Ne hrám s předběžným přístupem!

Všechno na téma hráči a hry

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Sikailee 18. 2. 2015 15:28

Ne hrám s předběžným přístupem!

Taky vám vadí, když vývojáři vypustí hru, která není ani zdaleka hotová a účtují si za ní 20 euro nebo i víc? A nejhorší na tom je, že si to lidi kupují!

Jaký máte názor na hry s předběžným přístupem?

//Odkaz na stránky mimo vážně není nutný a bere se jako propagace - proto byl vymazán. Ertefol
Naposledy upravil Sikailee dne 19. 2. 2015 10:19, celkově upraveno 1
Sikailee
First Blood

Odeslat příspěvekod Slash_luke 18. 2. 2015 19:03

No, to záleží na tom, kolik obsahu hra už v předběžném přístupu nabízí a hlavně za jakou cenu - obvykle jsou levnější, než pak v době vydání (pokud to nejsou zrovna ty z her, které jsou v "předběžném přístupu" věčně).

Pokud jde o hru, u které vím (z různých důvodů), že bych si ji v době vydání určitě pořídil, tak si ji koupím hned v předběžném přístupu (abych ušetřil) - a to i přesto, že si ji třeba ani nezahraju do doby, než bude "finální" verze.

No a nebo jsou takové, které mají už v předběžném přístupu dost obsahu na to, aby zabavily na dlouhou dobu a navíc mají hodně lákavou cenu - např. aktuálně Besiege, která za 6,99euro nabízí hromadu zábavy (popřípadě Starbound atd.)

Obecně ale předběžné přístupy moc nemusím a to i přesto, že chápu, že obzvláště v případě malých vývojářů je to velká pomoc a může to umožnit vydat hry, které by jinak nikdy (z důvodu nedostatečného financování) nevyšly a nebo v mnohem horším stavu.
Slash_luke
Killing Spree

Odeslat příspěvekod flash789 18. 2. 2015 20:51

problém bych videl spis v tom ze třeba takovy Starbound je v Early Acces uz dva roky..o o desitkach mrtvych her na steamu nemluve, mrtve znamena ze nebudou asi nikdy dokonceny.
je to nesvar dnesni digitalni doby, a ja jsme holt zvykly na jiny poradek. Takove to, my to to tam doděláme, snad to tam bude, to asi nestihneme, to uz tam nedáme..atd..je na facku.
Ono i dokonceni takového Star Citizenu je v nedohlednu, panbu vi jestli to nekoho za tech par let az to dodelaj bude zajímat.
takze jo..nesouhlasim s tim.
Podle mě, když nějakej japonec, co programoval FF13 vidí třeba Dragon Age, tak musí umřít smíchy.
flash789
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Slash_luke 18. 2. 2015 21:53

Starbound je v early access už opravdu dlouho, ale na druhou stranu už delší dobu je ve fázi, kdy prakticky jen další verze rozšiřují původní hru (a už nehrozí ztráta uložených pozic apod., jako v dřívějších buildech) a mě osobně by za ty peníze stačilo i to, co je ve hře v tuto chvíli.
Člověk s ní klidně může "ztratit" 100 hodin a více, což je super (když se podíváte na Steam recenze, tak si můžete všimnout, že tam nejsou neobvyklé herní časy kolem 60-100hodin..a někteří mají nahráno i hodně přes 300)

Starbound by už podle mě klidně z early access mohl vypadnout a být prostě finální hrou, do které akorát budou přidávat obsah (takže by se nic nezměnilo oproti současnému stavu, jen by hra pořád "*****ěla" v early accessu)

No a Star Citizen je trochu specifická hra, která ve finálním stavu nebude snad nikdy :) - nebo jedině krátce před ukončením podpory. Do té doby bude do ní vycházet neustále nová a nová rozšíření a přibývat nové funkce a možnosti. Hratelná už ale bude dost brzy (nemyslím jen dogfighty a závody, co tam jsou teď, ale volný vesmír a SP kampaň)..cca do +/- roku.

Ale jinak jo, předběžný přístup není nic extra a je trochu nemocí poslední doby.
Slash_luke
Killing Spree

Odeslat příspěvekod flash789 19. 2. 2015 00:34

Ale jo, nektere EA a Kick projekty jsou vicemene povedene, třeba Original Sin (i když tam to z velke casti bylo hotove) nebo Wasteland 2 který se po par patchich tvari uz celkem ruzove:)
Ale i tak to proste nemam rad, všechno se dneska dodelava za chodu, a to i AAA tituly, všude milion DLC. Jak jsem psal, ja byl zvykly na jiny poradek. A nejhorsi je ze tenhle bordel se uz presunul i na konzole, kde to ještě v době PS2 a PS3 (aspoň prvních par let) bylo skoro nemyslitelne.
Ja bych si třeba uz davno zahral Original Sin, jenze porad cekam az to takzvane dodelaj, a vyjde k tomu vse co by tam mělo byt. Takhle se snadno stane ze se pak uz k te hre nevratim, protože proste tak nejak zapadne.
Podle mě, když nějakej japonec, co programoval FF13 vidí třeba Dragon Age, tak musí umřít smíchy.
flash789
Killing Spree

Odeslat příspěvekod icotech852 19. 2. 2015 06:34

hry s predbeznym pristupom nekupujem.Zakupil som iba jednu.Pokial niekto hry s predbeznym pristupom kupuje,tym padom ich aj podporuje (a financuje).
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Sikailee 19. 2. 2015 10:31

Samozřejmě nehážu všechny Early Access hry do jednoho pytle, ale vadí mi to... Ještě před několika lety by za něco podobného dostali vývojáři strašnej kouř a dneska je to úpně v pořádku. Už jenom fakt jak to funguje - Dejte nám prachy za rozdělanou (v některých případech skoro nehratelnou hru) a my jí možná za pár let dokončíme... To jako fakt ??

Jediná hra, kterou jsem si koupil v předběžném přístupu je Prison Architect, když byl čerstvě na Steamu... Do dneška je to ve verzi Alpha... Ve finále nemusíme chodit nikam daleko, co třeba takový Day Z ?? Jak dlouho je v Alpa verzi?? Rok, dva?? A stále se zombíci dostanou skrz stěny...
-_-
Sikailee
First Blood

Odeslat příspěvekod icotech852 19. 2. 2015 12:28

ludia na to pridu az ked sa sklamu a popalia
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod holubek002 19. 2. 2015 13:22

Osobne to taky moc nechapu. Co z te finalni hry pak budu mit, kdyz ji budu mit mezi tim uz xkrat projetou v ruznem stadiu vyvoje?
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod SPY 19. 2. 2015 18:55

Tak u FTP multiplayerovek mi to osobne nedela nejmensi problem :-)
V posledni dobe napriklad: Hearthstone, Heroes of the Storm, Dota 2 ...

Jestli nekomu vyhovuje platit predem za hranou alpha verzi, je to jeho vec. Hodnotim jedine pozitivne, ze je vic moznosti volby: co ... jak .. kdy .. za kolik.
Pokud to v rannym stadiu vyvoje hrat nechces, tak to nekupuj - jednoduchy.
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod flash789 19. 2. 2015 20:45

nevim co ma spolecneho to ze nemam něco kupovat a to ze mi něco vadi. Jisteze to nekupuju, ale to neznamena ze mi to bude jedno, protože bych to kupovat mohl kdyby to bylo jinak.
flash789
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Ertefol 19. 2. 2015 21:19

Tak vzhledem k tomu, že to nekupuješ, tak to na tebe nemá žádný vliv, tím pádem nechápu, proč ti to vadí.

Jinak Early Access je zajímavý model, je ale pro lidi, co chtějí primárně podpořit vývojáře a na oplátku si tu hru vyzkoušet už dřív. A samozřejmě s tím, že se nikdy nemusí dokončit, na což se upozorňuje!

U primárně online věcí (jako je třeba DayZ) naprosto chápu, že už beta může být úplně v pohodě a "ostrá" verze bude mít jen všechny featurky. To samé vypadá slibně Besiege.

Problematiku ohrání hry a zkažení zážitku pak můžou ovlivnit i sami vývojáři. Kingdom Come má třeba, pokud to dobře chápu, v podstatě jen techdemo s pár úkoly, které ve finální hře třeba ani nebudou, jiné hry jsou multiplayerové nebo sandboxy = ohrání už z principu až tak nehrozí nebo nevadí.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod flash789 19. 2. 2015 21:41

nekupuju to proto ze mi na tom něco vadi. Jinak bych si to koupil, ale nemuzu, nedodelanost te hry, která me třeba i zajima mi v tom zabranuje.

takze to na me vliv ma :)
flash789
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Ertefol 19. 2. 2015 22:31

Tak si ji koupíš, až bude hotová, vždyť pro tebe se nic nemění.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod flash789 20. 2. 2015 00:05

hmm..skutecne,..ona bude nekdy hotova?..koneckonců o tom se tady celou dobu bavime:)
navíc si nejsem jistej jestli mi nejaka hra třeba po dvou ci trech letech vývoje bude stále zajímat. třeba takovy Starbound, porad není hotovy, a ted ma vyjit nova Terraria, která se urcite bude snazit byt lepsi nez Starbound, takze důvod ho kupovat se docela snizil.

proste se mi to nelibi, chápu ze to nekomu vyhovuje..ale mne holt ne..a reci o tom ze to nemusim kupovat neberu:)
flash789
Killing Spree

Další stránka