Hry si kupujem/kradnem

Všechno na téma hráči a hry

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Hry
Kupuju 22 %  30%  [ 22 ]
Kupuju, ale občas hraju warez 23 %  31%  [ 23 ]
Stahuju, ale občas koupím 23 %  31%  [ 23 ]
Zásadně stahuju 5 %  6%  [ 5 ]
Celkem hlasů : 73

Odeslat příspěvekod rommel 19. 4. 2009 14:17

Co se týče nákupu her, tak kupuji i prodávám. Kdo chce?
rommel
First Blood

Odeslat příspěvekod pchugo 19. 4. 2009 15:17

Několikrát tu zaznělo že ledničku si nemůžu vyzoušet. To není pravda - spousta obchodů dnes běžně nabízí možnost vrátit zboží bez udání důvodu. Já takhle třeba vracel televizi - sice jsem měl konkrétní výhrady na věci které při předvádění v obchodě nebyly zřejmé, ale nikdo se mě na nic neptal, prostě mi vrátili peníze na ruku. (V případě ledničky bych samozřejmě musel zaplatit za dopravu).

Také se tu mluvilo o EULA. Hodně dlouho jsem žádnou hru nekupoval (ani nehrál - není čas), takže se třeba věci změnily(?), ale je (bývalo) běžné že EULA je jen v originálním jazyce (musím si to nechat úředně přeložit?), nebo že je jen v elektronické podobě, tedy přístupná až po rozbalení - když s ní nebudu souhlasit, můžu hru vrátit ?
pchugo
First Blood

Odeslat příspěvekod Petr Kolář 19. 4. 2009 17:06

Chumbaba píše:PETR: OK, přečti si recenze od machrů, co hry nehrajou, přečti si v jejich recenzi postřehy o Africe a Turecku , pak si podle recenze kup hru, ale nediv se, že bude mít osm hodin. Jé, vlastně tobě to nevadí! Voilá : Next-gen gamer! :-)

Přečtu si recenze od lidí, co hru hrají a vím, že mají stejný názor, jako já. I na zahraničních serverech se dívám na autora, pokud se spálím, tak nejen že trh je samočistící (dané studio už moje peníze znova neuvidí, ať si hypuje až za roh), ale i názory autora si zařadím do škatulky raději neřešit.

SCobra píše:Pettka:
Ten první odstavec moc nechápu... Jak to, že to u některých her jde a u jiných ne? A dřív to šlo celkem běžně, že člověk dostal za svých 1500 dokonce stovky hodin zábavy... Ale dneska ne... Dneska je normální 10 hodin, tak si nestěžujte a plaťte...

Jídlo je zajímavý příklad, ale na jídlo se dá aplikovat jistá šablona, kterou jsem získal zadarmo jako dítě... To už jsou lepším příkladem ty pneumatiky...

Možná bys mohl vysvětlit, jaký je tedy rozdíl mezi stahováním hudby a filmů a mezi stahováním hry a jiného softwaru... Proč je dovoleno stahovat filmy a hudbu, ale u softwaru je to trestné?

A jaký je rozdíl mezi tím, když na foru a v recenzích zjistím, že hra stojí za nic a nekoupím si jí, případně zjistím, že je výborná a koupím si jí, než když si ji stahnu, zahraju a následný postup bude stejný? Teda kromě toho, že bych mohl zjistit, že mi nevyhovuje a tak si ji nekoupím i přes to, že má úžasná hodnocení a všichni ji vychvalují (viz SPORE).

Z právního hlediska je mi to jasné, ale logicky v tom nevidím žádný rozdíl...

Hry nesdílím, nepůjčuji, nepřeprodávám, jen aby bylo jasno...

V poslední době (rámcově několik let) se vývojářům prostě nevyplatí dělat dlouhé hry. Třeba kvůli pirátům raději vydají pár DLC zdarma, které hru rozšíří, ale stáhnout si je mohou pouze vlastníci originálu. Navíc plně souhlasím s Ertefolem, že raději se budu deset hodin skvěle bavit u našlapané hry, než sto hodin nudit u roztahané šedi.
Proč je stahování software (včetně her) trestné? Je to poměrně jednoduché, v této oblasti se točí výrazně větší množství peněz a hlavně, nemáš jinou možnost, jak tvůrce podpořit. Hudebníci udělají koncert (kam piráti přelezou přes plot?), filmaři vydělávají v kinech (zisky z nosičů jsou pro ně zanedbatelné), ale programátoři utřou. Neříkám, že tenhle stav je dobře, chodím do kina a kupuju si hudbu na CD, ale co náš zákonodárce ve své neskutečné dobrotě vymýšlí je věc druhá.

Rád bych ale viděl jednoho člověka, klidně jediného, který si zahraje hru více, než co by obsahovala demoverze, ale nejspíš ne celou, zhodnotí, zda jej baví (pokud jej nebavila, proč to hrál tedy déle?), a půjde si daný titul koupit. Nevěřím tomu, že se někdo takový najde, kdo svědomitě třeba po dohrání každé hry, co jej zákonitě musela bavit, když se s ní tak dlouho hrál, vyrazí do obchodu a koupí si ji do poličky.
Petr Kolář - Doupě.cz

it´s better to be hated for what you are, than you be loved for what you´re not...
I live. Again.
Petr Kolář
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jezek 19. 4. 2009 17:49

SCobra píše:Žádnou novou bych bez vyzkoušení nekoupil... Rozhodně ne za litr...

Pro mne se teď naproto vyplatí počkat půl roku a kouupit ji za 50% ceny nebo pak ve slevě za 4 nebo i 2 kilča. Ona totiž,pokud je hra dobrá, bude dobrá i za půl roku a nejsem jeden z těch,co musí mít hru 2 dny před vyjitím (zadarmo :-( ) nebo hned první den (za litr).
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod mirdasl 19. 4. 2009 18:02

kouupit ji za 50% ceny nebo pak ve slevě za 4 nebo i 2 kilča. Ona totiž,pokud je hra dobrá, bude dobrá i za půl roku a nejsem jeden z těch,co musí mít hru 2 dny před vyjitím (zadarmo :-( ) nebo hned první den (za litr).

Taky nevidím důvod ji kupovat hned.Postupně se dozvídám co a jak a pak se rozhodnu,že.Nemíním dát litr za hru u které se bavím 2 hodiny" woe :D
Fallout 1 a Fallout 2 herní klenoty této planety.

Mirek
mirdasl
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 19. 4. 2009 18:04

Signed- akorát to je těžké někdy vydržet....
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod SCobra 19. 4. 2009 18:24

Pettka: Třeba já :-) Akorát se blbě dohání resty ze 100 % warezáckých dob :-) Ale snažím se, no... Čekám, jestli EA nevydá nějakou NFS First Decade...

Ježek: Ale jo, taky nenakupuju za plnou cenu, jenže když ty nakoupíš za 50 % ceny, celý ten řetězec vydělá o 50 % méně :-)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod jezek 19. 4. 2009 18:28

mirdasl píše:
kouupit ji za 50% ceny nebo pak ve slevě za 4 nebo i 2 kilča. Ona totiž,pokud je hra dobrá, bude dobrá i za půl roku a nejsem jeden z těch,co musí mít hru 2 dny před vyjitím (zadarmo :-( ) nebo hned první den (za litr).

Taky nevidím důvod ji kupovat hned.Postupně se dozvídám co a jak a pak se rozhodnu,že.Nemíním dát litr za hru u které se bavím 2 hodiny" woe :D

To je taky pravda,kolem mezitím vznikne víc infa a je to v klidu.
SCobra píše:Ježek: Ale jo, taky nenakupuju za plnou cenu, jenže když ty nakoupíš za 50 % ceny, celý ten řetězec vydělá o 50 % méně :-)

Což je pořád o 50% víc,než kdybych ji stáhnul ;-)
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod N.Marko 19. 4. 2009 18:31

SCobra píše:Ježek: Ale jo, taky nenakupuju za plnou cenu, jenže když ty nakoupíš za 50 % ceny, celý ten řetězec vydělá o 50 % méně :-)

Jejich problém, jako zákazník jsem ochotný jít jen do určité ceny, já bez nich přežiju, ale oni se musí prát o každého zákazníka. Takže snižovat náklady, zefektivňovat výrobu, zbavovat se prostředníků. Klasická poptávka/nabídka.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Torham 19. 4. 2009 18:46

SCobra píše:Čekám, jestli EA nevydá nějakou NFS First Decade...
Takovouhle kolekci už vydali ;-)

Obrázek
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
PC, PS2, DS Lite ( :love: )
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 19. 4. 2009 18:53

Už hledám, kde to koupit :D

Hmm, už nikde...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Ertefol 19. 4. 2009 19:08

No, já mám striktně děleno na hry, za které jsem plnou cenu ochoten vypláznout (třeba Bioshock 2, ArmA 2, z vyjitých, co jsem kupoval brzo byl třeba Fallout 3 a GTA IV), a za které ne (Red Alert 3, Far Cry 2.) Ty první koupím do měsíce od vydání, ty druhé až zlevní :)
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod Petr Kolář 19. 4. 2009 19:11

SCobra píše:Pettka: Třeba já :-) Akorát se blbě dohání resty ze 100 % warezáckých dob :-) Ale snažím se, no... Čekám, jestli EA nevydá nějakou NFS First Decade...

Pak Ti tedy patří moje velká omluva, jsem rád, že se takoví lidé najdou. :tleskani (bez ironie a sarkasmu)

Jen bych narazil na jednu věc s doháněním restů, myslím si, že je to víceméně nesmysl. Představa že zítra vyjde supermegadobrá hra (doplň si třeba Diablo 3, nebo cokoliv, na co se těšíš), někdo si ji stáhne, zahraje, dohraje, pobaví se u ní, a za deset let si ji tedy nostalgicky koupí za 5,50- Kčs, mi nepřijde ideální. Nemluvě o tom, že za deset let se z těch pár korun k nejspíš už zaniklému studiu nedostane stejně nic a shrábne to fikaný distributor.
Petr Kolář - Doupě.cz

it´s better to be hated for what you are, than you be loved for what you´re not...
I live. Again.
Petr Kolář
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod SCobra 19. 4. 2009 19:17

Tak takhle ne :-) Teď se snažím co nejdřív mi to finanční situace umožňuje...
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Alianna Hitomi 19. 4. 2009 19:26

ja si stahla portal kdysi davno, neutekl ani mesic a koupila jsem si ho i kdyz jsem ho mela projety skrz naskrz protoze to je moje srdcovka (i kdyz to jde do dvou hodin dojet)

ale treba takovy posledni medal of honor projeto rychleji nez se to stahovalo (5-6 hodin) a konec nuda nekoupila jsem

a to ze si hru koupim treba az stoji 200 kc a studio z toho nic nedostane je ale problem studia a ne muj meli si lepe osefovat smlouvy, hry si kupuju az si myslim ze jejich hodnota odpovida cene (nektere klidne hned) ale vetsinu v mega ultra pacich

priklad : titan quest - kdyz hra vysla byla zabugovana a skoro nehratelna ted stoji i s datadiskem 350 kc a ty dva tri bugy co tam zustaly me tak uz netrapi ale dat 1200kc za hru plnou bugu nezajem taky studia jdou timhle proti sobe vydaji nedokoncenou hru diky tomu ze ji nejdrive zwarezim zjistim ze hra je dobra ale ma plno chyb tak pockam nez to zazaplatuji a v te dobe hra stoji ctvrtinu a pak kde je chyba ?
Nemá tu někdo mentolku?
Dostaly se mi do pusy nějaké vnitřnosti, když jsem si probíjela cestu sem.
----------------------------------------------------------------------------
It's true. It's on the Wikipedia.
Alianna Hitomi
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka