Spousta lidí nadává. Nevím jak oni, ale já dostal starou dobrou hratelnost Mafie. Podle mě je to spíš takový postoj, První díl se těžko dá překonat, ale doba jde dál, jsou jiné nároky na hry a M2 se tomu musela uzpůsobit. A povedlo se? Jednoznačně!
Jak je možné, že čeští tvůrci připravili poutavější obsah a zábavnější přestřelky, než nabízí třeba takový Mass Effect? Zde je herní doba trochu natahována ježděním. To mě ale baví, protože M2 nabízí asi nejpropracovanější dopravní systém, co jsem ve hrách viděl, GTA4 se může jít bodnout. V takovém Mass Effectu je dobra protahována akčními pasážemi, nudnými a neskutečně dlouhými. Udělejme tedy srovnání. M2 přináší 13 hodin, kde je nějaké ježdění, střílení a příběhové cutscény, ME2 přináší hodin 30, kde je samé střílení, málo se mění lokace a příběhových částí je tam minimum. Nikdo si nestěžuje. A přesto je ME2 skvělá hra. A podle mě je M2 mnohem lepší hra.
Hodně lidí si stěžuje na absenci Jízdy. Jenže ona tam vlastně je. Ve většině kapitol se vám dostane hlášky "až budeš hotov, jeď domů." Do té doby si můžete jezdit po městě, dělat co chcete a to je lepší, jak původní Jízda, protože si vyberete i období atd.
Dalo by se mluvit dlouho. Empire Bay je překrásné, hezčí město jsem ve hrách neviděl, jízdní model je zábavný, nepopírám že velmi arkádový, střílecí části jsou perfektní, systém krytí funguje dobře a celé to není zbytečně natahované stovkami nepřítel. Příběh je poutavý a grafika perfektní. Hudbu jsem ještě nezmiňoval, což by byla škoda, protože je úžasná.
A na závěr... dabing není tak hrozný, některé postavy se povedli méně, ale jako celek mi vůbec nevadí. Fiasko s krabicovkama verzí pro ČR, PL a RU se dalo přežít.