Dragon Age 2

Morrowind, Knights of the Old Republic, Baldur's Gate...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod xgandalf 21. 3. 2011 19:57

Slash_luke: Bohužel souhlas, z tý hry je to celkem vidět.

Ještě jedna věc - co se naprosto nepodařilo vybalancovat, tak je obtížnost některých soubojů. Tímhle už trpělo trochu DAO, ale tam se to ještě s trochou štěstí a správnejma talentama ošetřit. Tady si moc nedokážu představit masochistu, kterej to dohrál na nightmare. Hra má nechutnou tendenci němterý souboje udělat prakticky nehratelný na těžší obtížnosti už z principu. Problém je v kombinaci zjevování se nepřátel "kde se vzal, tu se vzal", stupidního terénu, který dost omezuje manévrování a nepřehledného pohledu, kdy často nevidíte, kde kdo je. To není obtížnost v duchu požadavků na schopnosti hráče, to je tortura, protože některý souboje prakticky vyhrát ani nejde. (maně mě napadá souboj ve skladišti ve třetím aktu proti Enchanterovi, dvěma Templar Assasinům (vypadlo mi jejich pojmenování), jednomu Templar Lieutnantovi a asi dvacítce mágů a templářů (kde se tam ***** berou). Kdo tenhle souboj dá přinejmenším na Hard, tam má můj neskonalej obdiv, já se s tím trápil dvě hodiny a neměl jsem šanci.
Look, three-headed monkey. Guybrush Threepwood, mighty pirate
What can change the nature of a man? Ravel
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod USER47 21. 3. 2011 20:08

Jo, ty boje jsou takový dementní. To třeba boje v obou dílech Drakensangu mě bavily mnohem víc.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Slash_luke 21. 3. 2011 21:35

xgandalf: tak zrovna ten tebou zmíněný boj jsem na Hard dal, ale u jiných jsem problém měl. V uličce s tím qunarijským plynem jsem měl takové nervy (po několikátém pokusu), že jsem si pro něj snížil obtížnost na normal nebo casual..jinak by to odnesla klávesnice/myš.
Další případ, kdy jsem musel snížit na chvíli obtížnost z Hard byl jeden z posledních soubojů, když se přesouvám městěm do The Gallows (v době, kdy už spolu válčí mágové a templáři) - v přístavu. Jde o souboj s psycho blood mage obklopenou hordou shades, démonů a jedním Pride Demonem.
Tento souboj se pro mě ukázal být velkým problémem (následující souboje - včetně finálního - už byly oproti tomuto čajíček) a tak jsem si z naštvání opět snížil obtížnost, zaměřil se okamžitě na blood mage, odrovnal ji, pak zase změnil obtížnost zpátky a už to šlo.

Někdy jsou ty souboje strašně nevyvážené. Stačí aby se objevil nadopovaný blood mage s ochrankou, skupinka saarebas s jejich smrtícími plošnými kouzly a nebo třeba skupina polobohů, kteří se v DA2 nazývají rogues - zneviditelňují se, teleportují, dávají bezkonkurenčně nejvyšší zranění a ještě kradou lektvary, parchanti :) .. a je tu problém. Taktiky se moc vymýšlet nedají (vzhledem k tomu, že se můžou objevit odkudkoliv a kdykoliv - obzvlášť ti rogues), tak je to pak jen o tom, jak moc nabušenou družinu máte.
Btw: co mají znamenat ti templářští zabijáci? V těch těžkých plátových zbrojích se jim musí skvěle zneviditelňovat a plížit neviděni za záda nic netušících obětí.

Teď trochu odbočím od soubojů. Nezdálo se vám, že bylo v DA2 trochu až moc démonů, krvavých mágů a psychopatických templářů? Kdybych vzal Kirkwall jako standart, tak každý druhý obyvatel Thedasu by byl posedlý a nebo měl ve skříni alespoň 2 Shade..ta trocha mágů, kteří se ještě neupsali démonům by byli blood mágové, protože ostatní směry magie nejsou dost "in" (asi to má být něco jako "emo" móda u mágů) a templáři jsou buď blázni, kteří se taktéž nechávají posednout démony, nebo pomáhají utíkat blood mágům a nebo slepě potírají všechno, co na magii třeba jen pomyslí.

Tohle moc nevychytali. Já osobně už jsem démonů v Dragon Age přesycený.
Slash_luke
Killing Spree

Odeslat příspěvekod USER47 21. 3. 2011 22:28

Ale aspoň že tam jsou i nekromorfové. :mrgreen:

možné vyspoilování podoby jednoho bosse:
Obrázek
Obrázek
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod xgandalf 21. 3. 2011 23:26

2Slash_luke: Holt každýmu sedne něco jinýho..:-)) Obecně obtížnost stoupá v okamžiku, kdy je nepřítel Blood Mage (potom používá nepříjemnost, která se jmenuje tuším Siphon a je schopná vycucnout a zlikvidovat partu za 5s) nebo v případě tebou zmíněných rogues (Templar assasins apod.). Tam už ti může bejt na prd, že máš nabušenou partu, mága nebo zloděje ti odrovná tenhle hajzl na jedno bodnutí (což byl můj případ právě u toho souboje, kterej jsem psal a tam jsou tyhle parchanti dva). Kupodivu s quanarijským plynem jsem velkej problém neměl, hrál jsem za mága-healera (rozumná kombinace, vzhledem k super obnovovacím kouzlům) a naboostoval jsem si Elemental Magic, takže Rain of Fire bylo totálně vražedný kouzlo. Anderse jsem naboostoval taky na Elemental a se dvěma těmahle kouzlama vyčistí člověk herní plochu za chvilku (joooo, právě ale kromě zlodějů a blood magů)

Ono vůbec celá ta zápletka při zpětném pohledu stojí dost na vodě. Část lidí se chová jako trotlové (typickej příklad - mág se změní v Abomination a jeho kolegové mágové místo aby ho usmažili, tak spolu s ním, templáři to samý, Merril a to její pitomý zrcadlo, Keeper apod.), v podstatě každej mág zvládá krvavou magii levou zadní (přestože bylo jasně řečeno, že se musí docela dlouho studovat), některý zvraty jsou mi doteď záhadou (Grace v třetím aktu např.). Jedinej normální člověk, kterej v celý hře, je nejspíš Sandal, kterej ti dělá Entchantmenty a jako jedinej se chová konstantně po celu hru. Po celým městě se pohybujou skupinky různejch vyznavačů a zlodějů, který s oblibou přepadnou moji grupu (ale průchozího NPC si vůbec nevšimnou) a zřejmě mají hodně bohatej sexuální život, protože se množej geometrickou řadou..:-) Zato se potom od Aveline dovíme, jak ve městě udržuje pořádek (sice tě přepadnou na každým rohu, ale co, ruch velkoměsta). Potom, co město v podstatě zplanýrovali Quanarijci, tak jeden stojí na rohu a sbírá meče. Prostě lahůdka za lahůdkou. Jasně, část je prostě daná herními mechanismy, ale většinu těchto věcí měli v předchozích hrách poměrně slušně ošetřené. Tady mi fakt ta hra připadá, jako by se někdo snažil udělat hru ala Bioware - jako první pokus dobrý, ale výslednej produkt pokulhává na všechny čtyři.
Abych neupadl do omylu, tak jsem si nainstaloval nedávno koupenou DAO: Ultimate Edition. Po třech dnech hraní opavdu můžu konstatovat, že mě paměť neklamala. Je to nebe a dudy.
Look, three-headed monkey. Guybrush Threepwood, mighty pirate
What can change the nature of a man? Ravel
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod 3D_Crab 22. 3. 2011 02:30

Po 15 hodinách poctivého paření jsem v Deep Roads:
V podstatě vše to už bylo řečeno, tak já snad jen dodám, že kdyby zachovali (a doladili) herní mechanismy z DA:O, doplnili to questy a dialogy z DA2 tak máme jedno z nejlepších RPG za x let. Bohužel takhle máme dvě hry v nichž jedna část výrazně převyšuje tu druhou :hm
Uhni krávo, nesu sklo.
3D_Crab
Dominating

Odeslat příspěvekod USER47 22. 3. 2011 09:30

A to ses ještě nedostal do těch zajímavějších částí DA2...
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Thowt1 16. 9. 2011 13:41

tak uz som v 2hom akte :-) zatial ma DA2 bavi vyrazne viac ako DA1, i napriek vsetkemu ziednoduseniu a nedostatkom... proste ma to prikovalo k monitoru ^^
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1

Odeslat příspěvekod vortex1394 28. 6. 2012 00:09

existuje moznost zvacsit fonty v hre ? (myslim ina ako zmensit rozlisenie. )

dik.
vortex1394
First Blood

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 28. 6. 2012 13:29

Thowt1: ja se musel prinutit, abych s tim seknul - chci nejdriv dojet datadisky k Origins kvuli savu pro export ... jenze Origins je takova nuda, ze jsem misto toho zacal znovu hrat Mass Effect 3 :))

No tak snad to nebude uplne zbytecne a DLC treba pujdou do slevy.
moje konzole >> ostatní konzole
uzivatel_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Carter83 28. 6. 2012 18:28

uzivatel_cz: To je přesně i můj případ - hrát DAO po DA2 je těžké. Na DA2 se dá kritizovat spousta věcí, ale hraje se prostě dobře.
Přednedávnem jsem kámošovi ukazoval DA2 i Zaklínače 2, a naskočit po několika měsících do hry není v případě DA2 problém, u Zaklínače už docela ano (podotýkám že jinak považuji Zaklínače 2 za po všech stránkách lepší hru). Co jiného než tohle by mělo být dokladem dobře udělaného ovládání?
Carter83
Killing Spree

Odeslat příspěvekod icotech852 21. 12. 2014 07:01

pribeh dragon age 2 je celkom fajn,dost tazi z prvej serie.Na pc jednoznacne odporucam HD texture pack a textury na dx11 prestavali vypadavat po navrate k nvidia driveri 340
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod icotech852 23. 12. 2014 06:35

este by som sa k tejto dvojke rad vratil...
- zaciatok je skvely
- utek do mesta kirkwall je skvely
- questy v meste su skvele
- dobrodruzstvo v hlbinach? skvele....

potom vsak nastane nepochopitelne zacyklenie sa.Hra a questy sa odohravaju znovu v meste,mapy okolo mesta sa opakuju.Hra sa nikde neposunula a zacina byt nudna... hra to mala nabehnute na 8 z 10,ale stava sa z toho nudna zalezitost (6/10)

p.s. citit tu konzolu....

-- 23. 12. 2014 07:07 --

xgandalf píše:hrál jsem za mága-healera (rozumná kombinace, vzhledem k super obnovovacím kouzlům)

tiez som sa o to pokusal,ale so 40sekundovym cd na heal ... wtf? z tohto pohladu uplne zabite
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Předchozí stránka