WAREZ - otazky etiky

Všechno na téma hráči a hry

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod beat 22. 1. 2012 20:19

tdjohn: Balík heroinu může udělat mnohem větší škodu, než pár stáhnutých filmů.

Další věc..NIKDO nezná všechny písničky, filmy, hudební skupiny, knihy a jiná díla. Nemůže lustrovat každý soubor a hledat autora..a ptát se ho, zda je ten soubor "free" nebo licencovaný. Nebo třeba porušuje jiné zákony.

Poslední věc. Já jsem proti pirátění, neschvaluju ho a jsem proti němu. Snad všichni krom tebe to tady o mně vědí.
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 1. 2012 20:40

David Sláma. Mně se líbí, ale nefunguje to tak. Stačí mi, že když někomu řeknu, že má můj obsah na svém serveru, aby to ihned odstranil. Samozřejmě to může být právní cestou, ale to jsou detaily.

Chceš mi říct, že třeba nevyjitý Avatar 2 má stejnou cenu jako 20 let stará komedie? Stačí mít filtry pro pár tisíc věcí třeba. Používal jsi někdy antivirový program? Ten také najde viry v celém počítači. Tady stačí používat znaky třeba od distributora.

beat. A co je mi po škodě z heroinu, když investuju do SW nebo filmu?

Na to už jsem odpovídal výše.

Mně kopírování nevadí, to je dobrá věc. Vadí mi, když někdo nacpe plno peněz do tvorby něčeho, co během hodiny může mít skoro celý svět bez zaplacení. Když si budeš s kámošem kupovat hry napůl, tak je to určitě jedno.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod David Sláma 22. 1. 2012 20:55

tdjohn: Pokud někomu řekneš, že má svůj obsah na svém serveru, má povinnost ho bez zbytečného odkladu odstranit. Neučiní-li tak, nic ti nebrání podat žalobu, případně i trestní oznámení (to má výhodu, protože policie si na rozdíl od tebe může vyžádat údaje, díky nimž se může dostat k tomu, kdo ten obsah tam nahrál).

U filtrování nejde přeci jen o filmy, autorskými díly jsou i obrázky, hudba, literární díla, noty, … Když napíšu nějakou skladbu nebo vyfotím momentku a někdo to nahraje na ulož.to, jaký filtr by měl poznat, že to není jeho, ale moje? Rozumím tedy tomu, co píšeš, tak, že stávající ochrana by stačila, ale jako bonus by byly filtry na určitý obsah - tak nějak to myslíš? Tipuji, že by to asi neprošlo, že by byl problém s nastavením hranice, na co ještě filtr mít, a na co už ne.
David Sláma, editor časopisu Computer
Failure is not an option. | Ignorantia iuris non presumitur nec toleratur.
David Sláma
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 1. 2012 21:01

Jestli to tak funguje, tak to je v pořádku.

Tvoje skladba asi nikoho nezajímá. Mohlo by to být jako nějaký svaz distributorů, který by měl databázi, kterou by třeba každý server musel používat. Je to jen příklad, nijak jsem to nezkoumal. Prostě pokud by se objevilo na nějakém share serveru cokoli dohledatelného, tak by se to automaticky mazalo. Nejde mi o zastavení kopírování, jen současná situace je spíše výsměchem všem držitelům autorských práv. Seženeš všechno a kdekoli, přitom plno věcí by šlo automaticky filtrovat. Ne všechno, ale o to opravdu nejde.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Alianna Hitomi 22. 1. 2012 22:43

filtr ti moc nepomuze ,, staci cokoli zararovat na x archivu mojedovolena.rar s heslem a co udela filtr ? nic ,
Nemá tu někdo mentolku?
Dostaly se mi do pusy nějaké vnitřnosti, když jsem si probíjela cestu sem.
----------------------------------------------------------------------------
It's true. It's on the Wikipedia.
Alianna Hitomi
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 22. 1. 2012 23:52

good point :D
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 1. 2012 23:56

Zaheslované archivy by se automaticky mazaly. To je takový problém? Vy pořád hledáte nějaké problémy, ale jak by to šlo, to vás nezajímá :D
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod SPY 23. 1. 2012 00:02

tdjohn: Ty me dneska bavis :D
tdjohn píše:Třeba čím? Že mi zdá normální platit za věci, které někdo prodává?

Ne svoji tupou naivni predstavou o tom, ze si myslis, ze vsechno vis jak funguje. I kdyz to je ve skutecnosti uplne jinak.
Tady to si projdi aby ses dostal alespon trochu do obrazu: http://www.youtube.com/watch?v=JhwuXNv8fJM

Byt tebou bych uvazoval o dovoleny v Severni Korei. Tam se ti urcite bude libit.

-- 23. 1. 2012 00:11 --

tdjohn píše:Zaheslované archivy by se automaticky mazaly. To je takový problém? Vy pořád hledáte nějaké problémy, ale jak by to šlo, to vás nezajímá :D

Ano je to problem, jelikoz já mam pravo si pres net zalohovat svoje zaheslovany dokumenty po kterym je vsem ostatnim uplne velky ho*no. Pripadne poslat svoje pracovni soubory kolegovy z prace coz taky delame a potom je lidem uz uplne velky ho*no.
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Alianna Hitomi 23. 1. 2012 00:34

tdjohn píše:Zaheslované archivy by se automaticky mazaly. To je takový problém? Vy pořád hledáte nějaké problémy, ale jak by to šlo, to vás nezajímá :D

odedneska mi budes posilat ke kontrole vsechno co posilas pres net , fotky (muzes mit na fotce vyfotagrafovany kousek tv s autorskym dilem), videa , obsahy emailu ,, urcite si pres email kopirujes knizky ,, a jakmile budu mit cas a zkontroluju ti to tak budes moci poslat jinak ani omylem ,,

ok a ted vazne ,, problem je v tom ze v minute kdy by si autori zacli sami prodavat sva dila sami napriklad tak ze by je dali na megaupload a dostavali penize za kazde stazeni ci za urcity pocet stazeni , tak deset minut pote vydavatelstvi prijdou o miliony dolaru ktere by jinak mohli z lidi vydolovat z prodeje lesklych kotoucku a to nemuzou dopustit co by pak jinak delali ? sli pracovat ? kam ? nic neumi , jen brecet jak je pirati okradaji o zisky misto toho aby se prizpusobily trhu a nabidly lepsi model prodeje , jenze v tomhle jim ujel vlak a pandorinu skrinku uz zavrit jen tak lehko nepujde ,, ono je taky problem kdyz vetsina veci co kde kdo vyproduje je sracka (filmy, hudba , hry) jenze oni do toho investovali penize a chcou je zpet a tak je na vine piratstvi apod. ,, misto toho aby zacli prodavat opravdu kvalitu ,, sice pak misto tri tryskacu budou mit jen jeden ale lepsi nez zadny tryskac ,, podivej se minecraft , milionove prodeje , nizka cena(vzhledem k tomu ze se porad pridava obsah) a autori uz ted asi nevi co s tema prachama budou delat a hra se pirati jenze to ji stejne nezabranilo byt uspesna a vydelavajici
Nemá tu někdo mentolku?
Dostaly se mi do pusy nějaké vnitřnosti, když jsem si probíjela cestu sem.
----------------------------------------------------------------------------
It's true. It's on the Wikipedia.
Alianna Hitomi
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SPY 23. 1. 2012 00:39

tdjohn píše:Tvoje skladba asi nikoho nezajímá. Mohlo by to být jako nějaký svaz distributorů, který by měl databázi, kterou by třeba každý server musel používat. Je to jen příklad, nijak jsem to nezkoumal. Prostě pokud by se objevilo na nějakém share serveru cokoli dohledatelného, tak by se to automaticky mazalo.

:D :D :D :D :D :D :D :D

Jasny nahraju pisnicku a ted se bude automaticky porovnavat s kazdou pisnickou v databazi jestli se ji alespon castecne nepodoba :D :D

To nahrajes soubor na web a za 2 dny mozna budes mit vysledek jestli je legalni nebo ne. Potom budes moct overit druhou pisnicku :mrgreen:

Nehlede na to, ze kazdej song muzes pred nahratim prohant nejakym filtrem kterej naprosto zmeni jeho charakteristiku a po jeho stazeni si to prozenes stejnym "antifiltrem" nazpet aby jsi dostal original. Takze na serveru nikdo nepozna jestli to je warez nebo ne. V podstate stejny princip zaheslovani souboru jen primo pro pisnicku.
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Player. 23. 1. 2012 01:09

U niektorych hier proste vobec nevidim dovod nato aby som si ich kupoval. Preco by som si vobec mal kupovat hru za 50 euro, ked o 3 mesiace bude v akcii za 15 a o rok za 5 euro? Aku realnu hodnotu moze mat ta hra, ked jej cena spadne v priebehu par mesiacov na 10%?

Poctivy zakaznik sa potom citi ako debil a druhy krat uz rovnaku chybu nespravi, takze si hru nelegalne stiahne a po roku kupi za realnu cenu - 5 euro.
Player.
Killing Spree

Odeslat příspěvekod .soul 23. 1. 2012 01:28

Takže člověk, co si počká na akci, neni pocticý člověk?

Máš na výběr - buď hrát hned za plnou cenu nebo si počkat na slevu. Tenhle fenomén daný trhem (kdo by si koupil 5 let starou hru za 1500?) tě morálně neopravňuje hru stáhnout.
.soul
Rampage

Odeslat příspěvekod Player. 23. 1. 2012 02:14

Kto hovori o 5 rokov starych hrach? Za jeden rok spadne cena hry na 10% povodnej ceny. Kde inde takto brutalne padaju ceny? Nikde. Dokym to bude takto fungovat, tak vydavatelia musia logicky pocitat s pomerne velkym poctom ilegalnych stiahnuti.
Player.
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Sasakr 23. 1. 2012 02:25

Cenu napruží a prodává se to. Zezačátku. Pak se to prodávat přestane, tak se cena sníží. Vysoká cena ze začátku prodeje je poplatek za to, v jakou "exkluzivní" dobu to hraješ.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod .soul 23. 1. 2012 10:14

Cenu udává trh
.soul
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka