Jak spustit starší hry?

Potřebujete s něčím poradit? Neváhejte a zeptejte se

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod skellen 19. 5. 2005 19:43

mám problém s dosboxem
vsechny hry ktere jsem zkousel mi s nim sli spustit bez problemu
ale kdyz sem chtel zkusit zimni a letni olympiadu (urcite vsichni znate)
vypsalo mi to hlasku:
Please remove your debugger before running Summer (nebo winter) Challenge
napsalo to az po samotnym spusteni zavodu
nevi nekdo co s tim?
skellen
First Blood

Odeslat příspěvekod xgandalf 19. 5. 2005 22:25

Mrkni na tyhle stránky a můžeš vesele pařit.. :D

http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.p ... +challenge

Good luck.
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Case 2. 6. 2005 18:36

Yup, DOSBox je mocný nástroj ... Ale někdy stačí jen dát režim kompatibility. Také VDM Sound není od věci..
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Shadee 12. 6. 2005 21:19

DosBOX je sice super, ale mam s nim problemy co se rychlosti týče. Na mém notebooku ECS A530 (sestavu si najděte na netu), se mi kterákoliv hra emulovaná přes DosBOX vcelku nechutně kouše, což není normální vzhledem k rychlosti CPU, VGA a RAM. Nevíte jak vyřešit tento problém?
Shadee
Killing Spree

Odeslat příspěvekod xgandalf 12. 6. 2005 21:48

Mluvíš moc obecně - jak se ti kouše? Trhá obraz, blbne zvuk, nebo se ti to prostě kousne a nejde to dál? Dělá to v okně nebo jenom ve fullscreenu? Jakou máš verzi DosBoxu a jaký Windows používáš? Jaký máš nastavení Dosboxu a tak dále? Jak máš Dosbox nakonfigurovanej (frameskipes, cycles, apod.). Co jsi s DosBoxem zkoušel, zkoušel jsi to např. spouštět bez zvuku nebo hrál sis ještě nějak s konfigurací DosBoxu?
To je jako kdyby si napsal, že ti padaj Windowsy a jestli někdo nevíme, co s tím. Popiš problém a zkusím se na to mrknout.
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Shadee 17. 6. 2005 11:44

Nastaveni DosBOXu 0.58 a 0.63 sem zkoušl různá (grafika/zvuk/frames), ale nic z toho mi nepomohlo - spíše to bylo stále horší a horší. Systém používám WinXP SP2. Co se dosu týká tam problém nevidím (začínal sem v dobách PC XT a 286), ale asi ta kompatibilita bude problém, no nevím co s tím. Zkoušel jsem i D-fend, ale tam mi nefungovala ani krysa USB). Cela hra je prostě ukrutně spomalená/trhaná.
Shadee
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Paar 17. 6. 2005 11:53

pro nej kompatibilitu je nejlepsi si na nejaky dalsi partition nahrat win98... a je to.
Nenávidím politickou korektnost.
Paar
Chosen One

Odeslat příspěvekod xgandalf 17. 6. 2005 16:19

Hmm, tak to bych pomalu přemýšlel o tom, jestli to není v systému, ne? Zkus si pohrát s driverama zvukovky, MB, grafiky, zkus měnit rozlišení a hloubku (čert ví, jestli to vlastně u notebooku jde?), možná s tím má co do činění i proklínanej SP2 (kterej osobně nepoužívám - a z dobrýho důvodu :twisted: ) - jinak už fakticky nevím, v čem by to mohlo bejt - třeba to je na DOSBox moc pomalý... :D
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gofry 19. 6. 2005 22:24

Nechcem nejak marit snahu gandalfa, ale to uz je asi jednoduchsie kupit si nejaky starsi pocitac. Napr. PII400, 64MB, 4GB, CD-ROM, FDD, sa da kupit do 1000kc. A na tom clovek rozchodi skutocne vsetko. Popripade kupit este slabsi pocitac, napr P133, 32, 1,3GB a to uz nemoze byt absolutne ziadny problem a iste nebue stat viac ako par stovak.

