendo, stále ale zůstávám blíže spíše sekeře než magii... (byť Arcanum jsem zkusil chvíli i za mága, ale nešlo mi to :D )
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod 3D_Crab 28. 5. 2007 06:55

Já si nepamatuju, že bych kdy nějakou hru dohrál čistě třeba jenom za mága. Naopak, povětšinou využívám magii jen okrajově, případě pouze jako posilnění. Jinak v Oblivionu teď hraju za Redguarda v těžké zbroji s namaxovaným plížením a neviditelností :D .... a samozřejmostí je pořádnej obouručák :)
Uhni krávo, nesu sklo.
3D_Crab
Dominating

Odeslat příspěvekod Dark_one 28. 5. 2007 08:18

Taky hraju nejradeji za maga, ve vetsine her je to za ne nejjednodussi, protoze jsou proste overpowered :)

Vyjimkou snad bylo jen Diablo 2.
Zachraň trávu, sežer krávu!

*****ám moderátory do ucha
(Alcilův podpis [online]. [2007] [cit. 2008-02-07]. Dostupný z WWW: <http://forum.doupe.cz/>.)
Dark_one
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Revan 28. 5. 2007 11:07

Nejradsi magie a elf. (Sekundarne zlodej). Cely BaldursGate 2 jsem projel jen s kombinaci - zlodej/mag (+1klerik na noseni veci a heal (a sem tam pomoc na nejakou magicresistance potvoru.)
Revan
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 28. 5. 2007 13:47

Většinou Rogue, Thief nebo něco takovýho... Mágy nemám rád, obzvlášť ve hrách založených na pravidlech D&D a AD&D - odpočívat po každym druhym kouzle mě fakt nebaví. A v jiných hrách jsou zas moc omezeni manou... Jiná věc jsou větší party, kde jeden mág neschopný kouzlit tolik neznamená (viz Icewind Dale, Might and Magic...). Bojovníci jsou nezábavní, rangeři potřebují střelivo a priesti jsou v podstatě to stejné jako mágové...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Revan 28. 5. 2007 17:16

v BG je na to kouzlo 9 urovne, ktery odstrani mezeru mezi kouzlenim. Pokud k tomu pridas hul magu (od beholdera na moste), ktera uurychluje kouzleni, tak je mag prakticky nezastavitelnej.
Revan
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Alcil 28. 5. 2007 17:26

to je na fantasy RPG vůbec nejhorší, protože povolání se dělí hlavně na ty chytré a na ty, co se umí mlátit. A já chtěl vždycky chytráka, co se umí mlatit (ale ani jedno z toho průměrně)
Alcil
Rampage

Odeslat příspěvekod Uživatel 28. 5. 2007 17:34

Revan: to si cele BG2 soloval? proc?

Alcil: takze bardi? :)
Uživatel
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Alcil 28. 5. 2007 18:01

[quote="Uživatel";

Alcil: takze bardi? :)[/quote]
Ne, přestal jsem hrát ADandD RPG :-)
Alcil
Rampage

Odeslat příspěvekod kurcatovium 28. 5. 2007 20:20

Dark_one píše:Taky hraju nejradeji za maga, ve vetsine her je to za ne nejjednodussi, protoze jsou proste overpowered :)

Vyjimkou snad bylo jen Diablo 2.

v D2 že nebyl mág overpowered? a kdo teda, když ne on? když to za něj člověk uměl, rozsekal cokoliv během pár sekund...

viz můj pokus o skolení kámoše mága s mým barbarem... skončil se 100% života po cca 4 sekundách ... ani jsem se k němu nedostal, a to hraju poměrně defenzivní char s vysokými resisty!
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 30. 5. 2007 13:30

Alcil píše:to je na fantasy RPG vůbec nejhorší, protože povolání se dělí hlavně na ty chytré a na ty, co se umí mlátit. A já chtěl vždycky chytráka, co se umí mlatit (ale ani jedno z toho průměrně) /quote]

V Baldurs Gate (Icewind Dale) zrovna šlo mít obojí - při troše štěstí a trpělivosti se ti totiž mohlo podařit naházet si ke statistikám nejvyšší hodnoty (osmnáctky). No a v novějších ADandD RPG jde spíš o preference - Neverwinter Nights - Elf Female Rogue - 10,16,12,8,14,16 (Str, Dex, Con, Wis, Int, Char). Bojuje dobře (díky featu Weapon Finesse, který bere bonusy na útok a dmg z Dex, místo Str) a přitom má vysoké Charisma, případně může mít vysokou i Int...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Revan 30. 5. 2007 17:32

[quote="Uživatel";Revan: to si cele BG2 soloval? proc?

[/quote]

hral jsem to celkem trikrat, 2 x normalne a jednou jen za maga. A proc. Protoze to je tezsi a i ten nejprimitivnejsi souboj je napinavej.
Revan
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Uživatel 30. 5. 2007 17:48

Revan: tak to pak ano...
Uživatel
Killing Spree

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 23. 12. 2008 16:51

Preferuju rozhodně bojové postavy, většinou pořádný meč a štít, případně dva meče, katany nebo tak něco, podle nálady :-)
RedeeMrd
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka