Rage - závodní/FPS od iD Soft

Doom, Half-Life, Far Cry...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod milsimr 7. 10. 2011 12:48

Až takovýhle textures pop in jsem opravdu nezaznamenal. Co jsem včera zkoušel..
Nevykreslena scena.jpg
"Nevykreslená" scéna

Vykreslena scena.jpg
Vykreslena scena - textures pop in efekt

Jinak pravda, člověk tomu musí natvrdo v driverech nastavit V-Sync, jinak se obraz trhá naprosto šíleně. Taktéž nutnost v CCC vypnout užití trojité vyrovnávací paměti.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod inexplicit 7. 10. 2011 13:17

sync mam vyply...obraz se netrhal.... tu triple blbost mam vyplou odjakziva ..a stejne to je hnus :) .. pres textury jakesi cerne ctverecky ..a kdyz uz se vykresli..tak to stejne vypada jak quake 3 na max detaily .... jsem jednoduse prekvapen co to na nas usili za boudu :)
inexplicit
Rampage

Odeslat příspěvekod Mrak 7. 10. 2011 13:38

Sync nevím, ve hře jsem žádné takové nastavení neviděl a hra běžela pořád 60 fps i na nejvyšší (ve hře) detaily a vypadalo to hnusně, přitom se to všude chválilo za grafiku, až to přijde. Humus, zklamání.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 7. 10. 2011 17:50

Docela by mě zajímalo kde jsou České recenze. A hlavně co na tu hru řeknou. Jsem si jist, že hodnocení budou 80+ :)
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod 8Paul 7. 10. 2011 22:38

Venku v exteriérech to vypadá fantasticky, ve Wellspringu taky super, a ten design postav...mlask.
Jen je potřeba nekoukat na textury zblízka. Ono obecně v současný podobě je hra dobře situovaná na hraní na PC, ale na televizi s x360padem.
"War does not decide who is right, war decides who is left."
8Paul
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 7. 10. 2011 22:46

Tak jestli zapojíš do TV PC nebo konzoli už je asi jedno, stejné je to s gamepadem. Nejsme v roce 96
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod 8Paul 8. 10. 2011 07:25

Je dost rozdíl v grafice na 1080p TV mezi PC a konzolí.
"War does not decide who is right, war decides who is left."
8Paul
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 8. 10. 2011 09:41

??? To to je logické, zaprvé konzole si sama (bohužel) rozhodne jestli do 1080p telky pustí opravdu 1080p signál, velmi často tam putuje nějakých 1024x600 s 2xFSAA což je dobrý hnus na 50"

Nehledě na to, že úroveň detailů u dnešních her se pohybuje proti PC docela nízko.

Situace je taková, že velkou TV s 1080p dnes zdaleka nejlépe "nakrmí" PC.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 8. 10. 2011 10:27

720p s dobrým vyhlazováním vypadá pěkně i na velké televizi, protože i ona to trochu vylepší. Konzole si má sama rozhodovat, co se jak udělá.

Situace je taková, že z PC nebude čím krmit :D
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 8. 10. 2011 10:41

Takové ty řeči že TV vylepší blbé rozlišení z konzole se řešilo na CRT-TV. LCD je furt stejná, akorát dělá upscaling. A to jak na PC, tak na konzoli. Je třeba si už po deseti letech uvědomit, že LCD-TV není nic jiného než přerostlý IPS monitor s tunerem. Žádný rozdíl tam není.

A konzole má v sobě tu samou VGA co PC. Je to stejné.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 8. 10. 2011 10:51

Z konzole nejde blbé rozlišení, ale většinou dnes dostatečných 720p. Televize to samozřejmě upravuje, stejně jako televizní signál. Upscaling není moc důležitý, protože ho umějí i konzole.

A proč by tam bylo něco jiného? HW jako HW, tak to bylo vždy. A? Prostě na PC nikdy plno her nevyjde, takže každý větší hráč má stejně i konzole. Hlavně to má příjemnější ovládání a správu. Ty máš možná po práci ještě tři hodiny času nastavovat ovladače grafiky, ale já si třeba raději hned zahraju.

-- 8. 10. 2011 11:51 --

Možná jsme ve špatném tématu :D
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod inexplicit 8. 10. 2011 11:01

AMD ma novy ovladace ..resp uz druhy novy... ale ani po nich hra nejela lip... kazdopadne zkusil jsem neco jineho :

1.Create a Rage shortcut with the following launch parameters:
+cvaradd g_fov 12 +com_allowconsole 1 +com_skipIntroVideo 1 +image_anisotropy 16 +image_usecompression 0 +g_showplayershadow 1 +m_smooth 0

2.Create a file called rageconfig.cfg in Rage/base/ and put the following commands in there:
seta image_usecompression "0"
seta image_anisotropy "16"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
seta vt_pageimagesizeunique "8192"
seta vt_pageimagesizevmtr "8192"
seta vt_maxppf "24"
seta vt_maxlockedpages "256"
seta vt_minlod "-2"
seta vt_lodBias "-2"
seta vt_maxaniso "2"
seta vt_qualityhdplossless "1"
seta vt_qualityhdppower "0"
seta vt_qualityhdpspecular "0"
seta vt_qualityhdpnormal "0"
seta vt_qualityhdpdiffuse "0"
seta vt_qualitydctpower "100"
seta vt_qualitydctspecular "100"
seta vt_qualitydctnormal "100"
seta vt_qualitydctchroma "100"
seta vt_qualitydctluma "100"
seta vt_restart

3. Go to C:\Users\UserName\AppData\Local\ and create a folder called "id software" (without "). Then create a folder called "rage" (without ") inside that folder.

neake prikazy jsem jeste pridal ...aaa vysledek je takovy ze prvni sekundu to nacte textury ..a pri dalsim pohledu na ne uz se nenacitaji ..vypadaji mnohem ostreji..ale ne dokonale...za jizdy jsou celkem pohledne .. doskakovani textur uz neni tak moc patrne ...artefakty (cerne ctverce) zustaly ..nekde jsou nekde ne ..ale vzhledem k tomu ze dve tretiny obrazu jsou ostre..tak mi to pri hrani az tak nevadi...
inexplicit
Rampage

Odeslat příspěvekod AlienX 8. 10. 2011 15:00

vcera som splnil dve misie, zo zaciatku grafika dost doskakovala - nacitavalo textury pomaly
nobody steals our chicks and lives
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 8. 10. 2011 18:31

Tak jsem si přečetl první CZ recenzi a musím říct, že ta hra je zcela průměrný blaf, který ale oznámkuje každý minimálně "politicky korektní" sedmičkou. Důvod je jednouduchý, každý zdejší netový magazín se nachází pod záštitou určitého eshopu.

A oni chcou ty hry prodávat, těžko někdo napaří takovéhle hře čtyřku. To by nebohého recenzenta kopli ze schodů.

Ale když si přečtu o hrozných technických problémech, absolutně tupém příběhu (jestlipak ten Carmack hrál HL), a co víc - špatném level designu....

Vyzkouším to, ale ani zaboha nekoupím, alespoň né hned. :grr:
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod SPY 8. 10. 2011 18:37

Proc by meli davat 4ku? :roll: Uz jsem si to lehce osahal, vyborna hra. Asi to projedu jeste pred vydanim listopadovych FPS
SPY
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka