GTA 4

Doom, Half-Life, Far Cry...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod spajza X 8. 12. 2008 14:02

Ano a som rad,ze si konecne pochopil tu strasnu zahadu "ako je mozne,ze konzolove hry vyzeraju ako vyzeraju a frcia ako frcia...zmier sa s tym a hybaj taktovat ;) za chvilku je tu PS4 s "30" jadrovym Cellom a vdaka procesom kazde aj na 5GHz,potom si uz nepomozes...koho zaujimaju textury?Nech je to "medium"...V tej rychlosti sa to strati a animacky su dokonale,v takej kvalite by si mal z toho na PC slide show,mozes sa aj na hlavu postavit ;)
๑۩۩๑
★卐★
spajza X
Godlike

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 8. 12. 2008 14:35

Ty jsi mi expert. :D
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod Cze_Diablo 8. 12. 2008 17:07

spajza X: Medium nastavení je pro dnešní compy, vyšší je pro budoucí, nevim jaký nastavení maj konzole ale tipuju něco mezi low/medium. Takže si můžeš jít zase hrát svoje GTA na UBER konzoli, ve kterým vidíš maximálně tak deset metrů před sebe :D
Cze_Diablo
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PC 8. 12. 2008 17:23

U Afrodíty Kalipigycké, neříkám že PS-3 není skvělá ale minimálně na Xboxu to nijak extra nevypadalo a to má lepší grafiku nežli Playstation takže jako Spajžo soráč... PS-4 není ani oznámená a nevím k čemu by ji byl 30jádrový cell na 5GHz když dnes nikdo neumí ani využít stávající verzi... S průměrným GPU bych si rozhodně nedovolil souhlasit, včera jsem přetaktoval zkušebně Q6600 na 3GHz, spustil benchmark ve hře a zjistil jsem - že... inu že hra využije i tento relativně velký výkon na 37% tedy ještě méně nežli když je procesor na defaultních hodnotách. Silné CPU je tedy více méně k ničemu a hru nezrychlí ba ani neumožní navýšit rozlišení - nestane se vůbec nic.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod Weightlifter 8. 12. 2008 17:57

Takže do nového herního PC už jedině 4-jádrový CPU, ale tohle se dalo čekat. Ideál je core i7
Co nejde silou, jde ještě větší silou!
HTC Touch PRO Raphael
Weightlifter
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Darwel 8. 12. 2008 18:04

PC píše:Silné CPU je tedy více méně k ničemu a hru nezrychlí ba ani neumožní navýšit rozlišení - nestane se vůbec nic.

Hm. Netvrdí všechny testy (a co se jich po netu objevilo) dokonalý opak?
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

FiiO X1 + Sennheiser HD 25-1 II
Darwel
Dominating

Odeslat příspěvekod Candy 8. 12. 2008 19:08

Tohle fakt nechápu, jeden tvrdí, že 4 jádro není nutnost, že podle benchmarku ho hra využívá z 37%, druhej tvrdí, že je to pro hru naprostá nutnost. Tyhle naprosto kontroverzní názory se objevují všude, co je teda pravda? Obojí?
Candy
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Ertefol 8. 12. 2008 19:32

Ono CPU připravuje data pro kartu. Pokud nestíhá karta, tak CPU udělá tak kulové.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod negr 8. 12. 2008 19:55

PCTuning píše:Co říct závěrem? Grand Theft Auto IV ukazuje úplně nový rozměr náročnosti počítačových her. Všechny tituly poslední doby totiž byly neuvěřitelně náročné na výkon grafického čipu. Ať už vezmete Crysis, nový S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky nebo jakoukoliv jinou hru. Ve všech těchto titulech potřebujete jen výkonnou grafickou kartu a jako procesor postačí běžný dualcore. GTA IV je jiné. Nepotřebujete výkonnou grafickou kartu, ale zatraceně rychlý procesor. Je to dáno jeho enginem, který je založen na vynikající fyzice počítané přes procesor a chování postav Euphoria počítaném taktéž přes procesor. Obojí je velmi náročné a tak většina herních počítačů postavených na dvoujádrových strojích kolabuje.

odkaz na článek
-We gotta get out of here dude!
-Why?!
-C4 yourself!
negr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 8. 12. 2008 20:41

Silné CPU je tedy více méně k ničemu a hru nezrychlí ba ani neumožní navýšit rozlišení - nestane se vůbec nic.

Nemluv tady totalni hovadiny, hlavne neres kolika procenty jakahra zatizi jednotliva jadra, je to absolutne zcestne. GTA je prvni hra, kde fps se silnejsimi CPU co maji vic jader stoupaji opravdu neustale, a to i na plne detaily ve vyssim rozliseni. (ne jen na 800x600 LOW)..
Proste QC na 3GHz, porazi C2D na 3.6GHz... A i7 na 3GHz zase porazi starsi QC na 3.6GHz..

Tady jednoznacne jeste neznikl procak co by tu hru dokonale utahal. Takze si klidne ten svuj nech na 3GHz. Tohle prvni hra, kde ho vyuzijes. Bohuzel te ale stejne zasadne limituje karta, zvlaste pokud ma jen 256MB, tam je to uplne v kouli.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod Weightlifter 8. 12. 2008 20:56

No tak myslím, že 50FPS už na plynulou hru docela stačí,a le je pravda, že ty nároky na CPU jsou tu opravdu šílené
Co nejde silou, jde ještě větší silou!
HTC Touch PRO Raphael
Weightlifter
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PC 8. 12. 2008 21:20

Zajímavý článek, jen mě není jasné jak mám teda udělat ten nerestriktivní launcher, když jsem totiž zkopíroval onu položku na plochu a za to napsal -norestrictions tak to sice začne fungovat ale současně to hodí hlášku secuerror... Holt si to zahraju na lepší detaily až na další generaci grafik,do téhle investovat nebudu, jediné karty které mají jakou takouse cenu jsou ty duální a ovšem díky přiblblému kursu dolaru jsou za desítku respektive dvanáctku.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod spajza X 9. 12. 2008 04:07

Tento post proste musi byt aj na dalsej stranke :shock:

spajza X píše:No konec...GTAIV neslape ani na NASA masinach http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=380801

add PCTunning:Pekny clanok a analiza...mno ale ty vypatlanci,co reagovali na clanok,no pekna zberba na tej sajte!
๑۩۩๑
★卐★
spajza X
Godlike

Odeslat příspěvekod Chumbaba 9. 12. 2008 09:02

No tak já mám dual core 2 x 2,66 a GTX 280 a když stáhnu dohled na minimum, tak mi to skoro nepadá pod 20 FPS a dá se to jakž takž hrát. Nastavení ve hře příliš nepomáhají. Hra se na klávesnici naprosto debilně ovládá (proč nemohli nechat osvědčené ovládání z předchozích dílů?), občas spadne do Windows (64 Vista). Hra vypadá hezky, ale nevybočuje ze standardu předchozích dílů v jejich době. Proč na to vzali jiný engine (který vůbec nechodí), nechápu.

Zatím bych řekl nejhorší PC port, co se mi kdy dostal do rukou. Normálně jsem velkým příznivcem konzolových portů na PC, ale tohle je horor.
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Speedovina 9. 12. 2008 09:59

dvakrát měř a jednou řež
Naposledy upravil Speedovina dne 9. 12. 2008 10:55, celkově upraveno 1
Speedovina
First Blood

Předchozí stránkaDalší stránka