To je trochu přepísknutý hodnocení. Tedy, pokud si dobře pamatuju, tak NWN 2 byl v době, kdy vyšel, sakra zabugovanej a značně neoptimalizovanej - což se projevilo i na enginu a vůbec celé kvalitě hry.
Jenže - od té doby vyšly dva datadisky, několik patchů a rovněž úroveň kompů se posunula zase trochu jinam. Vzato kolem a kolem, v dnešní době na trochu lepším PC bude NWN 2 chodit bez větších problémů v max. nastavení. A blbě to rozhodně nevypadá.
Jasan, můžeme se bavit o poněkud idiotské mapě, hnusnejch ksichtících postav, poněkud nedoladěným ovládání atp. Má to ale jeden háček. V modu BG Reloaded je zakomponován velmi slušnej výběr modů pro NWN 2, takže ksichtíky vypadají k světu, brnění taky, ženský mají dekolt (konečně
) a plno dalších drobností a věcí, které v origo NWN nejsou dotažené.
Budu upřímnej, ostatně už jsem to psal. Přesně tohle jsem čekal od BG EE a nedočkal se - nejde o grafiku, tu má BG pořád slušnou, ale ta možnost otáčení a naklánění kamery je celkem návyková. S přihlédnutím k tomu, že BG Reloaded je komplet zdarma (prakticky vzato nemusí mít člověk ani originál BG, ale kdo to dnes z fanů RPG nemá - sám mám asi tři různý verze..
), tak se jedná o velmi slušnej počin, kterej člověka nakopne k znovurozehrání BG ságy.
Look, three-headed monkey. Guybrush Threepwood, mighty pirate
What can change the nature of a man? Ravel