Deus Ex 3

Doom, Half-Life, Far Cry...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod tdjohn 18. 8. 2011 14:35

PSK. Koho zajímá distributor? Chci to pro sebe a trh je snad spojený.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Pipin 18. 8. 2011 18:50

Peter S. Kenedy píše:Budu citovat Martina Schovance z jeho blogu na idnes:

"Slovo „šedý dovoz“ zní samo o sobě divně. Ještě se to dalo chápat v době, kdy jsme nebyli členy EU. V té době byl jakýkoliv dovoz do země mimo oficiální distribuci hodně na hraně. Po vstupu do EU se společným trhem již toto přestalo platit a může si sem každý dovážet co chce, jen se nesmí přijít na to, od koho to bere :-), protože ten by mohl mít s vydavatelem problém, že porušil distributorskou smlouvu"

Takže to je i není legální :D

Já myslel, že šedý dovoz je, když se hra u nás oficiálně nedistribuuje a někdo nakoupí třeba v Anglii třeba 200 kusů a tady je prodává.
Nemá to nic společného s tím, když si někdo legálně koupí hru v zahraničí, na tom nic není. přece PSK nechceš tvrdit, že když si koupím a přivezu hru z USA, je to šedý dovoz? To bych si oficiálně nemohl koupit nic, co se tu neprodává, to je přece směšné..
Welkome to heal!! - Mirdasl
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod jezek 18. 8. 2011 19:51

Peter S. Kenedy píše:Martin možná spíš myslel distributora když píše o distributorské smlouvě, fakt nevím, klidně si přečti celý ten článek, docela dobrý http://martinschovanec.blog.idnes.cz/c/ ... u-her.html

Já Tě chápu, osobně taky dávám přednost podpoře CZ prodejců.
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 18. 8. 2011 20:51

Pipine ano je to sedy dovoz, predstav si kdyby si takhle kupoval kazdy hry z US a UK, to by tady ti distributori nemuseli vubec byt a v CR by se nemusely hry vubec prodavat. Ja pokud se na nejakou hru dlouho tesim a jako novinka ke u nas drazsi o 100 kc tak si ji radeji koupim u nas a navic nemusim cekat dalsi tyden nez mi dojde
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tdjohn 18. 8. 2011 21:00

Když se jim to nevyplatí, tak tu být nemusí. V tom problém nevidím. Hry tu vždy budou, takže také bez problémů. A kupovat můžeš i kdekoli jinde.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod SPY 18. 8. 2011 21:16

Peter S. Kenedy píše:Predstav si kdyby si takhle kupoval kazdy hry z US a UK, to by tady ti distributori nemuseli vubec byt a v CR by se nemusely hry vubec prodavat.

Vubec by mi nechybeli. Ale coz neni treba zoufat behem 10-20 let kameny obchody se softem uz nebudou ani v Anglii ;-)
Naposledy upravil SPY dne 19. 8. 2011 07:35, celkově upraveno 1
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod powerball 18. 8. 2011 22:24

co se resi? kazdej si muze koupit hru odkud chce, treba z australie a jestli drahy cesky distributori kvuli tomu krachnu tak at :)
seek discomfort
powerball
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Chumbaba 19. 8. 2011 06:26

No výborně, tak to vypadá, že zdravý rozum zvítězil. Jinak, českou distribuci her vidím v dnešní době jako určenou pro hráče, kteří neumí anglicky a chtějí české titulky, manuály atd. Já nic z toho nepotřebuji a dávám přednost anglickým originálům, proto objednávám vesměs z Anglie. Je to také důvod, proč jsem přestal skoro úplně nakupovat v českých kamenných obchodech, kam jsem dřív často chodil. Pokud prodávající umožňuje prodej hry např. do ČR a tam by pak hra nešla spustit, musel by následně vyřizovat reklamaci - a do toho se asi taky nikomu nechtělo.
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod jezek 19. 8. 2011 07:17

Jenom k tomu šedému dovozu. není šedý dovoz označení pro dovoz za účelem prodeje?
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Pipin 19. 8. 2011 07:30

Jezek: právě, to jsem se snažil říct ve svém příspěvku...
Welkome to heal!! - Mirdasl
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod jezek 19. 8. 2011 09:19

No já měl pocit, že to nebylo až tak pochopeno ;-) Ono je totiž jedno, jestli se tady zboží prodává nebo ne, ne?
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod 16cmfan 19. 8. 2011 12:58

Tak v Pondelok vo večerných hodinách výjde recenzia Deusa na Eurogamer.cz
Som blbší ako ste Vy. Vy ste blbší ako ja.
16cmfan
Killing Spree

Odeslat příspěvekod jezek 19. 8. 2011 13:00

Taky jsem koukal. Ale nečekám nějaký odklon od stávajících hodnocení.
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod powerball 19. 8. 2011 13:17

a deus na xbox uz snad dva dny visi na rapidu, to je zase fail :D
seek discomfort
powerball
Killing Spree

Odeslat příspěvekod jezek 19. 8. 2011 13:25

Předchozí stránka: viewtopic.php?p=8353860#p8353860
jezek
Taťka moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka