Battlespire ve Windows XP

Potřebujete s něčím poradit? Neváhejte a zeptejte se

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Sesijama 14. 7. 2005 10:26

poradíte někdo jak tuto hru rozchodit v XP

v dos boxu se dostanu vždy jen k hlášce "could not initialize VESA 15 or 16 bit mode in 640x480" a hra skončí

přitom vesa ovladač nahraju před tím do paměti (v xp i v dos boxu)

v googlu jsem nic nenašel a už nevím co bych zkusil :(

poraďte plz

Ses
Sesijama
First Blood

Odeslat příspěvekod xgandalf 15. 7. 2005 00:29

Máš problém, stručně řečeno - Battlespire se (pokud vím) pod Win XP spustit nepodařilo. Jediná varianta, která je mi známá a údajně funguje (sám Battlespire nevlastním), je rozdělit disk na partitiony a mít dva systémy - Win 98/Win XP. Ještě bych předtím teda vyzkoušel pod WIN XP režim kompatibility, možná budeš mít kliku - ale pochybuju.
Co se týče té hlášky DosBoxu - DosBox sám o sobě podporuje POUZE 8-bitové VESA rozlišení, takže na 16-bitové bych si nechal zajít chuť - sice se něco málo mumlá o tom, že v některé z dalších verzí by mělo být přidáno i 16bit, ale podle mýho názoru to nepůjde - prostě a jednoduše by to neutáhl ani ten nejvýkonnější počítač (už teď je potřeba na DosBox slušná mašina, aby to hladce chodilo).
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sesijama 15. 7. 2005 07:00

šit

tak to je to co jsem nechtěl slyšet :D

zatim se mi podařilo hru rozchodit po úvodní obrazovku, pak to zas spadne :(
ještě se v tom skusim vrtat ale taky tomu nedávám moc šanci

Ještě bych to rád zkusil ve vmware (už jsem se o tom tady zmiňoval (ale v jiné sekci) v souvislosti s daqgerfallem), ale pořád mám jeden problém.
při inst OS pod vmware (např 98) mi po prvním restartu nechce už bootovat z cd (ani disket)

nevim co s tim - šit

i tak díky za info, aspoň vim na čem jsem :wink:
Sesijama
First Blood

Odeslat příspěvekod xgandalf 15. 7. 2005 10:17

Zkus tuhle stránku:

http://www.vogons.zetafleet.com

- do vyhledávání zadej Battlespire a přečti si příspěvky - Battlespire se tam někomu podařilo spustit s patchem 1.5, ale jak sám píše, je to dost pomalý.
xgandalf
VIP uživatel