Half-Life 2: Episode One

Doom, Half-Life, Far Cry...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod mr_wawra 2. 6. 2006 20:40

No, tak jsem to teda téměř na jeden zátah (musel jsem venčít psíka) dohrál. Za nějakejch 4,5 hodiny :(. Vůbec to neni špatnej datadisk, jenže nic extra novýho nepřináší - zbraně stejný, ale hlavně - téměř nic nevysvětluje z původního příběhu (aspoň ne po prvnim dohrání). Vcelku zajímavej, i když ne kulervoucně zábavnej je spolupráce s Alyx ve tmě - kam svítíš, tam střílí. A když ji svítiš do očí, tak si kryje rukama ksicht - detail, ale potěší.
Grafika je skvělá, přidáním HDR efektů dost prokoukla a vypadá velice hezky. Jo a loadingy nejsou už tak votravný.

Hraje se to dost dobře, jenom jsem čekal více vysvětlování. Jo a ta hořící Citadela fakt nemá chybu, prvních pár minut hry jsem hrál skoro s votevřenou hubou :).
8.4/10
Jinak doufám, že na episodu 2 nebudem čekat tak dlouho.
HC Slavia Praha - to je moje radost!
Kultura kriplů vydrží vše
mr_wawra
Dominating

Odeslat příspěvekod Darwel 2. 6. 2006 21:15

Já to hrál asi 6 hodin, na dva zátahy a jako jeden z nejlepších momentů se mi jeví ten, jak Alyx skřípne ten jeden Stalker a ona je z toho pak celá groggy.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

FiiO X1 + Sennheiser HD 25-1 II
Darwel
Dominating

Odeslat příspěvekod mr_wawra 2. 6. 2006 21:17

Nemůžu si pomoct, ale v Ep. One mi chyběl nějakej výraznější moment (krom pohledu na Citadelu) - jako třeba boj se 3 Striderama, Ravenholm...
mr_wawra
Dominating

Odeslat příspěvekod Darwel 2. 6. 2006 21:21

No, to s tou Alyx a stalkerama byl podle mě dost výraznej moment, nebo pak na konci ten ***** ********. (Nechci prozrazovat děj :wink: )

Darwel
Dominating

Odeslat příspěvekod goodoldalex 3. 6. 2006 18:51

No, tak som to dorazil. HL2 som si kupil pred mesiacom a z velkej casti sa mi to hodne pacilo, tak som cakal ze sa Valve pochlapi a v EO bude pokracovat v dobrych momentoch. A je to naopak. Same skakacky, priblble puzzly, armady zombikov a idiotskych vojakov. A ked uz piaty krat potrebujem riesit ten isty puzzle, alebo 5x sa vracat v jednej misii tam a nazad, tak to uz fakt nie je vtipne. Hra na urovni roku 1995.

A tiez je pekne v akej tendencii Valve pokracuje. V HL2 z polovice zlikvidovali strielacku (tym ako obmedzili moznosti zbrani a dohodili gravity gun), v EO pre istotu zacinaju likdvidovat aj hranie tym, ze prve dve casti Gordon nemoze dokopy nic robit a Alyx sa stara o vsetko.

Vyhodene peniaze. No aspon mam za tych 54 USD DoD:S a HL:S. Klasika sa pi*****mi neprekonava.

BTW: to skriptovanie je uzasne. Ked stridera blizko ku koncu sundam skor nez je planovane, objavi sa dalsi.

//edit:Jezek
goodoldalex
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Alianna 3. 6. 2006 19:26

mohlo to být tak 2x delší a více prostorově - fyzikálních hádanek by to chtělo ,, ale episoda jedna se vydala dobrým směrem ,, možná by to chtělo příkazy pro alyx, ale jinak je celkem inteligentní npc ,,,
Alianna
Killing Spree

Odeslat příspěvekod 3D_Crab 3. 6. 2006 19:28

tak Episode Two, by se měla objevit v prosinci ;)
Uhni krávo, nesu sklo.
3D_Crab
Dominating

Odeslat příspěvekod Mrak 3. 6. 2006 21:12

Ten druhej obrázek je z toho přídavku, který je navržen pro to, aby jsme viděli, co dokáží s grafikou, sám jsem to odehrál a bylo to krátký, jen takovej mini levílek, skončil si tam, kde si začal, ale grafika byla bomba..
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod .:OMAR:. 4. 6. 2006 12:33

cus, mam uplne nejtrapnejsi zasek, v citadele, hned ze zacatku, kdyz nastoupite na tu mega posuvnou plosinu, a zpusite ji strelenim ty energetick. koule do toho zarizeni, tak se plosina rozjede, a alyx hnedka look up, watch out, a zacnou ze shora litat kusy zeleza, tak jeden dva se daji chytit, ale pak uz se to neda a rozbije to plosinu a sme mrtvi.... poradte mi nekdo pls nakej trik nebo jak se vam to povedlo, diky moc
-:Respect my post:-
.:OMAR:.
First Blood

Odeslat příspěvekod Darwel 4. 6. 2006 12:46

Normálně chytni GGem i ten třetí most, nic těžkýcho. :wink:

Darwel
Dominating

Odeslat příspěvekod Mrak 4. 6. 2006 16:15

Chytat jen ty velký kusy, na ty malý kašli.. a pak až dojedeš na konec, tak usíš utéct, přiletí totiž "trošku" větší část.. :lol:
Teď obrázky ode mě.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Ten server sám obrázky zmenšuje, tak omluvte ten první, zrvovna ten nejlepší.. :roll:
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod cubiczech 4. 6. 2006 16:33

dohral jsem to v sobotu v noci :-D bavilo me to vice nez stejne sireny SIN

k tomu HDR, Source obecne pouziva jiny system HDR (neni to oficialni HDR podle specifikacy DirectX9.0c coz splnuji jen graficke karty s PS3.0) .. proto treba v lost coast, DoD:S, CS:S a HL2:EP1 jde na nvidia GF 6/7 kartach zapnout HDR i s vyhlazovanim coz karty normalne neumi,.. bloom by mel jit na vsech kartach s PS2.0 a HDR (full nastaveni) jen na 3.0 kartach... i kdyz u radeonu (95xx-9800,x300-x850) jsou pixel shadery 2.0+ a tam myslim full jde... nevim jak to valve presne udelalo...

jeden z nejlepsich momentu byl kdyz jsem sel u toho vytahu ve tme s alyx, ona zacala vydavat zvuky jako zombie a kdyz se clovek otocil tak se zasmala :-D ... nebo kdyz probehl prvni loading.... vedel jsem ze zase hraju HL2 :-) ...
cubiczech
Killing Spree

Odeslat příspěvekod mr_wawra 4. 6. 2006 17:21

Jo jo, loadingy, to jsou mrchy :). Ale musim říct, že v Ep. One byly téměř neškodné a v pohodě snesitelné.
mr_wawra
Dominating

Odeslat příspěvekod cubiczech 4. 6. 2006 17:39

mr_wawra píše:Jo jo, loadingy, to jsou mrchy :). Ale musim říct, že v Ep. One byly téměř neškodné a v pohodě snesitelné.e/quote]

jj zamakaly na uprave kodu (diky bohu ze delaly tu verzi HL2 pro xbox) navic hra zabira v ram mene mista a beha rychleji nez puvodni HL2 (a to vcetne HDR)... se stejnym nastaveni jako mam tady byl DoD:S obcas docela "neuspokojivej" (pod 25fps). zabira cca o 300MB v pameti mene a tak si na 512MB ram zahrajete vicemene bez lagovani ktere HL2 mela pri maximalnim nastaveni textur docela velike (pri prudkych pohybech).... s loadingy se vratila doba HL1 a jeho maximalne 3s dlouhym nacitanim :-D
cubiczech
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Alianna 4. 6. 2006 18:08

no loadingy ,, mi připadají stejné jako v HL2 jen můžu pustit grafiku na max a bez těch občasných zaškubnutí ,,, moje sestava : 2ghz , 1 gb ram ,, x700 pro 256 mb ,, a loading +- 30 sekund ,, nestopovala jsem to ,,
Alianna
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka