Half-Life 2 - dojmy, grafika, diskuze

Doom, Half-Life, Far Cry...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Kaay 10. 12. 2006 23:30

jezek píše:No,ale to je prostě jako každý druhý scénář k jakékoli střílečce.HL podle mne vůbec na příběhu nestojí.
Kaay
Killing Spree

Odeslat příspěvekod jezek 10. 12. 2006 23:32

No vidíš.A mi nepřipadá zrovna o moc šílenější než u D3.U mne HL staví hlavně na hratelnosti a to se valve musí nechat,že tohle fakt umí.
Naposledy upravil jezek dne 10. 12. 2006 23:34, celkově upraveno 1
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Kaay 10. 12. 2006 23:34

Hm....s tím těžko něco udělám. To je stejný jako s Gothicem - s příběhem. Jak se říká - Gothic se nedá hrát - Gothic se musí žít. Tak stejný je to s HL - HL se prostě musí žít.
Kaay
Killing Spree

Odeslat příspěvekod jezek 10. 12. 2006 23:35

Já ho ale prožíval,stejně jako umím prožít Serious Sama.Jen to prostě beru jinak :wink:
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Kaay 10. 12. 2006 23:37

jezek píše:Já ho ale prožíval,stejně jako umím prožít Serious Sama.Jen to prostě beru jinak :wink:i/quote]

Asi. Asi to prožívám já jinak --- možná je to tím, že HL byl první FPS, který jsem hrál (joo, já Dooma a Dooma 2 hrál až potom) a to se to potom porovnává. To je možná můj problém... :(
Kaay
Killing Spree

Odeslat příspěvekod jezek 10. 12. 2006 23:44

Se mnou v tomhle směru nepořídíš.Dabata ohledně příběhu tady byla docela bouřlivá a já stojím na opačné straně barikády než Ty.Ale s D1 a D2 bych to zase nesrovnával :wink:
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Kaay 11. 12. 2006 08:29

jezek píše:Se mnou v tomhle směru nepořídíš.Dabata ohledně příběhu tady byla docela bouřlivá a já stojím na opačné straně barikády než Ty.Ale s D1 a D2 bych to zase nesrovnával :wink: /quote]

Já to myslel obecně. Nejde porovnávat tunelovku, kde jen slepě chodíš a střílíš s tak inteligentní FPS jakou je HL. :mrgreen:
Kaay
Killing Spree

Odeslat příspěvekod jezek 11. 12. 2006 09:53

No vidíš,ale v Halfu taky nemáš moc možností volby.Cesta dopředu je striktně nalajnovaná :wink:
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Kaay 11. 12. 2006 11:50

jezek píše:No vidíš,ale v Halfu taky nemáš moc možností volby.Cesta dopředu je striktně nalajnovaná :wink:w/quote]

To sice jo, ale ten příběh je podávanej jinak a líp. Jestli máš EpOne, zapni si komentáře a pochopíš, jak to ty machři z Valve udělali...oni vysvětlujou, jak tě nutěj jít a i když máš jednu jedinou cestu, možností, jak se k ní dostat, je víc. Zatímco v D3 prostě deš a kosíš všechno, co se najde, občas musíš najít pédéáčko nebo kartu, nemusíš zapojit mozek. Ale v Halfovi jo, a to je pro mě propastnej rozdíl. V tomhle a v podání příběhu vidím jasně HL jake nejlepší FPS.
Kaay
Killing Spree

Odeslat příspěvekod jezek 11. 12. 2006 13:52

Já třeba za vrchol příběhu v FPS beru Clive Barker's Undying.
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod SCobra 11. 12. 2006 14:29

Já se jdu zastat ježka a svého názoru tady už dávno prezentovaného, jen to vezmu z jiné strany (srovnání s FC).

Příběh ve FarCry je klišé na první pohled (a proto se o něm moc nediskutuje), kdežto příběh v Half-Life je klišé až když se nad tím zamyslíš a vypustíš teorie z netu a od, pardon, zblblých fanoušků. Navíc je skrytý tak, že tam vlastně není vidět - rozhodně v jedničce. Ve dvojce se dá něco poskládat z vysílání "televize", z rozhovorů (monologů) atd.
Naposledy upravil SCobra dne 11. 12. 2006 16:03, celkově upraveno 1
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod jezek 11. 12. 2006 15:26

Dík za podporu a musím souhlasit.Half příběh ja klišoidní jako polovina scifáren.Proto ho moc nevnímám a abych byl upřímný ani nechci.Je sice fajn,prohlížet si vyškrábané fotky atp.,ale stejně to není nic světoborného.Spíše v FPS žánru něco neobvyklého.
Nicméně nemůžu nepřipustit,že hratelnost Halfů je výborná.Podle mne je na tom jednička o něco lépe.
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Adam Bernau 11. 12. 2006 15:32

Half neni spatny, ale pribeh je trapny, proste nic moc. Jinak souhlasim se SCobrou, popsal to uplne presne.
Adam Bernau
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Kaay 11. 12. 2006 15:41

SCobra píše:Já se jdu zastat ježka a svého názoru tady už dávno prezentovaného, jen to vezmu z jiné strany (srovnání s FC).

Příběh ve FarCry je klyšé na první pohled (a proto se o něm moc nediskutuje), kdežto příběh v Half-Life je klyšé až když se nad tím zamyslíš a vypustíš teorie z netu a od, pardon, zblblých fanoušků. Navíc je skrytý tak, že tam vlastně není vidět - rozhodně v jedničce. Ve dvojce se dá něco poskládat z vysílání "televize", z rozhovorů (monologů) atd.
Kaay
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Kaay 11. 12. 2006 15:43

jezek píše:Dík za podporu a musím souhlasit.Half příběh ja klišoidní jako polovina scifáren.Proto ho moc nevnímám a abych byl upřímný ani nechci.Je sice fajn,prohlížet si vyškrábané fotky atp.,ale stejně to není nic světoborného.Spíše v FPS žánru něco neobvyklého.
Nicméně nemůžu nepřipustit,že hratelnost Halfů je výborná.Podle mne je na tom jednička o něco lépe.e/quote]

Hm....HL1 není sci-fi a nenazval bych tak ani HL2 - spíše alternativní současnost a postapokalyptická alternativní současnost. Klišoidní je Halo, Doom nebo teď tak vnímám i BF, ale to je asi moje chyba :cry:
Kaay
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka