GTA SA- špatné rozlišení

Potřebujete s něčím poradit? Neváhejte a zeptejte se

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Jonik5 2. 9. 2009 16:40

Ahoj,
tak jsem se po dlouhé době rozhodl nainstalovat GTA San Andreas.
Chvíli jsem to hrál, ale pak se mi přestala líbit grafika,proto jsem se rozhodl změnit rozlišení.
Bohužel po odsouhlasení změn mi naběhla černá obrazovka s poskakujícím textem ,,Input not Support''.
Proto jsem se rozhodl hru celou odinstalovat a znovu na nainstalovat. To ale nepomohlo .
Zkoušel jsem i před instalací vymazat všechny soubory ve složce Rockastar Games, to ale taky nepomohlo... :roll:
Poradí mi někdo, jak mám tento problém vyřešit :hm
Děkuji
Jonik5
First Blood

Odeslat příspěvekod PC 2. 9. 2009 16:47

To vypadá jako by si nastavil rozlišení které neutáhne monitor. Jen kontrolní otázka - je to origoška ? Co ostatní hry ?

Ačkoliv napadla mě jedna věc - jak máš propojený PC s monitorem ? Jakým kabelem ? Tahle chyba se mi objevovala dokud jsem měl propojené PC s monitorem VGA kabelem. Když jsem ho připojil přes DVI-I tak to přestalo. Jakou máš grafiku a monitor ?
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod Jonik5 2. 9. 2009 16:59

PC píše:To vypadá jako by si nastavil rozlišení které neutáhne monitor. Jen kontrolní otázka - je to origoška ? Co ostatní hry ?

Ačkoliv napadla mě jedna věc - jak máš propojený PC s monitorem ? Jakým kabelem ? Tahle chyba se mi objevovala dokud jsem měl propojené PC s monitorem VGA kabelem. Když jsem ho připojil přes DVI-I tak to přestalo. Jakou máš grafiku a monitor ?

Ano, je to originál.
Ostatní hry úplně v pohodě.
VGA kabel.
Sedmnácti palcový Acer monitor a grafiku tuším Radeon X550. ^^
Jonik5
First Blood

Odeslat příspěvekod SCobra 2. 9. 2009 17:01

Hej, to je zas ten acer monitor :D Jste se domluvili? :D Tohle znamená, že monitor odmítá zobrazit takové nastavní, které se mu snažíš vnutit. Já to říkám pořád, že Acer monitory jsou na *****, ale nikdo mi to nevěří...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod USER47 2. 9. 2009 17:05

Nesnažil ses tý sedmnáctce vnutit třeba 1680x1050?:-D

Odinstaluj to a prohledej ještě složku "dokumenty", potom "documents and settings/data aplikací" apod, zda se tam neschovávaj nějaký konfiguráky. Pokud ano, taky je smaž a nainstaluj načisto. Při případný změně rozlišení si pak dej bacha, aby nebylo větší než zvládne tvůj monitor. To platí i pro obnovovací frekvenci.

btw: GTA:SA je stejně taková kravina, že bych s tím neztrácel čas. :D :twisted:
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Jonik5 2. 9. 2009 17:59

SCobra píše:Hej, to je zas ten acer monitor :D Jste se domluvili? :D Tohle znamená, že monitor odmítá zobrazit takové nastavní, které se mu snažíš vnutit. Já to říkám pořád, že Acer monitory jsou na *****, ale nikdo mi to nevěří...

Já vím, že monitory Acer jsou docela k ničemu, ale když jsem si ho před pár roky pořizoval, tak jsem o počítačích skoro nic nevěděl. :oops:

USER47 píše:Nesnažil ses tý sedmnáctce vnutit třeba 1680x1050?:-D

Odinstaluj to a prohledej ještě složku "dokumenty", potom "documents and settings/data aplikací" apod, zda se tam neschovávaj nějaký konfiguráky. Pokud ano, taky je smaž a nainstaluj načisto. Při případný změně rozlišení si pak dej bacha, aby nebylo větší než zvládne tvůj monitor. To platí i pro obnovovací frekvenci.

btw: GTA:SA je stejně taková kravina, že bych s tím neztrácel čas. :D :twisted:

No nutit jí takové velké rozlišení by mne ani nenapadlo. Nepamatuji si to moc dobře, ale původně tam bylo rozlišení 640×480 a zkoušel jsem tam dát 720krát něco...
Zkoušel jsem hledat nějaké data aplikace a našel jsem pouze v ''GTA San Andreas User Files'' soubory ''gta_sa.set'' , ''GTASAsf1.b'' a ''GTASAsf2.b'' .
Myslíte, že to může být ono ? :-l
Jonik5
First Blood

Odeslat příspěvekod USER47 2. 9. 2009 18:02

Když před novou instalací smázneš veškerý zmínky o gta z kompu, určitě tím nic nezkazíš.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 2. 9. 2009 18:06

Říkám, že je to monitorem... Mohlo by to být tím, že hra se snaží o zobrazení v korektním rozlišení, ale v nekorektní frekvenci (monitor umí dejme tomu 58 Hz, ale hra chce 60 Hz).
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Mrak 2. 9. 2009 19:59

Smaž všecko, co od gta najdeš, krom savů.. Ty konfigurační soubory apod. smaž, tam se nejspíš uložilo nastavení, pokud ne, tak smaž všecko a instni znova, pak by to teoreticky mělo jít zas jako předtím, jen neměň rozlišení :mrgreen:
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod PC 2. 9. 2009 22:23

Jaký je to Acer ? Díval jsem se tvoje karta má DVI-I (DVI-D ?) konektor, tak kup tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62218 a uvidíš. Svého času jsem si taky myslel že jde do háje monitor a ono to bylo jen blbým kabelem. Po výměně VGA za DVI-D problémy zmizely jako mávnutím kouzelného proutku.
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod Thowt1 2. 9. 2009 22:40

PC, podla toho, co pises, sa zlepsi kvalita obrazu, ale nevyriesi sa tym spominany problem ... priklanam sa k Mrakovi a jeho rieseniu ... inak ked uz si to nacal, kto mozte, pouzivajte DVI a lepsie, len nie analog ... ja na tom (analog :-( ) frcim uz nejaky ten piatok a iny ako rozmazany obraz uz pomaly ani nepoznam :mrgreen: ... holt moj notebook nema dvi :oops:
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1

Odeslat příspěvekod PC 2. 9. 2009 22:48

Vyřeší. Mě to totiž taky psalo takovouhle hlášku, zapnul jsem PC a jednou za čas - tedy za den - se tahle hláška objevila... Je fakt že jsem měl redukci VGA na DVI.
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 3. 9. 2009 07:08

V každém případě to není chyba hry, tím jsem si na 99 % jistý. Kabel by to dělat mohl, to je pravda. Otestovat kabel bude asi to nejlevnější.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 4. 9. 2009 23:01

Nemaji Atiny v ovladacich vynuceni rozliseni u dane aplikace podobne jako nVidia?
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 5. 9. 2009 09:48

Kdyby to tam měla NVidia, možná by to tam ATi taky měla ;-)
SCobra
Godlike

Další stránka