RPG s epickým příběhem

Morrowind, Knights of the Old Republic, Baldur's Gate...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod paralaX 3. 7. 2008 14:30

Právě jsem dohrál Mass Effect a jeho příběh a výprava mě naprosto uchvátila. Od BioWare jsem již hrál KOTOR 1 a 2, ale ty na mě zdaleka tak intenzivně nezapůsobily. Zajímalo by mě tedy, jaké další RPG jako je Mass Effect znáte a jaké byste mi doporučili? Na stáří hry nezáleží, (i když samozřejmě kvalitní technické zpracování zážitku vždy jenom pomůže) důležité je aby mě chytla a nepustila do závěrečných titulek.

K dotazu rovnou připojím můj druhý menší dotaz. V jakém RPG jste si nejvíc tvorbu a vývoj vašeho charakteru? U mě je to oblivion, protože si v něm můžu díky desítkám addonů udělat postavu naprosto na míru.
paralaX
First Blood

Odeslat příspěvekod USER47 3. 7. 2008 15:14

Zkus Baldur's Gate (klidně rovnou dvojku).
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Xena 3. 7. 2008 15:30

Ja od BioWare hral pred Mass Efectem Jade Empire, coz je ze stare Ciny. U Mass Efectu jsem pak mel pocit, ze hraju pokracovani JE , akorat postavy se posunuly o par stoleti do budoucnosti. Styl a podani je u obou her naprosto identicky, lisi se to jen tim zasazenim do casu. Takze Jade Empire.
Cry soldier , cry ...
Xena
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PC 3. 7. 2008 15:53

Zaklínač, Vampires the Masquarade Bloodlines. Za devět stovek máš dvě nejlepší RPG poslední dekády.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod paralaX 3. 7. 2008 16:14

Baldur's Gate jsem nehrál určitě zvážím.

Jade Empire - tahle hra mi bohužel vůbec nesedla. Nelíbili se mi postavy, soubojový systém, kamera, ovládání a ani příběh mě nechytl.

Zaklínač - zatím asi nejžhavější kandidát. Četl jsem knihu (no do třetího dílu), takže mám představu co od toho čekat a navíc i cena je dost příznivá.

Vampires the Masquarade Bloodlines - tohle božskou hru jsem už hrál, ale bohužel jsem přišel o savy a nemůžu se donutit si to dát znova. Každopádně svoji malkavianku jsem zbožňoval :). Dost mi vadila zabugovanost té hry a nevíc jsem měl problémy s myší.
paralaX
First Blood

Odeslat příspěvekod Majorus 3. 7. 2008 16:18

Fallout 1 a 2!!!Hned a bez výmluv!
Můj Twitter-> Majorus_hw

Můj web se skrývá na ikonce planetky, pod avatarem ;)
Majorus
Unstoppable

Odeslat příspěvekod PC 3. 7. 2008 16:18

Jj, zaklínač teď zlevňoval a v bazaru se dá koupit i za míň, což nevadí neboť to není MP hra a není tedy potřeba unikátní CD key na MP. Také k němu vyšlo zadarmo další dobrodružštví ovšem není nadabované (nijak-nechápu).
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod paralaX 3. 7. 2008 16:33

Bojím se, že když teď řeknu, že mě fallout nikdy nechytl, tak mi bude další den ráno bod oknem stát černá dodávka a po ulici mě bude pronásledovat několik zvláštně nenápadných individuí, takže radši budu mlčet. O:-)
paralaX
First Blood

Odeslat příspěvekod Majorus 3. 7. 2008 16:35

paralaX píše:Bojím se, že když teď řeknu, že mě fallout nikdy nechytl, tak mi bude další den ráno bod oknem stát černá dodávka a po ulici mě bude pronásledovat několik zvláštně nenápadných individuí, takže radši budu mlčet. O:-)

Alfa-Charlie, we´re on the place and waiting fo your order. :twisted: :D
Můj Twitter-> Majorus_hw

Můj web se skrývá na ikonce planetky, pod avatarem ;)
Majorus
Unstoppable

Odeslat příspěvekod negr 3. 7. 2008 17:15

Černé dodávky už dávno nepoužíváme, jsou příliš nápadné... Ehm! Chtěl jsem říct: rozhodně zkus Baldur's Gate II. Není epičtějšího RPG!
-We gotta get out of here dude!
-Why?!
-C4 yourself!
negr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod AlienX 3. 7. 2008 17:25

zo staruckych - chrono trigger
zo zlatej ery - final fantasy 7
z novsich - fable
nobody steals our chicks and lives
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod paralaX 3. 7. 2008 17:30

Baldur's Gate II nenavazuje na BG I?

Chrono Trigger jsem nehrál (teda mám ho připraveného v ZSNESu) zato soundtrack znám nazpaměť.
paralaX
First Blood

Odeslat příspěvekod AlienX 3. 7. 2008 17:32

ano bg2 nadvazuje na jednotku, podla mna su tieto izometricke rpgcky prezentaciou velmi slabe a dost monotonne, pribeh ok
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod negr 3. 7. 2008 19:42

Ooops? Zkus si BG2 spustit ve větším rozlišení, zajdi si do Trhova a na chvíli vypni HUD... Slast pro oči. 2D grafika má prostě své kouzlo. Zvuky jsou výborné, soundtrack taktéž.
-We gotta get out of here dude!
-Why?!
-C4 yourself!
negr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod AlienX 3. 7. 2008 19:48

nechce sa mi oprasovat svoju krasnu originalku ;-)
AlienX
Godlike

Další stránka