mno, ja som dohral obe hry 2x (najprv na medium, potom na hard)
HL2:
grafika onicom (az na vodu), sak sa kuknite ne tie textury, vyzera to, ako keby to skopirovali z HL1. co si myslite, preco je to take nenarocne ??
AI je super, zatial asi najvyssia, aku som mal kedy moznost vyskusat.
hratelnost - jednoducho dokonale - sak tym dosiahli uspech u HL1.
mno, ten koniec - sak taky isty ako u HL1, to sa dalo cakat. ja len dufam, ze urobia HL3 a koniec !! ze neurobia z toho neverending story !! a dufam, ze pribeh HL3 vysvetli vsetko, cize vsetko bude do seba zapadat a vsetkym bude jasne, ze preco boli HL1 a HL2 take ake boli.
fyzika: akoze som bol uuplne soknuty, dovtedy som nic take nevidel
z celkoveho hladiska sa mi to veeelmi lubilo, lebo ked uz prestavlo bavit jedno (napr. to auto), tak prislo nieco uuuplne ine, cize stale zmena
D3:
grafika je jednoznacne najlepsia zo vsetkych doterajsich hier !! preto taka narocnost.
ovladatelnost - skoro ako u HL2
AI - nikde som nemal moznost poriadne ju "vidiet" - akurat pri tych vasich pomocnych robotickov - tam to bolo OK
pribeh - o ten myslim, ze neslo, nebol prvorady. podla mna bolo prvorade to, co tu vacsina kritizuje a to ta "monotonnost" chodenia a zabijania (a ta atmosfera). sak niekedy ma clovek naladu odbachnut par parchantov !! hlavne brokovnicou, ktora ID zas vysla na 100% (o dvojhlavej ani nehovoriac)
no a D3 mal nieco co HL2 nemal - atmosfesru - ked som to hraval, tak som bol taky *****, ze som nemohol dat naraz viac ako jeden level (hlavne ked som to drvil o pol noci so schluchadlami), parkrat som aj zo stolicky vyskocil
fyzika - skoro ako u HL2 - mohol som tam zdvyhnut viac veci atd
este k HL1:
neviem, ale mna to vooobec nebavilo - som si najprv myslel, ze ked zabijem tych 3 drakov, ze bude koniec (teraz sa na tom uz len zasmejem). podla mna to bolo az moc dlhe a komplikovane (zabitie uz spominanych drakov, lambda complex, potom ten veliky pavuk). na konci som pouzil uz cheaty, aby som zistil, ze ako to skonci
najviac ma na oboch HL nahnevalo to, ze to boli uuuplne nahodne hry. tym myslim, to, ze si mohol pokracovat az ked nieco napr vybuchlo a urobilo dieru (HL1 diera po tych drakoch, diera po velkom pavukovi, padnutie roznych veci; HL2 - si pamatam iba na ten vrtulnik, ktory nabural do steny toho prazdneho vezenia a urobil tam dieru - tam ste ovladali tych chrobakov)
takze asi tak
Heady
Keby aspon 1 z 1 000 slnk malo planetu, keby aspon 1 z 1 000 planet ma zivot a keby aspon 1 z 1 000 zivotov bol zivot inteligentny, tak su vo vesmire miliony inteligentnych zivotov !!!