Levné PC hry - Kdy, u čeho, za kolik?

Všechno na téma hráči a hry

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod SCobra 25. 3. 2012 22:12

Snížit cenu, když vím, že se dostatečně nezvýší poptávka, by nebylo tržní, ale hloupé :) Nemůžeš vycházet z teoretického modelu trhu, kde poptávka stoupá přímo úměrně s klesající cenou...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Sasakr 25. 3. 2012 23:20

No dobře, oni to asi vědí líp, než já. Mně jen tahle strategie přijde...zvláštní. Myslím si, že kdyby cena spadla na půlku, tak by mohli prodat víc než dvojnásobek...
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod USER47 25. 3. 2012 23:30

SCobra píše:Nemůžeš vycházet z teoretického modelu trhu, kde poptávka stoupá přímo úměrně s klesající cenou...

To není "teoretickej model trhu", nýbrž nesmysl, kterej žádnej model netvrdí.

-- 26. 3. 2012 00:33 --

Sasakr: Vzhledem k tomu, že už nějakej ten pátek hry prodávají, mají určitě slušnou zásobu všemožnejch dat, podle kterejch se o těhle věcech rozhodujou. Nepodceňoval bych je, rozhodně o svých prodejích a o vlivu cenových změn mají větší přehled než my:).
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 26. 3. 2012 08:00

Jo pravda, ona je to vlastně křivka... Moje chyba :)

Sasakr: To si myslí spousta lidí, ale ono to tak nefunguje (nejen u her). Navíc cena prostě někdy nejde snížit na polovinu, pokud chtěj mít jednotlivý články řetězce nějaký zisk :)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod USER47 26. 3. 2012 11:10

Nejen, že je to křivka, ale žádnej model ti neříká, že by pokaždý měla určitej sklon. Tam prostě záleží na elasticitě, která se může dost divoce lišit produkt od produktu.
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 27. 3. 2012 14:49

Jsem myslel takový ten učebnicový :)
Jinak taky cenu her u nás ovlivňuje kurz koruny vůči libře, dolaru a euru. Naštěstí většina prodejců pohyby kurzu absorbuje snížením vlastní marže :)
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod USER47 27. 3. 2012 15:10

Však já popisuju učebnicovej model:).
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Ertefol 30. 3. 2012 20:49

Na Click2Play je za dvě stovky Hard Reset, je k tomu mj. i Steam Key a kdo koupí teď, dostane zdarma upgrade i na nějakou ultimate edici, která by měla obsahovat pár map v kampani navíc a další věci. Doporučuju všem, kdo mají rádi styl her ala Serious Sam nebo Painkiller.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod holubek002 31. 3. 2012 16:08

Ten byl tusim pred nejakou dobou za 3 eura i u IndieRoyal spolu s dalsima 3 hrama. Ale tenhle styl mi nic nerika...
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 31. 3. 2012 17:14

No ted je na IndieGala prvni Flatout + jeste neco.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 6. 4. 2012 08:48

Dneska pecky na GoG.com - bundle Assassins Creed a HOMAM 5 za 19,99, Fallout zdarma a každý, kdo si v minulosti pořídil nebo teprve pořídí krabicového Zaklínače 2 na PC, dostane k dispozici záložní digitální kopii zdarma :)
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 6. 4. 2012 11:14

A hlavne Fallout zdarma.

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 6. 4. 2012 11:16

Ten jsem zmiňoval taky ;-) A už jsem za něj zaplatil, takže smůla...
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 6. 4. 2012 11:19

Ja vim. Jenom ze je to super nabidka, oproti tomu AC za 20 dolaru. (coz mi moc vyhodne neprijde)

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 6. 4. 2012 11:22

Fallout zadarmo je něco, co by měl vzít každý :)

Ale to je AC a HOMAM 5 za 20 dolarů - každá hra za 10 ;-)
SCobra
Godlike

Předchozí stránkaDalší stránka