PS3 problem s pripojenim na internet - help please

Potřebujete s něčím poradit? Neváhejte a zeptejte se

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod wickett 26. 6. 2008 17:54

Aho, potrebuji poradit. Napisi to postupne. Vlozim kabel a ridim se instrukcemi, zadam IP adresu, primary DNS atd. Dam Enter a Test Connection, objevi se "Obtain IP adress - Succeeded" pak u "Internet Connection" to chvili hleda a objevi se "Failed" a pod tim zprava:
Kód: Vybrat vše
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=OsukharjPb.jpg

Prosim pomozte nekdo :'(
wickett
First Blood

Odeslat příspěvekod spajza X 26. 6. 2008 18:35

DNS error 80710102 dostavas asi pri wirelless??Je to tak? ak ano:

1)Chod do XMB /network settings

2)Internet connection

3)vyber wirelles

4)Vyber Enter Manually in WLAN Settings

5)Vloz tvoj SSID (wirelles network name)

6)Pod Address settings vyber Custom

7)Pod IP address vyber Manual

8 ) Vloz svoje informacie(presne ako pisem):
IP Address: 192.168.0.105 (vloz tvoju IP adresu)
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Router: 192.168.0.1 (Ak vies cislo svojho routeru,pouzi to)
Primary DNS: 4.2.2.2 (Velmi dolezite,aby si pouzil tieto cisla)
Secondary DNS: 4.2.2.3

9)Pokracuj na MTU a vyber automatic

10)Pokracuj na Proxy Server a vyber Do Not Use

11)Pokracuj na UPnP a vyber Enabled

12)Zmackni X a save settings

13)Daj vediet ci to pomohlo :)
๑۩۩๑
★卐★
spajza X
Godlike

Odeslat příspěvekod wickett 26. 6. 2008 19:27

Kde prosim te vezmu to SSID name? To tam muzu cokoli napsat nebo musim mit to jmeno zaregistrovane? Diky : )
wickett
First Blood

Odeslat příspěvekod deadguy 14. 10. 2008 15:06

SPAJZOVI X Hej kámo registroval jsem se jen proto abych ti aspoň touto cestou mohl poděkovat za vyřešení mého problému s připojením do PS NETWORK. Napsal jsem dns podle tvého návodu a hop, byl jsem tam. Neuvěřitelné a ještě jednou DÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍKY. :tleskani :tleskani :tleskani
deadguy
First Blood

Odeslat příspěvekod Marrel 8. 7. 2010 11:43

Zdravím už od vánoc zkoušim zprovoznit internet do PS3´, ale stále mi to nejde. Už sem pročítal mnoho návodů a rad jak k tomu dospět. Návod od spajza X byl zajímavý proto sem ho vyzkoušel nic takového sem ežtě nenastavoval. Vše podle návodu sem dělal akorát nesouhlasí Subnet Mask: 255.255.255.0 mám Subnet Mask: 255.255.254.0, tak to sem tam doplnil. Potom nevím číslo routeru nic takového nemám na něm napsáno. Všechno sem nastavil jak to tam je napsané a stále mi to napíše při testu "Failed"... Nevíte jak bych měl dále postupovat a v čem je chyba?
Oblíbené hry: Assasin´s creed 2, Killzone 2 a Call of Duty 4:Modern Warfare
Marrel
First Blood

Odeslat příspěvekod SCobra 8. 7. 2010 12:06

No to číslo routeru je právě důležité :-) Může to být 10.0.0.1 nebo 172.20.0.1 nebo 192.168.0.1, nebo alternativy (třeba můj má 192.168.2.1).

Spajza: Proč má být adresa DNS 4.2.2.2? Já mám DNS nastavené taky na svůj router a není problém.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod jezek 8. 7. 2010 12:07

A zkoušel jsi ten spajzův návod nebo sis ho prostě upravil?
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod SCobra 8. 7. 2010 12:31

Abys zjistil adresu routeru (nebo toho, co stojí mezi PC, PS3 a internetem, napiš "cmd" do Start -> Spustit a pak "ipconfig" a položka "Výchozí brána" je přesně to, co hledáš.

Jinak má PS3 i vlastní autodetekci, tak zkus tu (jen je potřeba, aby bylo zapnuté DHCP).
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Marrel 8. 7. 2010 12:41

Počkejte PS3 musí být propojeno s PC abych mohl používat internet na PS3?

Jinak, když sem spustil "ipconfig", tak chvilku nic a pak tam najely informace a příkazový řádek se mi hned vypl, tak sem z toho neztihl nic vyčíst.
Marrel
First Blood

Odeslat příspěvekod jezek 8. 7. 2010 12:45

Ne, ale ten router má stejnou adresu jak z kompu tak z PS3, ne ;-)
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod SCobra 8. 7. 2010 12:45

Ale nemusí...

Musíš ipconfig napsat do cmd a ne do Start -> Spustit. Nebo si myslíš, že jsem to tam psal jen pro srandu?

ježek: Jo :-)
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Marrel 8. 7. 2010 12:48

Tak to sem rád, že k tomu netřeba komp. Ten příkazový řádek co mi zjistí číslo routeru se mi vypíná, ale já to udělal fykaně, v čas kdy to tam najelo sem udělall screen a dostal sewm s k informacím, které potřebuji. Ok jdu to zkusit tam napsat a uvidíme. Děkuji všem za snahu mi pomoct cením si toho. :))
Marrel
First Blood

Odeslat příspěvekod jezek 8. 7. 2010 12:49

SCobra píše:Musíš ipconfig napsat do cmd a ne do Start -> Spustit. Nebo si myslíš, že jsem to tam psal jen pro srandu?

Holt na někoho musíš ještě jednodušeji ;-)
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod SCobra 8. 7. 2010 12:54

No už nevím jak... Ještě bych to mohl rozepsat do jednotlivých kroků :-)

1) Kliknout na Start
2) Kliknout na Spustit... (ve Win XP)
3) Napsat "cmd" (Ve Vistách a Win7 stačí napsat "cmd" do políčka "Prohledat programy a soubory")
4) Vyskočí černé okénko
5) Napsat "ipconfig" a enter
6) Kouknout na řádek "Výchozí brána"
7)Tam je požadovaná adresa

:-)
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Marrel 8. 7. 2010 13:00

Pochopil sem už ten postup. ;-)
Zkusil sem to a "failed"... Asi tam nesedne DNS... IP a Subnet masku zadávám tu mou a DNS takové jak bylo napsáno v návodu. Čím to asi bude. Kde je chyba.
Marrel
First Blood

Další stránka