Moderátor: Moderátoři Doupě.cz
negr píše:No třeba Android je pro MOC lidí a taky je to v jádru Linux. No a pokud se se Valve rozhodne vydat PC-like konzolu postavenou na Linuxu, pak bych se nedivil, kdyby i větší vydavatelé začali vydávat své hry pro Linux.
SCobra píše:Problém linuxu na PC a androidu na mobily je v tom, že jich je milion různých verzí. To je celý - kdyby se někomu podařilo ten systém sjednotit, nebude s ním žádný problém.
tdjohn píše:Jedinou šanci vidím v partnerství se silnou distribucí. Třeba s Red hat.
Neywa píše:tdjohn píše:Jedinou šanci vidím v partnerství se silnou distribucí. Třeba s Red hat.
Red Hat je čistě komerční serverová distribuce, na tom nikdo hry hrát nebudeNa pracovních stanicích (rozuměj doma) je v tuhle chvíli nejrozšířenější Ubuntu, takže má podle mě smysl zabývat se spoluprací s nimi.
Osobně těmhle projektům portování her na Linux hrozně moc fandím, protože mají potenciál přitáhnout k linuxu mladý lidi a ukázat jim, že je i jiná alternativa, než Windows.
tdjohn píše:Ty používáš Linux?
Neywa píše:Běžnej uživatel, kterej na počítači vytváří dokumenty, sleduje filmy a surfuje nemá jedinej objektivní důvod zůstávat na Windows. Nainstaloval sem Fedoru mojí ženě, která je přesně tenhle typ uživatele, během jednoho dne si to osahala a bylo jí naprosto šumák, jakej systém jí tam běží
SCobra píše:Proč by to dělali, když obojí využijou úplně stejně
Ertefol píše:Jak tak koukám na ty vychytávky, tak mně pořád zůstává jako nejlepší systém Windows - a ano, i z toho důvodu, že s ním umím parádně pracovat. Mimochodem, žádné ovladače doinstalovávat nemusíš, Sedmičky tohle všechno zvládnou samy... A i ty další důvody mi přijdou podobné, jen do osmiček Windows nemají Store, o kterém jinak mluvíš
Jinak jako člověk, co se živí psaním, si nedovedu představit pracovat v OpenOfficech - kvalita kontroly pravopisu, rozhození formátování oproti Microsoft Office a další drobné problémy (ty už jsou ale o zvyku) by mi za to rozhodně nestály.
Ale samozřejmě Linux nikomu neberu, problém ovšem nastává ve chvíli, kdy se na něm něco pokazí - spousta lidí, co zvládne opravit Windows, nezvládne opravit Linux.
Neywa píše:tdjohn píše:Ty používáš Linux?
Bohužel v poslední době hodně hraju, takže jsem si pořídil Windows, ale jinak jsem zarytej Fedorista
SCobra píše:Ale oni právě nemají ani důvod přecházet z Windows na Linux, když mají Windows třeba už predinstalovanéProč by to dělali, když obojí využijou úplně stejně
1) Koupím nový stroj a Windows už jsou tam obvykle nainstalované. Nemusím nikam nic strkat a nic instalovat. Stejnětak ovladače (pokud ten, co to stavěl, není prase).
2) Pokud máš v práci windows, do teď jsi měl windows, tak pro spoustu uživatelů bude peklo přeučovat se na jiný grafický prostředí (hlavně pro ty, kteří měli problémy naučit se s windows).
3) Na Windows dvakrát kliknu a mám taky tuny softwaru (spustím prohlížeč)I v repozitářích musíš vědět, co hledáš, abys něco našel. Od googlení se to nijak neliší. Jasně, na Windows je to trochu složitější, ale nic, co by se nedalo přežít
4) Pokud jen píšeš, koukáš na net a hraješ hry, svobodu asi těžko nějak oceníš
Jo... A jak píše Ertefol - Open Office je zlo...
tdjohn píše:Neywa píše:tdjohn píše:Ty používáš Linux?
Bohužel v poslední době hodně hraju, takže jsem si pořídil Windows, ale jinak jsem zarytej Fedorista
A co herní konzole, to se ti nelíbí? Mám normální počítač a na dalším vstupu monitoru konzole a je to rozhodně zajímavé.
Neywa píše:Ne, tohle je právě převrácený. Oni nemají důvod využívat WindowsUž proto, že Linux je zadarmo a ten stroj by byl o 2k levnější, že jo?
SCobra píše:Kdyby byly v ***** ryby, nepotřebovali bychom rybníky... Nemluvím o nějaké "kdyby tu byla", tím se nemá cenu zabývat. Mluvím o současném stavuNehledě na to, že kdyby tu byla stejná nabídka notebooků s Win i Linuxem, musely by mít dostatečný podíl na trhu, linux by se nejspíš prodával klasicky v retailu s určitou formou podpory a ty notebooky by levnější stejně nebyly.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků