od Pipin 10. 5. 2008 15:40
DAVE: No tak já to přečetl, ale s autorem moc nesouhlasím, problém s G3 je trochu jinde.
Zaprvé - nejde ani tak o hype recenzentů. Nemálo recenzentů hru před recenzí prakticky nehrálo (buďme adresní - mluvím třeba o Bulířovi z Levelu, ten to podle všeho nehrál ani deset hodin) a recenze jsou pak plné nesmylsů a vysloveně vymyšlených věcí (Level vůbec G3 dělá medvědí službu, když ho nedávno vydali jako plnou hru, jakýsi fanoušek k němu napsal článek do rubriky Restart, kde bylo uvedeno, že na severu se nacházejí nordmarské PLÁNĚ - připomínám, že v Nordmaru to vypadá asi jako v Nepálu a pláně tam budou podobně rozlehlé:D ).
Všechny opravdu podstatné problémy G3 se odvíjí od jediného faktu - autoři chtěli vytvořit skutečně "freeform" hru. Hráč si může dělat co chce, jít kdy chce kam chce, zabít/nezabít koho chce atd. V důsledku toho nemá G3 žádný kloudný příběh - neexistují posuny v ději, stane se jen to co udělá hráč sám. Oblivion tohle řešil nesmrtelností klíčových postav, tady můžete zabít kohokoliv - a to se pak příběh těžko vypráví, když tvůrci hry nevědí, jsetli hráč příběhově nosné NPC už dávno nezabil.
Souhlasím, že bojový systém není ideální, ale ani moc mi nevadí, že vás zabije občas i kanec. Díky jeho nedokonalosti se v pozdějších částech hry odehrávají poměrně spektakulární bitvy, což celkem potěší. Ano, firebally jsou hrozně silné, ale opravdový problém je to jen jedenkrát ve Varantu, kde narazíte na dva mágy najednou. Jinak je kouzelníků pomálu.
NAPROSTO nesouhlasím s aoturem v tom, že Nordmar a Varnat jsou nudné. Je jasné, že na Myrtaně se autoři vyřádili nejvíc, ale sever i jih jsou graficky nádherné a je v nich plno nezapomenutelných míst.
Dungeonů je tam pomálu, ale mě osobně vůbec nechybí, naopak
Je to rozhodně velmi nadprůměrný hra, jen vědět co od ní čekat.
Welkome to heal!! - Mirdasl