Mafia 2

Doom, Half-Life, Far Cry...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod bedikk 28. 8. 2010 11:10

Spousta lidí nadává. Nevím jak oni, ale já dostal starou dobrou hratelnost Mafie. Podle mě je to spíš takový postoj, První díl se těžko dá překonat, ale doba jde dál, jsou jiné nároky na hry a M2 se tomu musela uzpůsobit. A povedlo se? Jednoznačně!

Jak je možné, že čeští tvůrci připravili poutavější obsah a zábavnější přestřelky, než nabízí třeba takový Mass Effect? Zde je herní doba trochu natahována ježděním. To mě ale baví, protože M2 nabízí asi nejpropracovanější dopravní systém, co jsem ve hrách viděl, GTA4 se může jít bodnout. V takovém Mass Effectu je dobra protahována akčními pasážemi, nudnými a neskutečně dlouhými. Udělejme tedy srovnání. M2 přináší 13 hodin, kde je nějaké ježdění, střílení a příběhové cutscény, ME2 přináší hodin 30, kde je samé střílení, málo se mění lokace a příběhových částí je tam minimum. Nikdo si nestěžuje. A přesto je ME2 skvělá hra. A podle mě je M2 mnohem lepší hra.

Hodně lidí si stěžuje na absenci Jízdy. Jenže ona tam vlastně je. Ve většině kapitol se vám dostane hlášky "až budeš hotov, jeď domů." Do té doby si můžete jezdit po městě, dělat co chcete a to je lepší, jak původní Jízda, protože si vyberete i období atd.

Dalo by se mluvit dlouho. Empire Bay je překrásné, hezčí město jsem ve hrách neviděl, jízdní model je zábavný, nepopírám že velmi arkádový, střílecí části jsou perfektní, systém krytí funguje dobře a celé to není zbytečně natahované stovkami nepřítel. Příběh je poutavý a grafika perfektní. Hudbu jsem ještě nezmiňoval, což by byla škoda, protože je úžasná.

A na závěr... dabing není tak hrozný, některé postavy se povedli méně, ale jako celek mi vůbec nevadí. Fiasko s krabicovkama verzí pro ČR, PL a RU se dalo přežít.
Indian-tv.cz --- pacin-hra.cz --- bedikk.cz
bedikk
First Blood

Odeslat příspěvekod tdjohn 28. 8. 2010 11:15

Co je na tom dopravním systému tak propracované? Dá se tam jezdit v nadzemce, jsou tam lodě, motorky, skůtry, dá se plavat, nebo létat ve vrtulníku?
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod -Dreamer- 28. 8. 2010 11:17

Jsou tam autobusy. :D
Let me tell you of the days of high adventure! Let me tell you the tale of the last child of Bhaal, the one that went against the prophecy!
http://dreamer.blog.doupe.cz/
-Dreamer-
Dominating

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 28. 8. 2010 11:28

Ostatní nedávají přednost a neumí brzdit.
oneill_sx1
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Sasakr 28. 8. 2010 11:37

Ale auta umějí objet překážku, to třeba v GTA4 neumí.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 28. 8. 2010 11:40

Záleží jakou, když si zastavíš uprostřed silnice, tak tě klidně objedou, ale jak kdy. Když zastavíš u kraje, tak je to úplně bez problémů.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 28. 8. 2010 11:41

Me ta hra taky bavi a souhlasim ze GTA je nekde jinde. V GTA je hlavni to ze mas velky mesto a hrej si. Mafie (vlastne uz i jednicka) operuje ciste s pribehem a popojizdeni po meste je ciste volitelne.

Atmosferu to ma uzasnou. V tom zimnim prologu sice nic moc, ale kdyz se dej posunul o 6 let dopredu tak to byla sakra velka zmena do 50. let. Hlavne teda se mi libi hudba v radiu..proste to k tomu nejak sedi,

Nad ruhou stranu se mi fakt protivi vyskakovani aut 10 metru pred hracem a to same se s tinama. Technicka stranka je paradni, ale tohle jakoze fakt ne.

Dabing je taky povedenej Vito si dal zalezet ale Joe mi tam nesedi a je jako pest na oko. Po dvojce Vasut + Rychly to snad ani lepsi byt nemohlo (vcera jsem rozjel i M1 a muzu rict ze ten dabing si Rychly fakt mistrne podal :tleskani ). Skoda ze je tam tak malo hercu...prijde mi ze treba 2 postavy ve scene mluvi stejnym hlasem. A ty hlasky jsou proste uzasny. :D
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 28. 8. 2010 11:45

Sasakr píše:Ale auta umějí objet překážku, to třeba v GTA4 neumí.

To sice umějí, ale taky přitom často nabourají do jiného auta. :lol:

Vyzkouším to ještě s nějakými DLC, nicméně postrádám skutečná auta. Sice je evidentní, kde se autoři inspirovali, ale chybí tomu skutečné detaily a značky.
oneill_sx1
Killing Spree

Odeslat příspěvekod party boy 28. 8. 2010 13:02

tdjohn píše:To já také, proto nebudu kupovat hru jen v češtině. To jo, ale zase na PS3 zatím nemůžeš. Na PC není problém si pořídit vhodnou kopii a koupit si hru tady. To je zase výhoda PC.

-- 27. 8. 2010 14:51 --

party boy píše:Takže je tu tedy možnost aktivovat hru i jinak?

Podle toho EG fóra jim to běželo i bez steamu, takže je to v pohodě, jen ne podle současných zákonů. Každopádně koupit si to můžeš.

Ale to už *****í nějakým crackem ne? Co tu hru nainstalovat na přenosný HDD a hrát jí z toho? To by neměl být problém ne?
party boy
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Alianna Hitomi 28. 8. 2010 14:35

HALI32 píše:
holubek002 píše:Alianna: PSK psal, ze u CZ verze neni.

Loiza: Tezko rict. Ja to pak s originalkou rozjedu znovu od zacatku.

Dohrano! Jsem nadseny. Cim vic se to blizilo, tim min jsem od toho cekal a ani demo mne nijak zvlast nenadchlo. Zato plna ano. Hra mne po chvili vtahla a nepustila, dokonce jsem u hry po hooodne dlouhe dobe i zasmal :-) Rozhodne to neni bez chyb a jsou veci co mi vadily, ale celkove super.

Je hezké, že se najde někdo, kdo nepičuje a komu se to líbí. Já jsem taky spokojený. Hraje se to skvěle.

a co ty skub skub sekvence ?

jedu k benzince najednou sek nahraje se prostor benzinky s panakem ,, honi me policajti ztratim se jim, ale najdou me dalsi a sek sek rozezni se sirena ,, zatacim a sek sek ,, strileci pasaz vsechno ok a najednou joe otevre pusu a sek sek ,, vezmu jinou zbran a prvni vystrel sek sek ,,,
Nemá tu někdo mentolku?
Dostaly se mi do pusy nějaké vnitřnosti, když jsem si probíjela cestu sem.
----------------------------------------------------------------------------
It's true. It's on the Wikipedia.
Alianna Hitomi
Killing Spree

Odeslat příspěvekod inexplicit 28. 8. 2010 14:37

tady nekdo srovnaval mass effect s mafii ..rad bych k tomu dodal "to si snad delas *****" .. mafia je pekna hra..ale hlavni hrdina a cely okolni mesto me vlastne vubec nezajimalo..nemam k tomu zadny vztah..hraju hraju...dohraju ...reknu si "pohodovy film" ale hrat tohle znovu? ..ne. Ja se v te hre proste nemuzu vyblbnout a ono na strileni "lidi" me uz proste nema cim prekvapit, coz se scifi epic hre nemuze rovnat, kdyz se tam muze stat tak neak cokoli.. Asi zustanu u nazoru, ze AC2+ME2 nebudou mit tento rok zadnou konkurenci..zaslouzi si ty svoje desitkovy hodnoceni ...a mafii tu sedmicku verim.. (a gta..to je proste gta...pro me mistr v oboru zabavy a vyblbnuti ve meste). Ale tak zalezi na kazdym co ma rad, protoze ty hry si sou svym dobovym zamerenim vic nez vzdalene.
inexplicit
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 28. 8. 2010 14:54

Alianna Hitomi, to je přesně ono. Sice jsem hrál jen demo, ale tohle je hlavní problém, co mě odrazuje od koupě. Špatnou grafiku můžu přejít, ale sekání a nerovnoměrný a velký input lag těžko.

Snad jim prodeje ukážou, že se měli vykašlat (nebo méně věnovat) PC verzi a věnovat se hlavně konzolovým.

inexplicit, a co Red dead redemption?
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 28. 8. 2010 15:33

Bedikk: Konečně názor, se kterým se ztotožnuji.

