Dragon Age

Morrowind, Knights of the Old Republic, Baldur's Gate...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod SCobra 21. 11. 2010 23:08

To není tebou, to je hrou :-) Dragon Age je celkově blbě navržený - questy sice vypadaj zajímavě, ale jedná se většinou jen o spoustu hodin vyvražďování potvor... Nejzajímavější jsou paradoxně prology...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod xgandalf 22. 11. 2010 20:07

2tdjohn: Počkej, počkej, počkej. Věž mágů? Vyvraždění tří pater? To si se už dostal k tomu, že honíš jednotlivý frakce, aby se k tobě přidaly? Nebo máš na mysli úplnej začátek? (tam ale není žádá vyyvražďovačka). Nebo máš na mysli tu věž během bitvy, kdy tě pošlou zapálit signální oheň?
Pár ZÁSADNÍCH pravidel pro Dragon Age:

1)Tahle hra je víc než např. BG2 založená na rozhovorech - každou pojmenovanou postavu se doporučuje prokecat až do mrtě, je to takovej mix mezi SW:KOTOR a BG, z KOTORů si bere herní mechaniku, ovládání, systém rozhovorů, z BG hlavně prostředí (které je silně neoriginální, ať si kdo chce co chce píše)
2) Zkoumat všechny knihy, skripty, papíry - zapíšou se ti informace do Kodexu, který jsou leckdy docela podstatný ke správnýmu pochopení pozadí příběhu (informace z historie, informace o Úniku apod.)
3) Stavovat se pravidelně v campu a prokecávat průběžně všechny postavy z družiny, odemyká to jednak vylepšení, ale taky personal questy.

Podle her, co jsi napsal, tak spíš to vypadá, že preferuješ otevřenější styl RPG. DA je silně koridorovej, podobně jako předchozí hry od Bioware - Mass Effect, KOTOR 1+2, Jade Empire. Ne každýmu to sedne, mě to třeba vyloženě nevadí a můžu oba styly.
Look, three-headed monkey. Guybrush Threepwood, mighty pirate
What can change the nature of a man? Ravel
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 11. 2010 20:19

Teď to nevím přesně, ale bylo to tam, jak se přijde do věže a je tam nějaký problém. Ty jim řekneš, že problém vyřešíš a jdeš do věže. Tam jsem prošel asi tři patra bojů, možná to bylo víc. Potom jsem byl někde v tom snu a tam jsem se snažil dělat věci, ale asi po hodině mě to přestalo bavit. Ten nápad se snem (nebo co to je) není špatný, ale bylo to moc dlouhé. Možná mi to opravdu nesedlo, ani ty boje se mi nezdály zajímavé. Moc jsem neexperimentoval s tou taktikou, tak to možná bylo tím. Hodnocení to dostávalo docela dobrá a plno lidí mi to vychvalovalo, takže ta hra musí být dobrá, jen jsem na to asi zatím nepřišel. Příště zkusím využít tvých tipů.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 22. 11. 2010 20:45

Nesmysl :-) Ta hra není dobrá a kdo ví, jestli je aspoň průměrná. Taktiky jsou dobré tak akorát na to, aby tvoje postavy dokázaly bojovat bez tvého zásahu, což by celou hru poslalo kamsi pod průměr - možná proto je jejich správné nastavení natolik komplikované, dostatek možností se zpřístupní až později ve hře a hráčem ovládaná postava se taktikami neřídí :-) Jinak by ses totiž ukousal nudou...

Rozhovory jsou fajn, ale když jsou ty postavy tak nezajímavý (kromě Alistaira a Morigan). A knížky jsou na tom podobně - na co číst knížky, když v tom světě není nic, co bychom neviděli už někde jinde.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod mtmccox2 22. 11. 2010 20:54

Mně to bavilo až do chvíle, kdy jsem se měl dostat do nějakého paláce v tom severním městě - cestou se strhla bitka, kdy jsem poslal pryč jednoho ze spojenců, aby šel, už si to moc nepamatuju. Do toho hradu jsme dorazili ve třech, tam to jakž takž šlo, dokaď na mě hnusná děvka princezna neušila boudu se spoustou vojáků, kterou už jsem neměl šanci ve třech utáhnout. Tak jsem se chvíli pokoušel.. a zůstal jsem frustrován..
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 11. 2010 21:19

Opravdu nevím, ale je fakt, že mi to hlavně říkali nehráči nebo sváteční hráči. Zase někomu přijde třeba i AC2 jako bezchybná hra, tak je pak těžké na někoho dát.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod mirdasl 22. 11. 2010 21:54

Tato hra mne minula a mine,když to tak čtu..Teď už je na ni pozde.To ani nestoji za tech 250 co..jako rozhodne to neni pro old mans.Marceli,jak se ti to hralo?bo si toho nechal a sel k ohnisti pozorovat stalkery..
mirdasl
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 22. 11. 2010 22:00

Ale za 250 asi jo :-) Pokud nečekáš Baldurs Gate nebo jakýkoliv jiný oldschool RPG a není ti líto dát 250 Kč za 20 hodin zábavy a 40 hodin nudy :-)
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 22. 11. 2010 22:01

Já nevím co furt někteří máte.. :-) Já hrál chvíli před DA Baldurd Gate a přišlo mi to podobné, stejně zábavné. Já osobně považuju DA za jakého volného nástupce BG ságy..
Co víc si přát??? Podle mě ja ta hra obsolutně v pořádku. ROzhodně to dopadlo lépe než nové Fallouty. :D
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 22. 11. 2010 22:52

Mě teda přijde Fallout 3 o něco lepší :-) Aspoň hlavní linka je tam poměrně hratelná, kdežto v DA je úplně pošahaná...
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod USER47 22. 11. 2010 22:54

V DA je nějaká hlavní linka?
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 22. 11. 2010 22:56

No právě :-)
Napadá mě spousta současných RPG, za které by bylo mnohem rozumnější utratit svoje peníze :-)
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod 3D_Crab 22. 11. 2010 23:27

Například ? Já jsem třeba u DA:O strávil dohromady přes 150 hodin (1. zahrání 100 hodin, 2. asi 50) a u DA:O:A dalších 20 hodin, i když musím uznat, že byly úseky, který mě vážně moc nebavily.
Uhni krávo, nesu sklo.
3D_Crab
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 11. 2010 23:33

A když se nepospíchá, tak ten základ je jak dlouhý?
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod USER47 22. 11. 2010 23:48

3D_Crab píše:Například ?

Divinity 2, nyní v nový edici s vyměněným enginem, datadiskem a pravděpodobně spoustou fixů
Drakensang: River of Time
Two Worlds 2

-- 22. 11. 2010 23:50 --

tdjohn píše:A když se nepospíchá, tak ten základ je jak dlouhý?

Ono je to kurevsky dlouhý hlavně proto, že kvůli každý kravině musíš projít těžkej stereotypní několikahodinovej dungeon, kterej spočívá v tom, že jdeš z místnosti do místnosti a v každý čeká miniboss + několik jeho poskoků. A pokud na konci dungeonu čekáš aspoň loot, tak marně. Maximálně porazíš nějakýho většího bosse a sebereš mu z těla rezavej meč a malej léčivej lektvar.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka