Nejlepsi RPG vsech dob

Morrowind, Knights of the Old Republic, Baldur's Gate...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod spajza X 29. 1. 2009 15:20

Devastor:Som rad,ze som ta pobavil...Urcite si pozri moje video na YT http://www.youtube.com/watch?v=HGpjCJjXdvA&fmt=18 druha pesnicka je len pre teba ;)
Naposledy upravil spajza X dne 29. 1. 2009 15:41, celkově upraveno 2
๑۩۩๑
★卐★
spajza X
Godlike

Odeslat příspěvekod Thowt1 29. 1. 2009 15:30

kurcatovium píše:Nechápu lidi, kteří nadávají na ovládání Gothica (1+2 - trojku jsem nehrál) ... Na tom je krásně vidět, že té hře nedali vůbec šanci a v podstatě ji odepsali už v prvních krocích. To ovládání je (ač se to v první chvíli může zdát jinak) naprosto intuitivní a jednoduché. Člověk si na něj za pár okamžiků zvykne a nemá důvod měnit!

presne tak! pod to sa mozem jedine podpisat. aj 7x, jak som sa musel v Datarte, ked som si tam bol pre objednany zastrihavac na fuzy :D :nenapadne

Devastor píše:bohuzel prave asi i to nelogicke ovladani svou merou zpusobilo, ze se mi ta hra moc nelibila a nedal sem ji teda potrebnou sanci

nie je nelogicke, ostatne, ako uz kurca podotkol, je jednoducho ine - a - lepsie! akurat si nauceny na ine, z inych hier, kde je to vacsinou furt to same, furt rovnake ... jednoducho si si nedal tu pracu ovladanie sa naucit, pochopit, aby ti preniklo do krvi ... jak keby si v zivote nebol este pri PC, dali ti hrat Diablo 2, ty do 5 minut nepochopis, ze tam treba klikat a ako tam treba klikat a hru z nechutou odvrhnes (ako priklad, Diablo je blbost, jasne, hej? :-D ) ... nevravim, ze je to stastny pristup, sam nemam rad, ked sa musim ovladanie tej ktorej hry "ucit", ale Gothicy za to rozhodne stoja! /podobny system boja ma napr. aj Fable :!: /

jezek píše:2Chumbaba:Tady někdo nepochopil vtipně zdůrazněné Thowtovo nejlepší PRG ;-)

hej ja tam mam predsa RPG, nie PRG, alebo som daco prehliadol? pripadne nepochopil, co tym myslis? :hm :nenapadne
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1

Odeslat příspěvekod SCobra 29. 1. 2009 15:35

Cože? Fable? To asi ne... Tam stačí zmáčknout pro útok levý tlačítko, pro silný útok pravý tlačítko a pro blok prostřední tlačítko. Nemusím vymačkávat žádný dolu, dopředu a vysokej box... Teeeda, to bylo zase jinde :D A hlavně nemusím mít cíl zaměřenej, stačí mlátit kolem sebe...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Thowt1 29. 1. 2009 15:39

spajza X píše:Thowt:60 hodin hracieho casu a najlepsie RPG vsetkych cias :D Je sice pravda,ze shitky,ktore teraz vychadzaju=Fallout3,MassDeffect,Fable2 etc. prejdes za tu dobu tam aj naspet a nemas tam co robit!Ale myslim,ze si to zatial len okostoval ;)

tak za prve kvalita RPG a celkovo hier sa neodvodzuje od herneho casu ;-) a za druhe este ani zadaleka nie som na konci, toto je navyse cas, ktory hra pocita, ktory si celkovo zatial stravil v hre, ak to mam brat aj sa casom, ktory som tomu venoval celkovo, ale "stratil sa", pretoze som loadoval, tipol bych to zatial na 100 hodin, mozno i viac, som v 3. kapitole zo 6tich! (i ked tie posledne kapitoly su uz kratsie...) a este len zacinam v datadiskovej, teda novej, pridanej lokacii, ktora povodnu hru vraj natahuje dokonca o 1/3 (nevim pocul som ... abo 1/4? :hm )

a 2 prispevky po sebe pisem preto, lebo do jedneho idu dat max. 3 citacie ^^ .. tak ne posebe, SCobra mi sem vbehol... ani v Gothicu nemusis mat ciel zamerany, ide to vypat!!! (ja to mam zapate, mi to pride lepsie) no a to ze vo Fable stlacas tlacitko a on rube a v gothicu stlacas tlacitko aby rubal a pritom stlacas tlacitko ktorym zadavas smer do ktoreho aby rubal, mi uz ako velky rozdiel nepride, a ked uz, tak jedine ako + pre gothic, ze len tak tupo nemlatis ale musis smerovat utok v zavislosti na rozpolozeni tvojho supera :-) ... ako pises, "staci mlatit kolem sebe" .. sa tu furt pinda na zjednodusovanie hier a pomaly tu zaroven chces, aby ten panak najlepsie mlatil sam od seba, len ho dostat na dosah k enemy a on aby sam rubal mecom a ty sa len kukal, nie? :-D :twisted: .. sorry, no offence, ale nedalo mi :twisted:
Thowt1

Odeslat příspěvekod SCobra 29. 1. 2009 15:42

Ok ok, jestli to jde fakt vypnout, tak to je potom jiná :-)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Thowt1 29. 1. 2009 15:44

teraz citam, ze Chemik to tu perfektne zhrnul, ale nebudem uz zasierat citaciami :D len dodam: bravo chlape! :tleskani

edit:
tak predsa este jedna :-] :
SCobra píše:Chemist: V Gothicu jedničce jde nastavit alternativní ovládání? Cíl se sice zaměřuje automaticky, ale obvykle úplně blbě :-) Např.: Vzdálenější moucha je zaměřená, ale já chci trefit tu bližší... Než se otočím a vzdálím, aby se přeměřilo, jsem mrtvej :-)

áá ty o 1notke my o 2ke :D inac: mas dve muchy, chces zostrelit tu prvu, zameranu mas ale druhu ... neries, strielaj! za predpokladu, ze su muchy aspom trocha za sebou, alebo ze ta nezamerana je blizko k tebe, to sepali/zrani tu blizsie, teda tu nezameranu, i ked mas zameranu inu ;-) .. ale to je len taky detajl :-)
Thowt1

Odeslat příspěvekod Thowt1 29. 1. 2009 15:52

Devastor píše:Myslim ze kdyz sem "prezil" i treba Die by the Sword, tak by me "plne" ovladani nemelo rozhodit, ale tady asi proste nesedlo, ale neni to jen tim nebo bugama, hra me celkove na zacatku moc nezaujala, tak jsem ji odlozil s tim, ze je to zas jen nejaka prumerna hra a mohl sem to cekat, kdyz byla zadarmo k casaku. :)

aj ten tvoj Fallout bol zadarmo v casaku ty koni, dokonca v tom istom .. toto mi fakt nedalo :-*
Thowt1

Odeslat příspěvekod SCobra 29. 1. 2009 15:53

Ahaaa :-) No jooo, když já dvojku nehrál... A vy jste zas nehráli jedničku... To je pak těžký :-) A píšete Gothic nikoliv Gothic 2...
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Thowt1 29. 1. 2009 15:55

hrali :D len si ju uz tak do detajlov nepamatm, jak 2ku, ktoru hram teraz opetovne pre zmenu aj s adatacom ... piseme Gothic, pretoze je to dost podobne, ale je fakt, ze v 2ke mas viac moznosti nastavenia ovladania, teda tvoje vycitky mozu byt voci jednotke celkom opravnene :hm kazdopadne 2ka to uz vychytala aj pre takych narocnych ludi ako si ty :-D
Thowt1

Odeslat příspěvekod kurcatovium 29. 1. 2009 16:07

Ale hovňajs, jednička má ovládání cca stejné jako 2ka. Stejně jednoduché a jakmile se ho jednou naučíš používat (což netrvá nijak dlouho), tak si na něj zvykneš a bude ti připadat naprosto přirozené a příjemné.
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod Thowt1 29. 1. 2009 16:13

ale ved to sa nevylucuje s tym co som povedal :-)) samo, ze mas pravdu, ja som len vravel, ze 2ka ma v nastaveniach o nieco viac moznosti ako jednotka, a zrovna veci, na ktore sa tu SCobra stazuje, v 1notke nejdu nastavit, ale v 2ke hej. ide sice o malichernosti, ale tak pre niekoho su dolezite :-)
Thowt1

Odeslat příspěvekod SCobra 29. 1. 2009 16:22

Malichernosti, který mě štvou po celou dobu hraní... To je právě to, proč už moc nemusím dlouhý hry - objevují se problémy, na který si prostě nejsem schopný zvyknout, a když tě taková věc provází celou hrou a nedá se nijak obejít, poměrně dost ti hraní zoškliví... U hry, kterou dokončím za dvě odpoledne je to úplně jedno...
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Chumbaba 29. 1. 2009 16:25

Tak to teda nevím. Já bych řekl, že klasické Gothic ovládání (bez myši) povinně měla jen jednička. Útočilo se myslím CTRL + směrová šipka (nebo tak nějak). Lidi ale naříkali, takže do dvojky už přibyla možnost hrát ji buďto s ovládáním 1. dílu (tak jsem jí hrál já) nebo klikat myší. Takže dojem ze dvojky podle mě není průkaznej, protože tam už šlo ovládání G1 úplně vypnout. Nebo ne?
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 29. 1. 2009 16:27

No právě si myslím :-) Ale tak nejde jen o ten útok (takhle to myslím fungovalo i v jiných hrách), jde taky o prodávání a nakupování (na to než jsem přišel...) a další akce. Navíc to ovládání není ve hře nikde popsaný (a manuálem si taky nejsem úplně jistý).
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod kurcatovium 29. 1. 2009 17:50

Vy jste měkkejši...
kurcatovium
Dominating

Předchozí stránkaDalší stránka