Aliano, já tam teda žáden škub, škub nemám tak nevím no čím to je...to dokreslování těsně předmnou se mi taky někdy stane, ale nic, co by mi kazilo tak skvělou hratelnost, bravůrní příběh a parádní dabing...hra musí hlavně bavit a zaujmout, což se aspon mě stalo...hltám tu hru každým douškem až se bojím, že to strašně rychle dohraju...tohle se mi stává jen u málo her...většinou hru rozehraju a trvá tak měsíc než ji dohraju...jen hry co mě opravdu baví dohraju okamžitě s jedním nádechem...mafia 2 splnuje pro mě vše co jsem čekal takže já jsem spokojen
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Moderátor diskuzního fóra doupe
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Wlashack 28. 8. 2010 15:48

No tak teď jsem se zasekl v 14.kapitole u Dereka v docích a za živého boha se nemůžu hnout dál, kvůli těm parchantům s molotovama, kdybystě někdo věděl, poraďte :-)

Celkově lze řící, že toto je víceméně první zákysové místo a ještě skoro před koncem, jinak je hra vceku hodně snadná. Na hru jsem se strašně těšil celou dobu vývoje, nemám sice původní jedničku dohranou 20x jako někteří šílenci, jenom 3x ale je to opravdu klenot svého žánru.

Celkově ji hodnotím jako dost rozporuplnou. Na jednu stranu nejsem fanoušek GTA série (je tam sice skoro vše unlimited a můžetě dělat 100ky kravin okolo, ale na mě je to až příliš, všeho moc škodí.

Na jedné straně podle mě na dnešní poměry kvalitní pokračování, na druhou za ty roky vývoje to mohlo být lepší. Systém boje alá GOW se mi líbí, celkově je určitě ovládání šité na míru konzoli, příp. jejímu ovladači. Fanoušky PC to nas.re, já tleskám. Řízení aut je sice arkádovější než v případě jedničky, ale díky tomu, že se opravdu hodně najezdí to není na škodu. Příběh jsem zatím neviděl do konce, ale dle mého rozhodně není tak poutavý jako v případě prvního dílu. Vyhovoval mi styl "vznešenější" mafie, než pár floutků k.rva sem, k.rva tam ale stejně dokáže vtáhnout a jste zvědaví co a jak, škoda celkem časté předvídatelnosti.

Co mě neskutečně vytáčí je umělé nastavovaní hrací doby systémem malého rozmístění checkpointů. Jestliže kvůli jenomu špatnému krytí musím v lepším případě znovu postřílet deset chlapů v horším znovu přejet celou mapu je to prostě otrava. Druhá věc je interaktivita prostředí. K čemu sakra je, že můžu pustit sprchu, když se nemůžu jít osprchovat? To už snad raději nic. Jinak ale pokud já hodnotím původní Mafii 95%, nová musí nutně dostat aspoň 75-80% a to je v dnešní době slušné. Ale za ty roky to mohlo, fakt mohlo dopadnout líp.
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 28. 8. 2010 16:20

Peter S. Kenedy píše:Aliano, já tam teda žáden škub, škub nemám tak nevím no čím to je..

V tom případě jsi velmi tolerantní, ale skoro všichni to tam vidí. Podle měření to má občas i těch 30 fps a to je opravdu bída. Citlivost ovládání se mění podle zátěže a někdy nereaguje vůbec v požadovaném čase. Mám to jen z dema, ale asi Aliana nekecá.

Wlashack píše: Příběh jsem zatím neviděl do konce, ale dle mého rozhodně není tak poutavý jako v případě prvního dílu. Vyhovoval mi styl "vznešenější" mafie, než pár floutků k.rva sem, k.rva tam ale stejně dokáže vtáhnout a jste zvědaví co a jak, škoda celkem časté předvídatelnosti.

Jinak ale pokud já hodnotím původní Mafii 95%, nová musí nutně dostat aspoň 75-80% a to je v dnešní době slušné. Ale za ty roky to mohlo, fakt mohlo dopadnout líp.

Právě mě také zarazil ten styl. Je to jak nějací burani, co se chtějí dostat k penězům. Všude ve videích samé střílení a zabíjení. Demo to jen potvrdilo. Jednička byla taková jemnější a Tomy byl slušňák. Konec měl i dobrou myšlenku a celkově mi to přišlo lepší. Uvidím po zahrání.

S hodnocením jedničky souhlasím. Je sice skoro dokonalá, ale má i nějaké menší mouchy. Stačilo je vychytat a měli jsme tu jistou desítku u dvojky.
tdjohn
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka