PC: Tady bych řekl, že se právě projevila lesk a bída recenzí (celosvětově) - čili já třeba s tebou naprosto souhlasím, že Skyrim není desítková hra. Jasně, je to skvělá RPG hra, v tomhle roce asi nejlepší, ale určitě má chyby (a fakt teď nemám na mysli prkotiny typu boj ze sedla), které to hodnocení srážejí dolů.
ALE - jak má takovej recenzent hodnotit, když hru musí přece jenom nějak srovnat jednak s konkurencí, druhak s předchozím dílem - z hlediska konkurence například Zaklínač 2 (průměr cca 9/10), nebo pro mě průšvihový Dragon Age 2 (průměr cca 8/10). Pak mu v podstatě jiná věc už nezbývá.
K tomu systému cestování ve Skyrimu. Přece jenom, asi se budu hádat, ale potvor je tu o něco víc, než v Oblivionu. Hlavně mě ale tady cestování a procházení různých průsmyků, cestiček a lesíků baví, krajina má svoje specifický kouzlo, který mi vyhovuje víc, než u Oblivionu, kde to bylo takový moc hmmm, jak to říct, neoriginální prostředí. Tenhle trend se ale táhne celou novodobou sérií TES, vzpomeň si na Morrowind, kde po čase už taky člověk byl schopnej zlikvidovat Cliff Racera jedním Fireballem - pravda, tam ten rozdíl byl trochu v systému levelingu.
A co všichni máte s tou grafikou, mě se docela líbí - pravda, já jsem celkem nenáročnej, ale podle mě si hlavně s exteriérama vyhráli v Bethesdě fakt hezky..