Levné PC hry - Kdy, u čeho, za kolik?

Všechno na téma hráči a hry

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod -Dreamer- 24. 3. 2012 19:31

Co blbnete, nejste rádi, že je na to sleva? :D Si konečně koupím to DLC.
Let me tell you of the days of high adventure! Let me tell you the tale of the last child of Bhaal, the one that went against the prophecy!
http://dreamer.blog.doupe.cz/
-Dreamer-
Dominating

Odeslat příspěvekod .soul 24. 3. 2012 20:03

Já to chápu ale přijde mi to jako naprosto dementní názor..
.soul
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 24. 3. 2012 20:11

Spíš bych to nazval jako "Konečně cena odpovídající digitální distribuci" :D
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod USER47 24. 3. 2012 21:52

-Dreamer- píše:Co blbnete, nejste rádi, že je na to sleva?

Mně to nevadí, respektive je mi to jedno, ale zarazila mě ta "konečně normální cena" deset babek za nejlepší hru minulýho roku. :D
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 24. 3. 2012 22:22

Přesně. Podobné věci by mohly stát 2000,- a stejně si na sebe vydělají.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod -Dreamer- 25. 3. 2012 01:22

No já osobně bych víc jak 1000,- za normální edici hry dneska nedal.
Let me tell you of the days of high adventure! Let me tell you the tale of the last child of Bhaal, the one that went against the prophecy!
http://dreamer.blog.doupe.cz/
-Dreamer-
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 25. 3. 2012 09:34

To já taky ne... Ani za konzolovku...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Sasakr 25. 3. 2012 12:16

Já si dal limit 5€ :-D Nemám problém čekat a digitální distribuce je lepší, než překážející krabice.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod .soul 25. 3. 2012 13:46

Sem tam koupim i za plnou cenu, např. BF3, U3, U:GA a předpokládám, že Diablo 3 bude taky day one koupě..
.soul
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 25. 3. 2012 15:46

Pak nemá být herní průmysl v krachu :D Můžou si za to sami, když za dva měsíce je cena pomalu poloviční. Proč to potom kupovat? V tomhle se mi líbí Nintendo a Activision.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod .soul 25. 3. 2012 16:41

Znovu - cenu určuje trh.
.soul
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 25. 3. 2012 16:46

Ani ne. U her je to dost zvláštní. Je to spíše o strategii. Někdy je vidět, že jakmile hra klesne celosvětově jen na pár desítek tisíc kusů týdně, tak se jde s cenou dolů. U jiných ale ne. I Sony samo řeklo, že kdyby dali PS3 teď levněji, tak mají prodaných daleko více kusů. Za tuhle cenu jim to ale asi stačí.

Pokud hry tak rychle klesají, tak není důvod je kupovat hned. Naopak si myslím, že kdyby hry byly dražší a držely si svou cenu, tak na tom všichni vydělají. Nemám to ale propočítané, jen vím, že novinky už nekupuju. Určitě nebudu jediný.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 25. 3. 2012 18:40

Cenu určuje trh ;-) A zrovna u her docela hodně, protože nepodléhají žádným zvláštním regulacím. Jsou asi čtyři typy her:

1) Hry, co se moc neprodávají (třeba Demons Souls) - drží si ceny dlouho, protože distribuce se nějak zaplatit musí. Cena klesá až ve chvíli, kdy se zaplatí distribuce (občas taky nikdy).
2) Hry, co se prodávají skvěle (třeba Mafia 2) - taky si drží ceny dlouho, protože je lidi kupují i za draho. Cena klesá (pomalu) prakticky až ve chvíli, kdy se zájem lidí přesune k jinému titulu. Zásadní slevový akce se na takový tituly nedělají, protože to není potřeba.
3) Střední proud - ceny se drží jen po určitý čas, pak jdou rychle dolů, často až k budgetu.
4) A pak samozřejmě budgety, u kterého se počítá, že ho nikdo moc kupovat nebude, tak se nahodí nízký ceny hned od začátku a vystavení v supermarketech udělá svoje.

Mluvím ale spíš o rychlosti prodeje, nikoliv o výsledném počtu prodaných kusů ;)
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Sasakr 25. 3. 2012 21:28

No právě první skupina není zrovna moc "tržní". Napružená cena a doufání, že se to snad prodá. Takových her je celá řada (Quantum of Solace, MX vs. ATM atd.).
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod USER47 25. 3. 2012 21:58

Co je na nich "netržního" proboha? Trh je jen prostředí, kde se setkávaj různý subjekty a dobrovolně směňujou za předem sjednaných podmínek. Trh sám o sobě nic nedělá a rozhodně negarantuje takovou či makovou cenu. Pokud vydavatel zvolí politiku dlouhodobě vyšších cen jako to dělá třeba Activision, ta cena není o nic míň tržní než třeba cena u EA her, který zlevňujou po dvou měsících. Každá z těch firem volí trochu jinou cenovou strategii, obě se stejným cílem.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka