Baldur's Gate, Icewind Dale, Planescape Torment

Morrowind, Knights of the Old Republic, Baldur's Gate...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod USER47 8. 6. 2013 16:17

Já hrál NWN2 nedávno s patchema i datadiskama. Kamera je pořád strašně debilní, asi tak o 1000% horší než v jakýmkoli BG/PS:T/IWD...

A náročnost je taky furt úchylná, i když je pravda, že dnešní kompy to hrubou silou nejspíš zchroustaj (ale přesvědčenej bych o tom nebyl, je úplně možný, že díky dementnosti enginu to nebude mít stabilní framerate na ničem, stejně jako třeba OFP/Army apod.).

Co se týče vizuálu, to hrubý nedetailní 3D prostředí vypadá mnohem hůř než předrenderovaný a ručně domalovaný lokace ze starejch infinity engine her.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xgandalf 8. 6. 2013 22:04

V BG/PS/IWD kamera polohovatelná není, pokud si dobře pamatuju. Takže to srovnání je takový - no dost na prd...:-))

NWN 2 jsem bez větších problémů rozchodil na svém starém kompu, i na tom novém, co mám teď. Sice ne ve Full HD, ale 1680*1050 to zvládly oba bez větších problémů (u toho novýho se ani pořádně nerozfuněl ventilátor na grafice, takže v mém případě je ta náročnost na PC poměrně malá). Hádám, je to věc vkusu - ano, souhlasím s tím, že původní Infinity Engine vypadá stále dobře (zejména s Widescreen patchem+pár dalších patchů na grafiku, fonty apod.), abych to vyjádřil poeticky, tak je takovej víc "pohádkovej". Na druhou stranu prostě engine NWN2 je dle mého o něco více funkční a i když jsem dalek toho, abych tvrdil, že lepší engine neexistuje, tak po několika hodinách hraní BG musím konstatovat, že mi to naprosto vyhovuje. Už jenom z nostalgie, kdy člověk vzpomíná, jak vypadala původní hra a srovnává to se vzhledem v novém enginu.
Look, three-headed monkey. Guybrush Threepwood, mighty pirate
What can change the nature of a man? Ravel
xgandalf
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod USER47 8. 6. 2013 22:14

No polohovatelná kamera v BG/PS:T není, ale aspoň to v tý fixní perspektivě funguje dobře a člověk se může soustředit na jiný věci. V NWN2 s tím neustále musíš kroutit a měnit kamerový režimy, abys vůbec viděl, co se děje a kam ti postavy zrovna jdou. To kamerový voodoo mi v IE hrách fakt nechybí:).
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tdjohn 8. 6. 2013 22:23

Také nevidím žádný přínos ve 3D kameře, jen samé nevýhody.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Thowt1 9. 6. 2013 07:55

ja len taka noticka, ze som fanusik a dohral som vsetky BG, ID, PT, DA, i NWN1+ datace, i NWN2 - ale v prvom ci druhom dataci som s tym proste sekol (co nerobievam inak), pretoze ta hra - NWN2 je strasne, ale strasne prasácka! :D (hrane cca 2 roky dozadu, mody nepouzivam)
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1
Avatarkill 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xgandalf 9. 6. 2013 10:15

2Thowt1: Což je jaksi docela problém - já když jsem hrál NWN 2 poprvé, tak jsem to hrál taky bez modů - a dost věcí mi tam lezlo silně na nervy.
Jenže v současnosti je na NWN značné množství modů, které hru opravdu slušně překopávají - a velká část z nich je integrovaná i do BG Reloaded.

Nevím, mluvím-li za sebe, tak jsem s NWN 2 nikdy neměl větší problém - je tam plno věcí, které by šly samozřejmě udělat jinak nebo i líp, ale ve výsledku se s oběma datadiskama jedná o velmi slušné RPG, které sice kvalit BG série nedosahuje (to ale máloco), na druhou stranu dle mého názoru značně předhání až-moc-akční IWD.
Look, three-headed monkey. Guybrush Threepwood, mighty pirate
What can change the nature of a man? Ravel
xgandalf
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod USER47 9. 6. 2013 10:25

Thowt: Pokud jsi neodehrál Mask of the Betrayer, tak ses o hodně ochudil:).
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ertefol 9. 6. 2013 11:20

Já se přiznám, že NWN 2 jsem měl taky rozehrané, jednička mě bavila hrozně, ale u dvojky jsem se nedostal přes první tři-čtyři hodiny.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod USER47 9. 6. 2013 12:30

Ve dvojce je spousta dobrejch nápadů, třeba lehce strategická vrstva s menežováním a upgradováním vlastní pevnosti apod. Celkově je to podle mě o dost lepší hra než jednička.

Nicméně základní hra pořád nemá na famózní MoTB datadisk, ten zadupává do země i většinu her na infinity enginu. Už jen ta parta stojí za to:
Obrázek
Obrázek

K tomu vynikající příběh umožňující dvě dost rozdílný cesty jak to hrát, pojídání duší, portály mezi dimenzema atd...
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků