No jo ale doom přece vždycky byl o putování vesmírnou základnou ! O tom to celé je ! Já byl třeba v halfovi 2 trochu mimo z toho že jsem cestoval celou dlouhou cestu abych skončil přesně tam odkud jsem přišel. To bylo pro mě taky zklamání, ale - stejně mám Half life 2 rád, stejně jako dooma. Trojku, jedničku a dvojku jsem nikdy neměl. Nějak mě minuly, zato jsem hrál wolfa3d,quake a duke nukem 3D. A třeba mnohými vyzdvihovaný Half life 1 mě moc nebavil. Koupil, dojel někam k těm nádržím jak se tam musí hopsat a šlus. Adie z mého disku i pokoje - dvojka je prostě MNOHEM lepší. Jinak jestli v něčem opravdu doom exceluje tak je to fakt grafika - half 2 je hezký, a má super postavičky ale doom 3 je filmový... I v mizerném rozlišení to vypadá naprosto super, jemně, detailně, kovově, cize.... že tam není fyzika ? Logické hádanky ? To mě nevadí, na to je half life 2. Nelinearita ? Na to je far cry.
Prostě doom 3 je doom 3. Že jdete zpět a jsou tam potvory i když jste je vybili ? No proč ne. V halfovi by to působilo divně - nezapomínejme že je zasazen do ""reálných prostor"". Combine jsou pořád více méně lidi... Ale potvory z dooma jsou pekelné potvory ! Pekelné potvory co se umí teleportovat ! Jsou z jiné dimenze ! Takže to není nelogické. Nadávání na doom 3 je blbost. Podobně jako se teď zase strhla vlna kritiky tu na fear tu na quake 4 -ani jedno jsem nehrál ale nenechám si ani jedno po výplatě ujít. I když třeba takový riddick - to byl taky super zážitek, podobný doom 3 ale ještě více filmový - zato bohužel s více náročným enginem. Vlastně jediná opravdu pitomá AAA hra co jsem hrál jsou brothers in arms. To kývání s flintou, neprůstřelnost dřeva a hlavně - flanking jako jediná možnost útoku, děkuji, za tři kila možná jednou, zase ale jinak ruce pryč a ať žije call of duty 1-2. A jestli je méně realistické - pryč s tím, hlavně že se člověk neukouše nudou při simulaci pouťové střelnice.
Kdybych měl vybrat tři hry které mě bavily tak je to :
H-L 2
Doom3
Riddick.
Far cry taky ale zatím jsem ho nějak nedrohrál víckrát než jednou - tam je blbé že zatímco venku to běhá hezky v interiérech najednou následuje cukatura a nepomáhás skoro nic. Tedy krom patchů. Na původní krabicové verzi to je dost kontroverzní záležitost.
I když třeba takový painkiller taky nebyl špatný a byl možná víc quake než quake 4 - pro mě je quake 4 painkiller a quake 4 od id/ravenů je quake 5