koupě LCD TV

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 22. 2. 2011 15:43

SCobra píše:Podle mě není rozdíl ani mezi 60 a 120 Hz, pokud nechci sledovat 3D. Pokud by někdo byl tak hodný a vysvětlil důvod zvyšování frekvence u telvizí, byl bych rád :-)

Vsak 120Hz se vydavaji jen jako 3D, ne?
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SCobra 22. 2. 2011 16:00

To jo, ale když plasmy mají i 400 a 600 Hz, tak to nechápu :-)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod beat 22. 2. 2011 17:57

SCobra píše:Pokud by někdo byl tak hodný a vysvětlil důvod zvyšování frekvence u telvizí, byl bych rád :-)
U LCD se zvýšenou hrekvencí řeší(minimalizuje) problém pomalého panelu především u rychlých pohybů(sport, titulky...) Většinou se jde k frekvenci do 200Hz.

U plazmy ty frekvence upřímně nechápu, jelikož panel plasmy má velmi dobrou odezvu.
Oficiálně to snižuje artefakty při pohybu.. IMHO marketing.
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 23. 2. 2011 09:46

Což to chápu... Ale jak se toho může docílit, když signál dokáže dodávat jen 60 Hz? To se ten zbytek snímků dopočítává (přijde mi to jako výkonově dost náročná záležitost)? Chápal bych, kdyby měl digitální signál třeba 1000 Hz a kvůli zpětné kompatibilitě by televize dokázala zobrazit jen 60. Ale opačně to moc nechápu :-)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod beat 23. 2. 2011 16:25

Ano, dopočítává snímky...

Ono něco podobného dělá už moje letitá TV od Samsunga. Akorát při zapnutí té funkce vše vypadá jako natočené videokamerou :mrgreen:
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod Sasakr 23. 2. 2011 22:09

Neboli je to hodně plynulé ;-) už jako malej jsem si všiml, že různé televizní inscenace apod. vypadají tak nějak jinak, než klasické filmy. No a časem mi to došlo, ty televizní věci jsou plynulejší. Věci v TV se asi natáčí normálně prokládaně s 50FPS, filmy jsou jen 24 nebo kolik.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod beat 23. 2. 2011 22:28

Přesně tak. Akorát ty fps jsou trochu jinak..
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod Thowt1 5. 5. 2011 11:44

ludia, potreboval by som rychlo pomoct s vyberom TV... mozno ju pojdeme kupovat uz dneska :-)) ... u nas moc obyvackova kultura nefunguje, ale rodiacia sem tam na tu TV pozeraju, a pokazila sa nam stara asi 17rocna CRT telka :-D + sa prechadza na digital, takze dvbt :-)) (telku budu sledovat hlavne rodicia - nenarocni divaci :-D , ja len sem tam, ak vobec...) telka bude "vnorena do nabytku", takze su jasne jej rozmery, max. 83.5 cm sirka, teda 32" rozhodujuce kriteria: chcem zrejme fullHD :-)) aby to malo HDMI a dvbt tuner...

co by som potreboval poradit: ci LCD alebo LED (asi najdolezitejsia otazka), konkretnu znacku a hlavne typ (nechcem moc LG, pozdava sa mi samsung a sharp), + co by to este malo mat, co citam popisky na alze tak sa tam casto objavuje nejaky senzor, predpokladam, ze vdaka nemu si telka upravuje jas alebo svietivost ci ako sa to vola, proste podla tmy/svetla, aby co najlepsie ukazovala... co si o tom myslite? mne sa to celkom pozdava, ale neviem do akej miery to skutocne funguje... dalej jaska aby co najlepsie ukazovala :-D a cena okolo 500€, cim nizsia, tym lepsie, moc nad 500 nechcem ist...

-- 5. 5. 2011 12:49 --

tak tym senzorom som si teraz nie isty, ale na ten kaslat (som si to asi pomylil so senzorom na "setrenie energie") :-))
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1
Avatarkill 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mrak 5. 5. 2011 11:54

Ano, senzor upravuje podsvícení obrazovky. Kvůli úspoře energií je lepší LED. Ale co se týče obrazu, občas se mi zdálo normální LCD lepší obrazové kvality, než LED. Na to je nejlepší zajít někam do nějakého pořádného elektra, kde maj vystavené TV a pořádně se podívat. Za tu cenu je to tak nějak fuk. Všechny TV mají dvbt, alespoň myslím, HDMI taky, FHD taky.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Thowt1 5. 5. 2011 12:00

njn, akurat to prezeram na alze, a fakt je to viac - menej vyrovnane. kupovat ju pojdeme do kamenneho obchodu, niekde v Trencine, takze urcite na ne popozerame a i kamos mi radil, ze "ist do obchodu a zobrat tu, co najlepsie ukazuje :-D " co znie sice velmi "jednoducho", ale myslim, ze je v tom kus pravdy... len neviem co si mam o tom mysliet, lebo co som kedysi davno chodil po elektro (pol roka, rok dozadu) tak sa mi zdalo, ze takmer vsetky hnusne ukazuju (tak nejako slabo, sedivo, ale za to mohlo asi denne svetlo, zla poloha telky, neviem...), az na nejaky jedne, dva, tri kusy, co sa mi zdalo pomerne podozrive :-))

skor sa chcem informovat, ci nie je nieco, na co si dat pozor, alebo nejaky "dobry tip", teda nejaky konkretny vyrobny typ TV (jazykove okienko o<:) : ano, pise sa tip i typ, pricom kazde znamena nieco ine O:-) ) , ktory (za rovnaku cenu) vyčnieva nad konkurenciu :-]
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1
Avatarkill 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mrak 5. 5. 2011 12:11

Asi ani ne čoveče. Portů je tam všude 3prd ele, aj USB, takže myslím, že to přehraje i avička a fotky, ale to bych kecal. Fotky asi jo, s filmy nevím. My jsme s našima taky koukali na nové TV, takže jsem taky koukal. Je to +- autobus stejné. Jak Ti radil kamarád, co se Ti zdá nejlépe sledovatelné, to vem. Koukej i na pozorovací úhly. I když jsem viděl, že za tu dobu to pokročilo a jsou docela dobré pozorovací úhly u TV, asi milionkrát lepší jak u monitorů :D Co se značky týče, to je asi taky fuk :D LG, Samsung a jim podobné by měly bejt dobrých kvalit. Beztak u LCD/LED LCD se nepředpokládá tak dlouhá životnost jako u CRT, který naši maj už dobrejch 15 let :D
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 5. 5. 2011 12:24

Thowt1 píše:kedysi davno chodil po elektro (pol roka, rok dozadu) tak sa mi zdalo, ze takmer vsetky hnusne ukazuju (tak nejako slabo, sedivo, ale za to mohlo asi denne svetlo, zla poloha telky, neviem...), az na nejaky jedne, dva, tri kusy, co sa mi zdalo pomerne podozrive :-))

jo, to tak dopada kdyz obchodnici vemou FHD TV a naperou tam rozplizlej obraz z kabelu. :))
Lo!Zza
Dominating
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků