Fable: The lost chapters

Morrowind, Knights of the Old Republic, Baldur's Gate...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod loldaolda 11. 12. 2005 17:50

Co na něj říkáte? Podle mě docela pecka :) 8)
loldaolda
Killing Spree

Odeslat příspěvekod xgandalf 13. 12. 2005 14:00

Podle mě docela zklamání - teda otázka je, jak to bereš - v porovnání s tím, jaká byla původní vize, tj. konkurent Morrowindu, je to nechytačka. Některý věci mi vaděj hodně (linearita, naprosto debilní systém získávání zkušeností), některý míň(grafika, hudba), u některých nevím - systém stárnutí apod. Celkově mi to přijde jako slušný zklamání.
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 13. 12. 2005 15:21

Ja se konecne docpal k "Rytirum stare republiky", (po male odbocce k free Cardhalii) a potom jsem chtel Fable minimalne zkusit, tak jsem hodne zvedav.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod loldaolda 13. 12. 2005 16:28

No ja ho neberu nijak - s nicim ho nesrovnavam, predchozi dil jsem v zivote nevidel, jen jsem si precetl recenzi na FABLE TLC a rekl jsem si ze to chci! :) Podle me je to super hra, z meho pohledu urcite. Po hoooodne dlouhe dobe [(PC)naposled snad KOTOR ] poradne RPG... Morrowind je samozrejme kapitola sama pro sebe... Ale tohle je neco uplne jinyho a podle me se nikdo nesnazil byt "konkurent" morrowindu ve smyslu toho, ze by se snazili o podobnou rozlehlost atp...
Kazdopadne kazdy si musi zahrat a uvidi sam... :)

Me se treba strasne libi jak te lide poznavaji na ulici a maji na tebe ruzny hlasky, pripadne jak te oslavuji, nebo se te boji atd... :wink:
loldaolda
Killing Spree

Odeslat příspěvekod David Sláma 13. 12. 2005 16:40

Fable je úplně jiné RPG než všechna ostatní a tak je potřeba ho brát. Není to tak úplně hra - spíš interaktivní pohádka. Na RPG je to moc lineární, je tam málo zbraní, malá obtížnost... Ale pokud se necháte vtáhnout atmosférou příběhu a skutečně si budete hrát, máte jedno z nejlepších RPG.
David Sláma, editor časopisu Computer
Failure is not an option. | Ignorantia iuris non presumitur nec toleratur.
David Sláma
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xgandalf 16. 12. 2005 18:39

2loldaolda:

"Ale tohle je neco uplne jinyho a podle me se nikdo nesnazil byt "konkurent" morrowindu ve smyslu toho, ze by se snazili o podobnou rozlehlost atp..."

Nono, já se musím smát, když si vzpomínám, jak Molyneux o Fable básnil, že tam bude neomezená volnost konání, možnost ovlivňovat plně svět okolo sebe a tak podobně. Ve svý době se opravdu předpokládalo, že tohle bude vylepšenej Morrowind, kde navíc hrdina bude stárnout a budou se na něm projevovat vlivy jeho "nezřízeného života"... :D Jasně, v okamžiku, kdy to vyšlo na XBOX, tak bylo vymalováno - hra byla neskutečně krátká, v podstatě plná omezení (ať už prostorového, nebo z hlediska možností) a s Morrowindem se srovnávat samozřejmě nedala ani náhodou (a to teď nemluvím o kvalitě, ale o volnosti). Já beru, že je to dobrá hra, ale prostě jsou tam prvky, který mě vyloženě drážděj - ale to je můj osobní pocit, někomu jinýmu to vadit nemusí, takže neváhejte a hrajte... :wink:

BTW: Jsem opravdu, ale opravdu zvědavej, s čím vyrukuje Oblivion?
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 16. 12. 2005 19:10

ja jen doufam ze to bude poradne vymakanejsi Morrowind, ne nejaky koridor s potvorama.. :D Hlavne na deniku by mohli zapracovat. Na jaro si kvuli Oblivionu a Gothicu kupuju i nove zelezo tak doufam ze ne zbytecne.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod loldaolda 17. 12. 2005 14:20

Dobre dobre, vetsi volnost a vse beru, ale treba tohle se z tebe v morrowindu vlivem tvyho chovani nestane:
Obrázek

:twisted: :twisted:
A to je jedna z veci ktera je na Fable uzasna.
Ale taky se strasne tesim na oblivion... jsem fakt zvedavej...
loldaolda
Killing Spree

Odeslat příspěvekod xgandalf 20. 12. 2005 16:57

Nojo, nestane - v Morrowindu by samozřejmě mohlo být plno věcí, který tam nejsou - stárnutí, jizvy, atp. Některý byly samozřejmě dodaný addonama (potřeba jídla a vody, změny vzhledu).
Zrovna ta změna vzhledu podle přesvědčení mě moc neláká, protože Morrowind je realistické RPG (to je taky název.. :roll: ) a Fable pohádkový RPG, kam to spíš zapadne.
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod readys 26. 2. 2006 14:09

hh mne se porad libi jak tady v tom topicu vychvalujete morrowinda, ale taky ma sve chyby, tak treba ty ukoly, vsechny byly skoro stejny, byla tam velka plantaz na ktere nic nebylo (tady rikam ze Ghotic I i II byl lepsi nez morrowind!) ale zase u Obliviona si myslim ze bude lepsi nez Ghotic 3 (alespon grafikou) pribeh mel zatim lepsi vzdy Ghotic
readys
First Blood

Odeslat příspěvekod jezek 13. 3. 2006 09:18

Včera jsem Fable rozjel a zatím se mi hodně líbí,ale je to možná tím,že je to první RPG,které jsem kdy aspoň začal hrát.Jsem trochu zmatený a pomalu se prokousávám tutoriálem,ale fakt mě to chytlo.Zarytý hráč FPS přestupuje do jiného herního žánru :mrgreen:
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod elfkam66 13. 3. 2006 16:06

jezek píše:Včera jsem Fable rozjel a zatím se mi hodně líbí,ale je to možná tím,že je to první RPG,které jsem kdy aspoň začal hrát.Jsem trochu zmatený a pomalu se prokousávám tutoriálem,ale fakt mě to chytlo.Zarytý hráč FPS přestupuje do jiného herního žánru :mrgreen:r/quote]

Aplaus! Jestli chceš, můžu ti poskytnout svouji recenzi jen tak BTW... :D
Tak jsem tu po dlouhe dobe, snad se tu udrzim ;-)
"It's better to burn out than to fade away..." Kurt Donald Cobain, Nirvana
Peace, Love, Empathy
elfkam66
Rampage

Odeslat příspěvekod Petr Kolář 13. 3. 2006 16:10

Jojo, co tak vím, tak není tak úplně špatná. A nebo můžeš zkusit moji recenzi :twisted:
Petr Kolář - Doupě.cz

it´s better to be hated for what you are, than you be loved for what you´re not...
I live. Again.
Petr Kolář
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod elfkam66 13. 3. 2006 17:06

Bla bla...až udělám další recenzi (BFME II to asi nebude páč to nic úžasného není,zatím) tak vám všem vypadnou oči!!! Muhuahaha
Tak jsem tu po dlouhe dobe, snad se tu udrzim ;-)
"It's better to burn out than to fade away..." Kurt Donald Cobain, Nirvana
Peace, Love, Empathy
elfkam66
Rampage

Odeslat příspěvekod jezek 14. 3. 2006 06:33

Recenzí jsem četl dost,ale moje engliš mi dává na frak.Nevím,jak měnit zbraně,vizáž atd.Ale..já na to příjdu,dokončil jsem teprv tutoriál.Jen jsem se chtěl zeptat,jak se přiklonit k temné straně.Stačí dělat všude bordel?
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Další stránka