WAREZ - otazky etiky

Všechno na téma hráči a hry

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod N.Marko 24. 10. 2010 18:53

Porušení autorských práv. Takže mi jako radíš, abych měl to co mám s papírovou knihou, musím být zloděj? Mě to smysl dává, ale naši zákonodárci se na to asi moc tvářit nebudou.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod SCobra 24. 10. 2010 19:03

Na eknihu se ale nevztahují pravidla pro softwarové dílo, takže si můžeš udělat kopii pro vlastní potřebu (jako u hudby nebo filmu).
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod -Dreamer- 24. 10. 2010 19:23

A kdyby to neplatilo, kdo ti zabrání? :)
Let me tell you of the days of high adventure! Let me tell you the tale of the last child of Bhaal, the one that went against the prophecy!
http://dreamer.blog.doupe.cz/
-Dreamer-
Dominating

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 24. 10. 2010 20:01

Jak N.Marko psal-ono je fuk, jestli mi v přístroji maže něco KDOKOLIV, tady nejde o peníze (IMHO, nevrátit je, byl by Amazon snad zloděj, ne?), jde o zásah do soukromé věci, která může obsahovat soukromá data (poznámky, deník a podobně)-a to je to obyčejná čtečka knih. Může následovat foun, PC ( co kdyby uživatel používal černou kopii nějakého softu) a vůbec, je to hnus, co nás čeká (jo, v tomto jsem dost pesimista). Ono stačí sledovat cílený marketing, v ČR třeba krádeže databází ("krádeže" :D), sledování dřívenavštívených stránek v browseru, kamery na každém rohu. Ale to už je jinde od warezu, ač si myslím, že vše začíná být natolik provázané, že lze těžko odlišovat jedno od druhého. To, že jsem paranoidní neznamená, že po mně nejdou...
Co mi vadí je to, že se objevuje stále více objektů, které si uzurpují (nebo se o to snaží) právo lézt mi do mých věcí. A když se to provalí hledaj se výmluvy přímo andělské... Argument že kdo je bez viny nemá se čeho bát neberu.
Dr.Watson
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 24. 10. 2010 20:15

Vsadím se, žes jim to v nějakých podmínkách odsouhlasil -> tvůj problém.

Všiml sis, že do každé databáze dáváš svoje údaje dobrovolně? (Tedy samozřejmě kromě "státních" databází...) Tak svoje údaje nerozdávej, když ti to tak vadí...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Flash9 9. 2. 2011 16:02

Fuck8r píše:Ale rozhodně to nemůžete srovnávat s kradením auta = je to stejný jako kdybych přišel k autu, vytáhnul z kapsy "přístroj" a to auto neukrad ale rozmnožil = to původní auto by tam zůstalo a já bych si jezdil v mé kopii

A ostatní kopie rozdával lidem :mrgreen:
Flash9
First Blood

Odeslat příspěvekod Thowt1 9. 2. 2011 16:32

no a to keby robil kazdy, automobilky by skrachovali a auta by nikto nevyrabal... zacarovany kruh. sice by sa mnozili stale tie iste auta, ale uz by neboli nove a vozovy park by bol za chvilu ako na Kube
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1

Odeslat příspěvekod BotuloToxin 9. 2. 2011 18:03

Na Kubě je náhodou perfektní vozový park...
HL hardcorefan,adm na half-life2.sk
ATi+AMD+Stargate SG-1 hardcorefan
[spoiler=nadpis]text[/spoiler]
BotuloToxin
Killing Spree

Odeslat příspěvekod USER47 9. 2. 2011 19:18

Perfektní pro fandy padesát let starejch amerik s motorama z ruskejch náklaďáků.:D
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 23. 2. 2011 15:38

Vcera me napadla otazka. Hrajem s kamaradem residenta 5 na PC . Bohuzel warez verzi, ale ja RE5 mam original na PS3 . V takovych pripadech kupovat tu samou hru na jinou platformu se z meho pohledu nevyplati. Co si o teto situaci myslite?
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

PS2,PS3,GameCube,nintendo WII,PsP,nintendo DSl
Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 23. 2. 2011 15:51

S tim souhlasim. Sam mam nekolik originalek na konzole ale kvui komfortu v ovladani jsem hral warez verze na PC.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 23. 2. 2011 16:19

Taky se mi zdá divný si kupovat jednu hru dvakrát, když ji chci hrát na různých platformách. Když je stejný distributor, nebyl by to přeci problém (aspoň ty PC verze by mohli ke konzolovkám přikládat).
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 23. 2. 2011 16:24

Diky Portalu 2 se snad blyska na lepsi casy.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 23. 2. 2011 16:39

Horší by to bylo opačně :-) K PC verzi přikládat konzolovku by bylo dost nákladný...
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 23. 2. 2011 16:45

Bylo by to idealni , ale mam takovej dojem, ze tohle je scifi a nikdy se nesplni. Portal2 to ma mit jinak? Neco me uniklo?
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

PS2,PS3,GameCube,nintendo WII,PsP,nintendo DSl
Tomkalhotka
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka