Nejlepsi RPG vsech dob

Morrowind, Knights of the Old Republic, Baldur's Gate...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod kurcatovium 26. 5. 2008 18:19

Zas na druhou stranu chápu nářky nad "těžkopádností" Falloutu... Je pravda, že moderní hráč si asi user friendly ovládání představuje jinak. Ten kdo je ale ochotný si zvyknout, ten si zvykne vcelku rychle a pak mu to už ani nepřijde. Osobně nemám problém to hrát... ;-) :-)
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod DevAstor 26. 5. 2008 18:29

co tam neni userfriendly? :hm
DevAstor
Rampage

Odeslat příspěvekod kurcatovium 26. 5. 2008 18:31

Po pravdě? Téměř všechno...
Jak říkám - člověk s iv pohodě zvykne, když chce.
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod mareq0 26. 5. 2008 19:32

hihi, to je ale "zbytečných keců" :D

Diablo 2 a parádní příběh - ano, je jednoduchý má dobrou atmosféru a doplněn skvělými animacemi. Nepotřebuju sáhodlouhé vymyšlené pseudo-imaginární světy nějakých polo-elfů nebo pseudo-lidí. Kdo má ty bláboly číst :-)) To radši sáhnu po nějaké fantasy knize. Od hry chci aby mě zabavila a aby příběh dával smysl...

BG 2 a kecy :-) - většina jich nikam nevede, odpovědět bych chtěl stejně jinak, tak proč? A navíc mnohdy bylo třeba se proklikat odpověďmi, abyste dostali nějaký quest, nebo obcházet všechny postavy v městech, aby jste dostali potřebné questy a indicie - to mě taky nudilo. Proto je pro mě lepší IWD, kde byly rozhovory vtipnější a omezené pouze na důležité věci. Questy byly jasně zadané, bloudění po mapě odpadlo :tleskani (Až na jednu pasáž, která se moc nepovedla - časová smyčka nebo tak něco)

Fallout 2 a těžkopádné ovládání - mně třeba nehorázně vadilo obsluhování přibraných postav, vyměnit jim zbraň nebo munici - to bylo na dlouho. Nebo při soubojích mi vadilo, že občas to pálili do nepřátel přes vlastní borce. Bylo toho víc, už je to tak dááávno :D
Obešel já polí pět!
mareq0
First Blood

Odeslat příspěvekod kurcatovium 26. 5. 2008 19:40

Tak imho to co jsi teď popsal jako těžkopádnost F2 já jako těžkopádnost vůbec neberu... Pche, takové prkotiny :-D
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod mareq0 26. 5. 2008 19:43

Jo, každému vyhovuje něco jiného :mrgreen:
Obešel já polí pět!
mareq0
First Blood

Odeslat příspěvekod DevAstor 26. 5. 2008 20:08

nj nekterym staci bezhlava rezba :D
DevAstor
Rampage

Odeslat příspěvekod kurcatovium 26. 5. 2008 21:05

Zas já Diablo nezatracuju... Je to taky výborně vymyšlená hra, jen je to zkrátka spíš trochu víc akce než RPG a to je nejspíš největší trn v patě všech true-hardcore RPGčkařů. Jejich boj.
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod Petik CZ 26. 5. 2008 21:32

Za sebe uvededu 3:
Baldur´s Gate 2 - pro mě dokonalá hra
Planescape Torment - geniální příběh, rozhovory, postavy
Diablo 2 - závislost
Ah, we are all heroes: You and Boo and I... Hamsters and rangers everywhere REJOICE!!!
What can change the nature of a man?
Nedávejte vědcům páčidla !!!
Petik CZ
First Blood

Odeslat příspěvekod Pipin 26. 5. 2008 22:31

Však já diablo taky nezatracuju, jedničku jsem dohrál i s datadiskem. Ale když se řekne Diablo, rozhodně se mi nevybaví "parádní příběh", to teda fakt ne.
Welkome to heal!! - Mirdasl
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 26. 5. 2008 22:48

BG 2 a kecy - většina jich nikam nevede, odpovědět bych chtěl stejně jinak, tak proč? A navíc mnohdy bylo třeba se proklikat odpověďmi, abyste dostali nějaký quest

Jasny dukaz toho, ze priheh ve hre te tak akorat zdrzuje.

u Falloutu samozdrejme ber v potaz, ze ty hry jsou deset let stare. Ovladani se mezitim vyvinulo, tvrdit u Falloutu ze ma blbe ovladani, to je jako stezovat na Duka ze nepodporuje mouselook.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod kurcatovium 27. 5. 2008 13:52

_DAVE_ píše:u Falloutu samozdrejme ber v potaz, ze ty hry jsou deset let stare. Ovladani se mezitim vyvinulo, tvrdit u Falloutu ze ma blbe ovladani, to je jako stezovat na Duka ze nepodporuje mouselook.

ale on ho podporuje... 8-)
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod DevAstor 27. 5. 2008 14:32

ja si stejne myslim ze Fallout ma ovladani naprosto intuitivni a jednoduche, ktere mu muzou nektere novejsi hry jen zavidet
DevAstor
Rampage

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 27. 5. 2008 14:57

kurcatovium - tak samozdrejme myslim original, dnes uz ho podporuje i Doom. Prvni original hra s timto udelatkem byl Terminator:FS.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod DevAstor 27. 5. 2008 15:03

OT podporoval ho i original
DevAstor
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka