Maski píše:Samozřejmě musím kupovat 2ks originálek (nebo tři když hraji s nimi) na PC, ale ceny nejsou tak vysoké..
Pokud budeš kupovat digitální edice her, stačí Ti jedna kopie na dvě konzole v rámci sdílení. Je to zcela legální. Lidi takhle sdílí vzájemně své knihovny her nebo kupují na střídačku hry podle dohody. Takže pokud si koupíš pro děti dva Xboxy, hra Ti stačí jen jedna a mohou hrát spolu nebo proti sobě.
Stejně tak je tu program Xbox Anywhere, kdy si koupíš hru na PC nebo Xboxu a můžeš ji hrát i na druhé platformě bez navýšení ceny. Tohle ale podporuje malé množství her na rozdíl od předchozího sdílení, které funguje na všechny digitální edice.
Pokud jde o Kinect, ten definitivně končí. V minulosti vyšlo pár pěkných her, jako rodina jsme se u toho skvěle pobavili. Pokud chcete pohybové hry, měl by sis pospíšit a koupit Kinect, dokud je běžně k dostání.
-- 9. 1. 2018 18:08 --
Maski píše:Ty kinect hry z x-box one jdou na X-box X v pohodě?
K Xboxu One X budeš potřebovat redukci na připojení Kinectu. Jinak jsou Xboxy z řady One zpětně kompatibilní, dokonce bude fungovat celá řada her z původního Xboxu a Xboxu 360. V tomhle směru to MS celkem zmáknul. Hlavním rozdílem u Xboxu One X je výkonnější HW, podpora 4K a HDR. Opravdu to funguje, hry jsou viditelně lepší a konzole je přitom tichá a nepřehřívá se. Pokud to ale nepotřebuješ, One S bohatě postačí. Navíc Xbox One S míval redukci ke Kinectu přímo v balení. Nevím, jestli to ještě platí, já sám mám Xbox One X.
Tím jsem tak trochu odpověděl i na ten třetí dotaz. Xbox One X má hodně výkonný HW, hry nativně podporující 4K vypadají senzačně a běží v 60fps. Xbox prý bude brzy podporovat i klávesnici a myš na hraní, ale s gamepadem se hraje dobře, pokud mu dáš šanci. Pokud apriori přistoupíš ke gamepadu jako k něčemu špatnému, tak to prostě nepůjde. Já dnes už hraji raději s gamepadem, je to pro mě pohodlnější.
A nakonec cena. Pokud nemusíš mít všechno hned, tak chvíli počkej a do pár měsíců i novinky spadnou hodně dolů. Pak jsou tu bazarovky, které stojí řádově pár stovek. Jestliže jsi konzoli doposud neměl, bude z čeho vybírat, přestože takový Playstation nabízí více unikátních her než Xbox.