WAREZ - otazky etiky

Všechno na téma hráči a hry

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Chumbaba 22. 10. 2010 06:03

WATSON: To celé hezky vystihuje ***** jménem digitální distribuce. Říkáš to naprosto správně, když si koupíš knihu v obchodě, máš jí na polici, můžeš si jí číst, půjčovat, kopírovat a pokud tě zklame, použít jí na WC jako toaleťák. A je to každému jedno. Se shitem jménem digitální distribuce za svoje peníze nic hmatatelného nedostáváš a do života se ti nacpe další kravina ve stylu DRM.

Smrt digitální distribuci!

(A nebo stádečko ať radostně stahuje za skutečné peníze virtuální zboží z webu, ale mně rozhodně nechte knihy z papíru a hry v krabicích).
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 22. 10. 2010 10:10

Chumbaba: Tak ono je to ale dneska s těmi hrami v krabicích taky dost nahnutý... Games for Windows, Steam, internetově ověřovaný CDKey... Když se rozhodnou, že ti hra prostě nebude fungovat, tak jsi stejně v pytli, jako by sis jí koupil digitálně. S DVD si pak můžeš točit leda na prstě. A mít krabičku v poličce je sice úžasný, nicméně poněkud zbytečný :-)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod -Dreamer- 22. 10. 2010 10:45

Knížku v papíru, souhlasím. Ale na digitální distribuci mi nikdo házet špínu nebude! >:-( Je to to nejlepší, co mohlo PC herní scénu potkat.
Let me tell you of the days of high adventure! Let me tell you the tale of the last child of Bhaal, the one that went against the prophecy!
http://dreamer.blog.doupe.cz/
-Dreamer-
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 22. 10. 2010 10:49

Fuj!
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod -Dreamer- 22. 10. 2010 10:52

Takže byste byli radši, aby PC scéna pomalu chcípla díky pirátění?
Let me tell you of the days of high adventure! Let me tell you the tale of the last child of Bhaal, the one that went against the prophecy!
-Dreamer-
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 22. 10. 2010 11:13

Je dost naivní si myslet, že digitální distribuce má nějaký vliv na míru pirátství. Vzhledem k tomu, že se míra pirátství snižuje jen pomalu, ale digitální distribuce rostla v posledních letech, nebál bych se říct, exponenciálně, je to nesmysl.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 22. 10. 2010 11:27

V tomhle souhlasím se SCobrou. To už tu bylo s hudbou. Také se tvrdilo, že "vyhyne". Nebýt "premiéry" předražené, pirátilo by se pomálu. Vynášej dývka za 50? vynášej akorát že méně, jinak by je nikdo nevydával. Prodávají se hry v budgetu? Prodávaj a taky vynesou. To samé v eboocích.
BTW, autorská práva se vymáhají podivně. Kopíruje Čína prakticky vše? Mohly automobilky razantně snížit ceny? Proč je v ČR nejdražší telefonie? A to je furt dokola. OSA a DRM a podobně to nespasí... Je to v hladině míry koupěschopnosti... A těším se na DRM v rohlíku, to bude něco...
Dr.Watson
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 22. 10. 2010 11:35

Jediná výhoda digitální distribuce je v tom, že se uspoří na nákladech spojených s fyzickým médiem. Asi nebudou zanedbatelné, nicméně provoz serverů taky stojí peníze, takže se nemalá část smázne. Nicméně i to málo stačí, že se zvýší šance pro menší vývojáře dostat svoje dílo mezi lidi a něco na něm vydělat. To je ta největší a jediná zásluha digitální distribuce :-)
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod MarasX55 22. 10. 2010 11:40

Dobrou hru nebo program si rád koupím.. S filmy a seriály jsem na tom hůř..
MarasX55
First Blood

Odeslat příspěvekod mtmccox2 22. 10. 2010 11:48

Kdo chce, může si koupit prázdnou krabičku, vytvořit a vytisknout si cover, a umístit do poličky :)
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Killing Spree

Odeslat příspěvekod -Dreamer- 22. 10. 2010 11:53

Já si za tím stojím, Steam a podobně také usnadňují práci vývojářům a zaštiťují jejich produkty. A jestli jsem naivní? Tak to je mi upřímně u zadečku. :)
-Dreamer-
Dominating

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 22. 10. 2010 12:10

Ale on to tady nikdo nezatracuje, ne? Spíš jde o to kam až mohou zajít. To je jako když před několika málo lety chtěla TV kontrolovat domácnosti neplatičů, jestli opravdu nemají přijímače.
Dr.Watson
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Pipin 22. 10. 2010 12:24

-Dreamer- píše:Já si za tím stojím, Steam a podobně také usnadňují práci vývojářům a zaštiťují jejich produkty. A jestli jsem naivní? Tak to je mi upřímně u zadečku. :)

Dobře, to je možný, ale souvisí to s tím pirátěním?
Welkome to heal!! - Mirdasl
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 22. 10. 2010 12:42

Usnadňují práci vývojářů čím?
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod mtmccox2 22. 10. 2010 12:57

Steam víceméně řeší ochranu, takže už se nemusí trápit s různými Starforcy atd..
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka