Stavěcí strategie

Potřebujete s něčím poradit? Neváhejte a zeptejte se

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod cospi 21. 8. 2015 18:51

ahoj, neznate nekdo staveci stragegii, ktera by zabirala casove obdobi nekdy od praveku az do soucasnosti nebo budoucnosti, kde by se ziskavaly zdroje urcite doby a za ty zdroje by se stavely budovy, ktere by sly zase za ty zdroje rozsirovat/vylepsovat. Zkoumaly by se nove metody ziskavani zdroju v budovach k tomu urcenych. neco podobneho jako Age Of Empires 3. Budovy ale muzu bez bourani vylepsovat (rychlejsi vyroba, vetsi kapacita, vice druhu zbozi, ...), ale samozrejme s dobou zjistim ze tento zdroj uz je prekoany a tak ji zbouram a postavim neco jineho. Byl by tam nejaky vyrobni retezec jako treba v Settlers 3. Vesnice/mesta by mohli fungovat jako v Caesar 3, dostupnost zdroju v ruznych lokalitach mesta ovlivnuje jejich hodnotu. no a nutne se tam nemusi bojovat. neni teda cilem ziskavat zrdoje jen kvuli tomu, abych ziskal mega armadu se kterou jdu napadnout sousedy.
cospi
First Blood

Odeslat příspěvekod SCobra 21. 8. 2015 23:29

Civilization? :D

Ne, moment, už vím... Empire Earth. Ale jednička už je dost letitá a nehezká a ty další dvě nestojí za nic. No zkusit to můžeš :)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod cospi 22. 8. 2015 08:25

to Empire Earth vypada hodne jako Age of Empires, takze asi dobry, ale vsechno delas jen proto, aby jsi postavil armadu a sel na sousedy ne?
cospi
First Blood

Odeslat příspěvekod SCobra 22. 8. 2015 08:31

Ano, bohužel ano :)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 22. 8. 2015 16:22

Ahoj Cospi, klasika ,, Sid Meyer,, a new Civka: Beyound Earth(doufám, že aspoň trochu alá Alfa Centauri?!), jinak Age emp. 1 + 2... horko těžko tak,,širokou,,STG budeš hledat. No ozvi se mi, budu hledat, díky Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Dominating

Odeslat příspěvekod Ertefol 22. 8. 2015 17:22

Nevím, jestli chce úplně Civilizaci, klasická stavěcí strategie to tak úplně není :( Jestli ale není tahovka problém, tak se přidávám (jinak radši pětku než Beyond Earth - není špatná, zrovna jsem v ní odehrál dvě hry, ale není tak komplexní jako pětka se všemi datadisky - vkládám naděje do Rising Tides, že vylepší tu tristní diplomacii (ale na E3 to slibovali, tak snad jo)).

Osobně doporučím poslední Tropico (5) - cestování mezi obdobími tam je (pravda, ne od pravěku), spousta chybek minulých dílů je vyřešených, docela to žije skrze DLC (tam ale proboha počkat na slevu!)... Mě to bavilo tehdy hodně :)
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod negr 22. 8. 2015 21:19

Možná ještě Rise of Nations.
-We gotta get out of here dude!
-Why?!
-C4 yourself!
negr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod cospi 23. 8. 2015 08:05

asi zkusim to Tropico. asi jeste takovou strategii nevytvorili. jak netece krev tak se to neprodava.
cospi
First Blood

Odeslat příspěvekod SCobra 23. 8. 2015 10:03

Spíš ty bitvy k té historii tak nějak patří :) Mapovat historii a přitom vynechat bitvy by bylo... divné.
SCobra
Godlike