Jak s někým hrát v jedné hře Minecraft

Rayman, Prince of Persia 1&2; Syberia, Broken Sword...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod M2M 14. 1. 2024 11:18

Poraďte mi prosím. Koupil jsem synovi Minecraft (Java a Bedrock / Windows 10 Edition - hrajeme na PC), koupil jsem to na tbgames.cz ale sestřenka má Minecraft Java Edition (hraje na PC) a tvrdí mi, že nemohou hrát spolu. Ale já mám obě verze jak Java tak Bedrock. Jak funguje to, že mohou oba hrát v jedné hře spolu atd. Jak se propojí nebo jak tohle funguje? Děkuji
M2M
First Blood

Odeslat příspěvekod SCobra 15. 1. 2024 09:30

Aby mohli hrát spolu, musí oba hrát buď na Java edici nebo na Bedrock edici. Nemůžou hrát každý na jiné edici.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod M2M 15. 1. 2024 11:32

Máme Java a Bedrock / Windows 10 Edition - jak to přepíná že je jednou Java a pak Bedrock, nevím, sestřenka má Java - prý je nutný nějaký server.
M2M
First Blood

Odeslat příspěvekod SCobra 16. 1. 2024 11:58

No jo, je to tak. Pokud nejsou v jedné síti, musí hrát přes server.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod hamidi 24. 11. 2024 14:53

Pokud váš syn a váš bratranec chtějí hrát spolu online, musíte se ujistit, že používají stejnou verzi hry. Pokud má váš syn obě edice, může si vybrat jednu z nich, ale musí používat stejnou verzi jako váš bratranec (Java nebo Bedrock). Pokud to nefunguje, můžete zvážit hraní na soukromých serverech nebo použití Minecraft Realms.
192.168.100.1 192.168.1.1
hamidi
First Blood