Tak o vikendu jsem take menil, potvrzuji teda, ze Playstation 3 bez problemu vezme
500GB 2.5" HDD, ne jen kapacitu 320. Nic podstatneho, ale sranda ze novejsi modely jsou uplne jine nez ty fotky v navodu .. otevirani dvirek (na opacnou stranu), jiny vnitrek i vysuvny suplik apod. A co jsem drive koukal na fota z vystav, tak tam PS3 mela HDD umisten dokonce v horni casti konzole, ne jako dnes. Co me ale prekvapilo byla znacka disku 80GB verze, cekal jsem klasicky Seagate, ale byl tam model od Fujitsu
Menil jsem pak za
tento Spinpoint M7 od Samsungu, overena kvalita a hlavne perfektne pasuje na tu kovovou desticku v PS3 (ne vzdy tak tomu je).
Jeste jedna poznamka, po vymene samotneho disku vas muze zaskocit "Bios" konzole, ktery se bude dozadovat FW (stejneho nebo vyssiho nez jste meli ve starem HDD) staci jen pripojit ovladac pres usb (wireless nereaguje) sehnat si flashku s potrebnymi daty (ke stazeni treba
zde) a postupovat dle pokynu, cele se to spusti soucasnym stisknutim tlacitek "select" a "start". Pokud by s tim mel nekdo problem a psalo to, ze na flashce nic neni, zkousejte to porad dokola, mne se to chytlo asi az napojedenacte, ale povedlo se.
Tady pak seznam realnych hodnot (v GB) jednotlivych kapacit disku po montazi, jednak je ulozne misto jiz klasicky mensi a za druhe si neco bere system, tedy:
40GB - 37GB/27GB
80GB - 74GB/nenasel jsem
120GB - 111GB/97GB
320GB - 298GB/263GB
500GB - 465GB/412GB
Jeste ohledne toho (pro mnohe zbytecneho) pul TeraByt(e)oveho disku, tak na nem mi po nahrani starych dat zustalo presne 371,3GB, coz mi tedy neprijde jako kdovi jak uzasna hodnota, min. ne u konzole, kde si nektere hry neboji vzit pri povinne instalaci treba i 5,5GB dat, tedy zaplnit se rozhodne da. Osobne tipuji, ze zacatkem pristiho roku se alespon Seagate vytasi s 1TR disky i ve verzi 2.5" Sata/300/2 (cili notebookovy/PS3 standart).