WAREZ - otazky etiky

Všechno na téma hráči a hry

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 1. 2012 11:47

Tak kdo za to bude zodpovídat? Myslím, že server to má jednodušší a hlavně ho pak stačí jen zavřít :D
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod David Sláma 22. 1. 2012 13:09

Tak kdo za to bude zodpovídat? Myslím, že server to má jednodušší a hlavně ho pak stačí jen zavřít

A řešíš, jak to je, nebo jak by to mělo být? :) Jak to je, jsem psal na minulé stránce tématu - což se ostatně shoduje s mým názorem na to, jak by to mělo být. :)
David Sláma, editor časopisu Computer
Failure is not an option. | Ignorantia iuris non presumitur nec toleratur.
David Sláma
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 1. 2012 13:21

Řeším, že dnešní stav je špatný a jaká alternativa je reálná. Někdo za to zodpovídat prostě musí. Když to bude na serveru, tak provozovatel může automaticky kontrolovat všechen vložený obsah. Nejde o to, aby se zabránilo všemu kopírování, ale hlavně o to, aby bylo vidět, že se s tím něco dělá. Dneska můžeš kopírovat cokoli a jakkoli a nic se neděje. Pak akorát píšou firmy bludy, že se jejich SW dobře neprodává. Až nebude kopírování tak jednoduché a nepostižitelné, tak jim snad dojde, že brak se prostě nebude prodávat ani potom.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod SPY 22. 1. 2012 13:29

:D
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 22. 1. 2012 14:49

Zodpovida si za to kazdy sam. Nebo snad chces rict, ze ten co ti proda pistoli pujde do vezeni, kdyz nekoho zastrelis?
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 1. 2012 15:05

Prodej pistole je zakázaný? Sdílení chráněného obsahu totiž ano.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 22. 1. 2012 15:10

Pletes 2 veci dohromady. Tim, ze si koupim pistoli automaticky neznamena ze s ni nekoho zabiju.

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 1. 2012 15:13

A koho to zajímá? Jak to spolu souvisí? Prodej je prostě zakázaný, tak prodejce má problém.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 22. 1. 2012 15:36

...ehm..coze? Jak koho to zajima? Ty se tu vztekas, ja ti jen rikam jak to je.

Prodej pistoli neni zakazany, zabiti nekoho ano.
Pouzivani share serveru neni zakazane, sdileni nelegalnich souboru ano.

To bys mohl zavrit i vsechny vyrobce CD/DVD/BR disku, protoze muzou byt pouzity k pirateni.

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 1. 2012 15:38

Já se tu nevztekám, jen jsem říkal, že dnešní stav je špatný. Moje peníze v tom nejsou, tak mi to až tak nevadí, ale deformuje to celý průmysl.

Když bude prodávat nelegální zbraně, tak mu asi taky ten obchod zavřou, ne?

Oni prodávají disky s nelegálním obsahem? Odkdy?
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 22. 1. 2012 15:50

Tak samozrejme ze mu ho zavrou. Ale kdyz budes mit velkej obchodak a v nem jak legalni tak nelegalni obchody, proc bys za to mel nest zodpovednost ty, jakozto majitel obchodaku?

Ne, neprodavaji disky s nelegalnim obsahem. Oni nabizeji produkt (ulozeni svych dat na server/medium), na ktere si muze clovek nahrat nelegalni obsah a dal jej distribuovat, pokud bude chtit.

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 1. 2012 15:55

Protože ji někdo nést musí. Když ne server, tak uživatelé, ale to není technicky dost dobře možné. Server je bez problémů a může i najmout plno dalších lidí, kteří se o to budou starat.

Tak je potřeba takové médium/službu zavřít, pokud se z něj něco takového šíří. Většina disků, které jsem viděl, se sama neuměla připojit na net a sdílet svůj obsah pro všechny lidi s připojením.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod SPY 22. 1. 2012 16:00

tdjohn: Ty me dneska bavis :D
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 22. 1. 2012 16:02

Třeba čím? Že mi zdá normální platit za věci, které někdo prodává?
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 22. 1. 2012 16:39

tdjohn píše:Většina disků, které jsem viděl, se sama neuměla připojit na net a sdílet svůj obsah pro všechny lidi s připojením.

Ja zase neznam server, ktery by si sam od sebe umel na sebe nahrat nelegalni soubor.

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Předchozí stránkaDalší stránka