Diablo II. A už mne ta hra začíná štvát. Opravdu nechápu, jak lidi praisují hru s tak brutálními a okatými designovými chybami
Nevyvážené obtížnosti. S kouzelnicí jsem se dostal až na Hell a trpím tam jako zpráskaný čokl, protože každá mobka má nějakou imunitu (jedu meteor/orb, takže se to dá, ale stejně). Někteří bossové mají příliš mnoho modů (takhle jsem potkal jednoho Super Strong, Extra Fast, Immune to Fire, Immune to Cold, Cursed chlupáče, který mi sundal žoldáka na tři facky a mě na dvě během sotva tří sekund, zatímco frajer byl imunní na všechno, co jsem měl a byl ještě víc naspeedovaný než nadržená fretka na cracku... GG. Tohle
není zábava, Blizzarde!) a vůbec Hell obtížnost je totálně mimo. Zlatej UVHM v
Borderlands 2, ten je mnohem zábavnější a vyváženější.
Nightmare obtížnost mi přijde v
Diablu II zdaleka nejlepší, nejzábavnější a nejvyváženější. Normal je nuda (snad až na Chaos Sanctuary a pár drsnějších lokací v pátém aktu - tam je to dost o hubu) a hell je s balancí totálně mimo. Nightmare byl actually zábava, obtížnost tak akorát: hra dávala zabrat, ale zároveň byla férová (žádnej imunní nadrogovanej terminator chlupáč, viz odstavec výše).
Corpse runy... zlatej
World of Warcraft 
S paladinem chcípnu na boss packu v Chaos Sanctuary a nemůžu se dostat k tělu, protože je uprostřed hromady mobek. Kdyby aspoň mobky resetovaly svoji pozici/chování při smrti hráče, aby se dalo to tělo sebrat bez x dalších smrtí či dementního kličkování... ale to bych chtěl od Blizzardu příliš moc. A když dám save/exit, tak sice mám tělo u sebe, ale taky musím vymlátit všechny už zabité mobky znova
Nemožnost ukládat bez ukončení hry (= respawn všech mobů ve hře), Duriel (nechci být vulgární...), Oblivion Knighti (OK, sice nemají panenku, ale Decrepify bohatě stačí + mají naváděné magické střely; je to myslím Bone Spirit, co hitujou jak rozjetej kamion), nejsou magic resistence pro hráče (jen elemental resy, takže Bone Spirit a další pure magic útoky dělají dmg jako prase. Sice je magic damage redukce, ale padá málo a v relativně zanedbatelném množství.. aspoň na normalu). Bez rezů si člověk neškrkne (a když je RNG zrovna dementní sadista, tak ty itemy s rezy prostě
nepadaj), ulhaná obrazovka charakteru (u šance na zásah nepřítele nebere v potaz jeho obranu, u šance nepřítele na zásah hráče zase nebere v potaz útočné hodnocení nepřítele),...
Spousta designovejch chyb. A lidi to praisují jako jednu z nejlepších her vůbec...
Anyway,
Diablo II dokáže pobavit, určitě ano. Skill systém je výborný, mne se líbí a je daleko lepší než v
Borderlands. Aktoví bossové jsou fajn a mě se celkem líbí. Nejzábavnější z nich je Diablo, nejotravnější Baal a nejhorší s přehledem Duriel. Andy a Mephisto jsou někde uprostřed, anžto jsou relativně slabí. Sám Diablo je docela férový, má několik devastujících útoků, ale s těmi se dá vypořádat a akorát je třeba hlídat bleskomet. Nejzábavnější aktový boss ve hře. Baal je hnusný bullet sponge (šíleně moc HP) a otravný s těmi svými dvojníky, teleportem, hoarfrostem (chlad + knockback = GG melee chary

) a *****ícím dechem, který skoro instantně vyžere celou manu (zase má relativně krátký dosah). Dá se ubít, celkem jsem si ho užil, ale je tak otravný, že #1 spot prostě patří Diablovi. Ten je z akt bossů nejlepší.
V jádru to není špatná hra, ale má spoustu designových blbostí, které akorát dokáží člověka pořádně napěnit. Zkusím dojet tu kouzelnici a dostat do Hellu aspoň paladina... jestli mi dříve nerupnou nervy.