Ja nad takym cimsi uvazujem, pretoze napr. hru Z - co je fantasticka RealTime strategia, sa mi na XP nepodarilo rozchodit nijak :(. Dual boot s win98 nepomaha pretoze na moj pocitac nie su drivery na zvukovku a hrat bez zvukov to nechcem. Nepomohol DOSBOX (aj ked som to skusal asi pred 2 rokmi, mozno odvtedy uz to funguje), rezim kompatibility, ani MS Virtual PC, proste nic. Existuje sice nejaka cracknuta hra bez Videii, ale Z je Z prave kvoli svojim videam.
gofry
First Blood

Odeslat příspěvekod xgandalf 20. 6. 2005 08:12

2gofry: Jenže vono víš co, mít doma kvůli tomu dva počítače je poněkud opruz - nejde tu o finanční stránku věci, protože ty ceny těchhle vykopávek jsou doopravdy minimální, ale spíš o pohodlí - navíc na DOSBoxu opravdu spustíš baz problému 99% starých her (pokud se trochu vyznáš - a problémy byly pod DOSem i dřív, vzpomeň si na nastavování EMS a XMS paměti) a většinou vypadaj i v DOSBoxu dík grafický interoplaci o trochu líp, než na klasickým DOSU. Navíc si na DOSBoxu můžeš zahrát i hry pod 3Dfx bez nutnosti tuhle kartu vlastnit - a takový Archimedyan Dynasty vypadá pod 3Dfx vskutku úchvatně. A zahrát si Monkey Island na 19" monitoru má taky něco do sebe, ne?
Jinak co jsem hledal zběžně po netu, tak Z by pod DOSBoxem chodit měla (pravda, netuším, jestli šlo o plnou verzi). Tuhle hru jsem bohužel nikdy nevlastnil ani nehrál, takže ti nemůžu pomoct.
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod helena 17. 7. 2005 16:56

Ahoj, mám problém spustit hru QFG-nenaběhne. Mám Windows XP. Nemáte nějaké řešení mé situace? Předem děkuji za odpověď :(
helena
First Blood

Odeslat příspěvekod gofry 17. 7. 2005 20:06

helena: Skus specifikovat, ktoru QFG. Pretoze dokopy ich bolo asi tak 6 a pol verzii.
gofry
First Blood

Odeslat příspěvekod helena 17. 7. 2005 20:59

Ahoj, je to verze 4,5. Mohl by mi pomoct třeba ten DOSbox? Děkuju za odpověď
helena
First Blood

Odeslat příspěvekod xgandalf 18. 7. 2005 19:46

2helena: Žel bohu ne. Má to pár důvodů, technicky se tady nebudu moc rozepisovat, ale - QFG 4.5 vyžaduje ke spuštění DPMI (Dos Protected Mode Interface), který od verze 0.60 neobsahuje - DPMI jde sice dodat externě pomocí souborů volně dostupných, ale i po tom vzniknou problémy s grafickým zobrazováním.
QFG 4.5 je v podstatě nadstavba QFG 1 (technicky) - dělalo to Adventure Game Studio a použilo k tomu vlastní software - problém leží asi v tom, že původně osmibitový rozlišení převedli do šestnáctibitovýho - a to DosBox nezvládá. Je to smutnější o to víc, že původní QFG 1 běhá pod DosBoxem a potažmo i pod Woknama jako hodinky.
Ale trochu mě překvapuje, že ti to nechodí po Windows - to by totiž mělo (možná beze zvuku, ale mělo) - zkus si stáhnout tuhle verzi a zkus to ještě.

http://www.the-underdogs.org/game.php?id=3347

2gofry: Je pět dílů oficiálních dílů QFG + jeden neoficiální.
xgandalf
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod postcd 24. 7. 2005 14:41

Najděte na http://www.google.com
dos game emulator..
386 game speed ..
FIO e-broker: Alphabet (GOOGL), National grid (NGG), Munich RE AG (MUV2), NextEra energy (NEE), AT&T (T), Bank of Nova Scotia (BNS), Allianz (ALV), BMW (BMW), Walgreens Boots (WBA)
postcd
First Blood

Předchozí stránkaDalší stránka