Baldur's Gate, Icewind Dale, Planescape Torment

Morrowind, Knights of the Old Republic, Baldur's Gate...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod xgandalf 6. 6. 2006 13:10

2Thowt1: Zajímavý - ale klídek - nee každej je expert na RPG a co si budem povídat, všichni jsme nějak začínali. Když má někdo nahráno, tak potom některý postupy už jsou zažitý (postup po úrovních, co ovlicňuje který vlastnosti, co se líp hodí pro mága, pro bojovníka, pro zloděje apod.), ale holt začátky jsou těžký.ˇ
Taková FF VII (btw, skvělá to hra), která ti přijde tak těžká, není o nic těžší, než ID - je jiná, a člověk si musí na jinou filozofii zvyknout, je extrémně dlouhá, ale opravdu není nijak vlášť těžká.
2darkgame: Hmmm, s Planescape Torment bych moc nezačínal, to už jsme trochu někde jinde. Pokud chceš mermomocí začít se sérii ID(nebo BG), tak první věc - najdi si na internetu nějakej komplexní walkthrough a prostuduj části, který se zabývaj vývojem postav, vlastnostma, dovednostma, magií apod.. Případně ho potom můžeš použít i na řešení questů - pro někoho, kdo s tím začíná, jak dělaný.. :D
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Uživatel 6. 6. 2006 19:26

xgandalf: ale IWD2 bych nezacinal, ta je podle jinych pravidel, takze tu bych dal nakonec (pred kotory)
Uživatel
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Thowt1 21. 6. 2006 01:29

to xgandalf: FFVII alebo aj VIII na PC som síce nehral, ale casto a dlho som sledoval kamosa zaryteho japanofila ako to hra a tu hru som jednoducho nechapal. Ani pointu, ani pribeh ani ovladanie a celkovo som to nevedel uchopit a zaradit. Ale to bolo uz davno, dnes by my zrejme nerobilo problem spravit si zbierku chocobov aj hypersupermaxiduperkposraniduhovychaneviemesteakychfarebnych. A uz som si kupil aj originalku LIONHEART, tá skur...á krabica je tak velká že zaberie snáď pol poličky, žádná šikovná malá plastová, velké hovado jak od ledničky to je... snad ma LIONHEART nesklame...
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1

Odeslat příspěvekod Dark_one 21. 6. 2006 06:11

Thowt1 píše:Taká FFVII je ťažká...
Zachraň trávu, sežer krávu!

*****ám moderátory do ucha
(Alcilův podpis [online]. [2007] [cit. 2008-02-07]. Dostupný z WWW: <http://forum.doupe.cz/>.)
Dark_one
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kurcatovium 25. 5. 2007 22:48

Tak jsem dnes (poprvé v životě!!!) nainstaloval Planescape a ... to bude nářez!! :)

první dojmy: lekce angličtiny á la Fallout jsou z5, jásejte! Ovládání mi připadá zatím trochu krkolomé, ale těším se jak se s tím poperu... Hujááá, jsem nadšen.
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod PC 25. 5. 2007 23:23

Planescape bych si rád zahrál jenže na rozdíl od předchozích her nevyšlo v reedici...
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod Chumbaba 25. 5. 2007 23:30

KURCATOVIUM: Tak bacha, že Torment má podle mě docela pomalej rozjezd - já jsem ho poprvé znudeně odložil. Ale pak se fakt rozjede a je super.
(jéé, já závidim lidem, co nehráli Torment!)
:wink:
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 25. 5. 2007 23:41

He PC:Planescape vyšlo v Herním Mágu...Ach CHumbaba ,též všem nepolíbeným trošek závidím ,ale pořiď si ,,Marcelovu,,sklerózu é HOSIP a můžeš si Hrát své,,Milášky,,pomali každý Rok odznova...,he.
Pre mňa byly ,,TUHÉ,,VŠECHNY BEZ CZ..,že Massabob Marcel a engliš ,hlavně ty ,,ukecanější ,AJAJAJ...Ouvej...
Marcel Kudlvasr
Dominating

Odeslat příspěvekod Uživatel 26. 5. 2007 08:08

PC: to je moralni dilema, ze?

Marcel Kudlvasr: Score cislo 100, takze 5 let zpatky... a pred casem nekdo ze sigilskych nahodou sehnal par originalek v nejakem marketu
Uživatel
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Dubnobass 26. 5. 2007 10:44

Kurcatovium: Tak bych se chtěl taky mít, začínat poprvé Torment. Angličtiny si užiješ spousty, taky spousty specifických výrazů, který v běžných slovnících nejsou (někde jsem četl, že jsou to slangový slova z nějakýho 18. století), na začátku je dobrý hodit víc bodů spíš do hlavových než svalových vlastností (víc témat v rozhovorech), taky je dobrý se zavřít do pokoje, osolit bedny, zatáhnout cokoli co máš na oknách, něco na pití v tomhle vedru, vypnout mobil a propařit celej víkend a jestli se můžeš na příští týden vyzout z mimoherních aktivit, tak to udělat taky :) Tahle hra za to stojí.
Dubnobass
Killing Spree

Odeslat příspěvekod kurcatovium 26. 5. 2007 15:53

joj, vypadá to na fakt zajímavou akci, ale totálně vypnout a jen pařit... to bohužel nepůjde :)
i tak si ale zahraju snad dost...

jinak tý angličtiny se zas tak nebojím, spíš se na ní těším :) bude to sice trochu záhul na mozek, ale to je občas potřeba... Fallouta už teď pomalu jen odklikávám, protože se mi nechce potolikátý ty texty číst, když už stejně víceméně vím o čem budou...
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod kurcatovium 27. 5. 2007 22:22

Hula hooop.

Nuže, nějak se ztrácím :D Nevím jestli se mi vyplatí přejít z Fightera na Thiefa nebo ne-e :(
V čem se to projeví, krom toho, že (ne)budu moct používat některé předměty a schopnosti? :oops: Jde hlavně o následné levelování, (multiclass?), ...
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod PC 27. 5. 2007 22:45

Jistě, planetscape torment vyšel kdysi dáávno u Score, což je mi platné jak padlému zimník.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod Uživatel 27. 5. 2007 22:45

kurcatovium: je to spoiler, takze to mozna ani necti... i kdyz pomerne obecne...
[spoiler] multiclass neni, ale na 7.lvl je prvni specializace (druha na 12.), takze se asi vyplati si rozmyslet, co dal a nekdy na 6.lvl bojovnika pripadne prehodit jinam... vetsina lidi ma jednoho bojovnika/zlodeje ve skupine, ktery vetsinu zlodejskych ukolu obstara, a PS:T je ukecana hra, kde se nejvic hodi asi mag [/spoiler]
Uživatel
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Dubnobass 28. 5. 2007 12:32

Kurčatovium: Jo, je to jen o ne/možnosti předmětů a schopností, jinak viz spoiler od Uživatele (kterej si klidně přečti, nic strašnýho se neprozradí :) Já to chodil buď s intelektuálně zaměřeným bojovníkem nebo s mágem (kouzla vyšších úrovní mají pěkný animace). Už máš kromě Morteho někoho dalšího v družině? Je dobrý čas od času pokecat se svýma NPC, v závislosti na postupu ve hře (a tvé úrovni) se můžou objevit nový témata. Vůbec charaktery a pozadí postav v družině jsou jednou z perel této hry.
Dubnobass
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka