Máš v zásadě pravdu - kopírování není krádež
Někdo, kdo si stáhne hru a pak jí hraje, ji ale jen nekopíruje, on ji i užívá. Pro mojí budoucnost je nicméně poměrně zásadní, aby na popisované jednání bylo nahlíženo podobně jako na krádež, protože pokud někdo něco mého užije a nezaplatí mi za to, ačkoliv by za to zaplatit měl, je to zloděj a okradl mě. Proto to nazývám krádeží a nepřijde mi, že by to bylo úplně špatně. Je totiž celkem jedno, jak to udělal a o co šlo, nebo jestli zákon rozlišuje několik typů takového jednání. Obral mě o odměnu za práci, přestože výsledek mojí práce užil a měl by být za to potrestán odpovídajícím způsobem (stejně, jako kdyby ukradl hmotnou věc). Ať si mojí práci zkopíruje, kolikrát chce, ale ať zaplatí za to, že z ní má nějaký užitek (pokud za to žádám platbu). Protože jsem v každém případě o něco přišel, proto to nazývám krádeží.
Nicméně pokud trváš na tom, že to budeme rozlišovat, pak jde o neoprávněné užití díla autorského
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.