Call of Duty 1 - vypínání ntb

Potřebujete s něčím poradit? Neváhejte a zeptejte se

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod RoMeiRo 13. 1. 2011 14:08

Zdravím,

mám problém s CoD1 a už nevím kde by mohl být problém. Možnost vrátit se k hraní CoD po letech mi udělalo radost a řekl jsem si proč ne..

Mám notebook HP ProBook 6540b (core i5, 4gb ram, hd4550, ...) a teď k problému.

# Měl jsem nainstalovaný Win7 x64 a na něm tedy Call of Duty (bavíme se o multiplayeru - ale dělá to i u SP). Když jsem začal hrát tak mi hra po chvíli vypnula celý notebook. Při opakovaných testech se to dělo znovu - v nepravidelných intervalech, někdy po 30 vteřinách, někdy po 5 minutách.

# Řekl jsem si, že to bude možná kompatibilitou, tak jsem nastavil kompatibilitu na WinXP SP3 ale problém se opakoval i v tomto případě. Myslel jsem si tedy, že to bude novým systémem.

# Koupil jsem si tedy externí disk na zálohu dat, smazal celý disk, vytvořil úplně nový oddíl a na něj nainstaloval Windows XP x86. Jaké nemilé překvapení, že se mi hra vypíná pc i ve Windows XP.

Vůbec to nechápu, nevíte kde by mohl být problém? Hru mám originální, originální cd key, teploty v notebooku jsou v pohodě, zkoušel jsem i chladící podložku, mám nejnovější ovladače na grafiku... Díky za každý tip
RoMeiRo
First Blood

Odeslat příspěvekod SCobra 13. 1. 2011 14:21

Paměti... Chyba bude v pamětech :-) A nebo odchází něco jiného (procesor, zdroj, grafika).

Dělají to i jiné hry nebo jen CoD?
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod RoMeiRo 13. 1. 2011 15:33

Právě že ne, dělá to jen u CoD 1, ať hraju sebenovější hru a ať jí testnu na naximální detaily a nastavení tak vždycky v pohodě... co se týče pamětí jsou OK, nedávno jsem dělal kompletní MEMTEST a žádný errory, takže si myslím že ne-e ...

NTB je rok starej, mám ho hlavně na práci (moc nehraju) a tak netuším čím by se mohlo něco odpálit... ntb nevykazuje žádnou nefunkčnost apod. a v neposlední řadě to není žádnej šmejd, je to velice kvalitní ntb takže si nemyslím že by se mělo něco pokazit.. já nevím, chápal bych to obráceně, u nových her - není to herní ntb tak to třeba neutáhne grafika nebo nevím, ale při CoD 1 ... to je na pováženou :)
RoMeiRo
First Blood

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 13. 1. 2011 16:08

Posledni patch mas? Zkus nastavit vsechno na minimalni detaily. Vypni antiviry a firewally. Hrajes ze zdroje, nebo z baterky? Win7 maji dodrbany cteni udaju z baterek.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod RoMeiRo 13. 1. 2011 16:15

Jo Jo mám.. poslední patch 1.5 potřebný pro hraní na Gameparku. Nejnižší detaily mě nenapadly, zkusit to můžu, ale zase jestli to bude fungovat tak raději hrát nebudu :D ...... zkusím povypínat teda i co říkáš, takovýhle varianty mě nenapadly, jinak hraju ze zdroje - z baterky jsem to nezkoušel... vypíná se mi to i na XP jak jsem říkal...
RoMeiRo
First Blood

Odeslat příspěvekod Sasakr 13. 1. 2011 18:06

Tak pokud mu to dělalo na dvou různých systémech, nemůže mít dodrbaný CDčko?

EDIT: A jo, pardon. Jsem si nějak pomýlil, myslel jsem, že mu to shazuje hru. :oops:
Naposledy upravil Sasakr dne 13. 1. 2011 19:20, celkově upraveno 1
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod SCobra 13. 1. 2011 19:16

To by ale přeci nevypnulo NB...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike