Čára ve vykreslovánít textur.

Potřebujete s něčím poradit? Neváhejte a zeptejte se

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod BuCzech130 10. 6. 2015 00:57

Zdravím vás přátelé. Mám malinkatý problém u většiny her s vykreslováním textur. Sice jsem z IT oboru, ale nějak mi to vrtá hlavou co to může bejt. Veškerá nastavení ve hrách, která jsem zkoušel nepomohla. Problém je takovej, že se mi tvoří čára na texturách - nejčastěji texturách zdí, nebo spíš je to tam nejlépe vidět a pohybuje se směrem vzhůru (něco podobného dělali CRTčka :D ) Co s tím? Přikládám video jako důkaz. Určitě se budete ptát, proč to nahrávám mobilem, důvod je jednoduchý - Při screenu, nebo záznamu s kompu to není vidět. Díky za rady :)

PS: Hra je Wolfenstein: The New Order - koupena na steamu, takže problém cracku to nebude :)

Vybral jsem misi "nightmare" což je Wolf 3D jakožto takovej easter egg nebo jak to nazvat hlavně proto, že je to na těch pixelovejch zdech nádherně vidět.
BuCzech130
First Blood

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 10. 6. 2015 10:36

To je normalni tearing, ne? Zkousel jsi to se zaplym v-sync?
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod SPY 10. 6. 2015 16:13

Jo, to je normalni tearing :-)

S texturama to nema nic spolecnyho. Proste nemas synchronizovanou zobrazovaci frekvenci monitoru s vykreslovaci frekvenci graficke karty (mas zobrazeny 2 snimky najednou).
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod BuCzech130 11. 6. 2015 00:18

Samozřejmě zkoušel, taky to bylo první co mě napadlo. Nepomohlo. Vyzkouším mu to vynutit ještě v ovladačích Nvidie.
BuCzech130
First Blood