The Witcher 2: Assassins of Kings (Rozšířená edice)

Potřebujete s něčím poradit? Neváhejte a zeptejte se

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Jinmajstr 4. 8. 2012 12:45

Zdravím chtěl bych se poradit ohledně v titulku zmíněné hry. V PC mám Intel HD graphics 4000 spolu s geforce GT 650M DDR3 2GB. Už při instalaci mi hra akceptovala pouze Intel HD graphics 4000 jak je vidět zde:
Kód: Vybrat vše
http://clip2net.com/s/2b0ID

Nijak jsem to neřešil a řekl jsem si, že to půjde přepnout na normální grafickou kartu někde v nastavení. Bohužel jsem nepřišel na to jak. Hru spouštím přes Luncher. Ovladače ke grafické kartě mám nejnovější a mám i nejnovější verzi hry a mám Windows 7 64x.

Ještě poznamenám takovou důležitou informaci a to že v ovládacím panelu Nvidia jsem nastavoval pomocí jakého grafického procesoru se má hra spouštět, ale nepomohlo.
Jinmajstr
First Blood

Odeslat příspěvekod SCobra 4. 8. 2012 12:53

To je jednoduchý... Vyhoď ten notebook a kup si na hraní klasický desktop, kde se dá integrovaná grafika natvrdo vypnout ;-) No vlastně existuje ještě jedno řešení - stejný problém mají hry od Rockstaru a prakticky jakákoliv hra, která se nespouští přímo, ale přes nějakou spouštěcí aplikaci (jako Social Club) - hra za to nemůže, může za to NVidia Optimus a jeho ekvivalent od ATI. To řešení je crack.

A jsi v blbé sekci...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod .soul 4. 8. 2012 14:38

U mě se gt540m spustí, verzi driverů mám 296.10. A to mi ten jejich SW ani nezjistí, že tu hru mám nainstalovanou..

Ale Optimus jako takovej mě taky vytáčí. Naposledy jsem měl problémy s Legend of Grimrock, to naštěstí na nízký detaily utáhla i integrovaná HD graphics 3000..
.soul
Rampage

Odeslat příspěvekod Bl4cker 6. 8. 2012 09:45

Když jsem si včera instaloval zase Diablo III tak jsem zjistil, že už jsou drivery na grafiku 3.xx.....takže to zkus
Bl4cker
First Blood

Odeslat příspěvekod SCobra 6. 8. 2012 09:48

To nepomůže...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Slash_luke 6. 8. 2012 13:52

No já bych na tvém místě nejdříve vyzkoušel Ovládací panel nVidia -> Nastavení 3D -> Spravovat 3D nastavení -> záložka Nastavení programu -> tam vybrat/přidat spouštěcí soubor witchera 2 a jedna z nastavitelných vlastností by měla být právě preferovaná grafická karta. Nemůžu tě navést přesněji, nemám po ruce žádný notebook, který má 2 graf.karty.
Slash_luke
Killing Spree

Odeslat příspěvekod .soul 6. 8. 2012 14:37

Však to už udělal..
.soul
Rampage

Odeslat příspěvekod Slash_luke 6. 8. 2012 15:43

Aha, sakra..pravda, omlouvám se za zbytečný příspěvek.
A není třeba něco o volbě grafické karty ve "schéma napájení"? (já to nevím, nemám notebook s 2 GK)
(jako že by napevno nastavil rychlejší grafiku, když by byl NTB napájen ze sítě)

-- 6. 8. 2012 16:50 --

Dále:
1. nemáš čirou náhodou na notebooku HW tlačítko (přepínač) pro (trvalou) volbu grafické karty? Spousta notebooků s 2 GK to tak totiž má (bývá obvykle vedle tlačítka pro aktivaci/deaktivaci wifi)
2. Pokud bod 1 nepomohl, tak zkus otevřít nVidia Control panel, tam pak rozklikni na horní liště "Plocha" a podívej se, jestli tam není volba "spusť s grafickým procesorem" nebo něco takového. Pokud ano, tak ji aktivuj. Pak klikni levým tlačítkem myši na spouštěcí soubor Zaklínače a měl bys tam vidět možnost vybrat s kterým grafickým procesorem chceš hru spustit.
Slash_luke
Killing Spree