MORROWIND

Morrowind, Knights of the Old Republic, Baldur's Gate...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod SCobra 7. 3. 2011 19:37

Jo, to je to nekompletní, o čem jsem mluvil :-)
Do konce roku vyjde Skyrim a všechno se bude předělávat do Skyrimu... Zkrátka je to beznadějný...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 8. 3. 2011 18:32

Ahoj XGandalfe, Scobra a další, i mňa namlsali Tou ÓbrMapou(jako v Zaklínaču...) a vystřízlivěl jsem u ,,železné,,opony všude vůkol, a je To do Morra jen takovej ,,kúsok,,... éch, no aspoň ten Skyrim, nám snad Tu mapu o kousek dal poodkryje a snad se i něco dozvíme o souvislostech: Skyrim - Oblík - Morro?! Doufejme, že ...Díky o oživení tohoto Chlívka. Battle Mage a Druid Ogden Béér, občas i STarec Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Chumbaba 11. 3. 2011 08:14

K těm modům - nainstaloval jsem jenom ty grafické, které nemají (pokud vím) na vývoj questů žádný vliv. Žádné pluginy měnící hru (nové questy, nová brnění, nové ostrovy) jsem neinstaloval, protože jednak mohou zmrvit hru a navíc je toho podle mě v Morrowindu dost i bez addonů.

Jinak bych se chtěl takhle do pléna na něco zeptat. Morrowind se chlubí naprostou svobodou hraní. Na druhou stranu jsem se na x místech dočetl, že se nedoporučuje prozkoumávat naslepo dungeony, protože v hodně z nich jsou příběhové předměty a NPC a člověk někoho zabije, něco sebere a zkazí si quest, který ještě nedostal. To bych viděl jako docela zásadní problém, protože deklarovaná svoboda hry se pak fakticky omezuje na chození venku a plnění questů a volné zkoumání dungeonů prakticky odpadá. Zajímalo by mě, jaký na to máte názor, respektive jakou metodou jste postupovali při hraní vy.
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 11. 3. 2011 08:49

Já jsem lezl pro jistotu jen tam, kam mě poslal quest :-) Ale celkem bych tomuhle nedostatku i věřil, protože spousta věcí se objeví a míst se zaktivní, až když spustíš nějaký trigger - např. hned na začátku skrýš toho maníka, kvůli které musíš poskakovat na majáku celou noc... A takových questů je tam právě víc - možná dokonce většina - musíš udělat něco, aby se stalo něco, abys mohl splnit úkol :-)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Chumbaba 12. 3. 2011 08:48

SCOBRA: Dík za reakci, jak koukám, ostatní znalci se odmlčeli. Pokud je to, jak říkáš, tak je to podle mě zásadní problém, protože free-roaming se pak redukuje jen na povrch Vvardenfellu, takže hráč tráví většinu času bloumáním po lesích a zabíjením krys a cliff racerů, což - přiznejme si - zase tak velká zábava není. V Oblivionu jsem trávil v náhodných dungeonech možná třetinu celkové herní doby - byly základním zdrojem kořisti, peněz, používání bojových a stealth skillů atd. Oblivion jsem hrál stylem - a hele, elfí ruiny, hurá do nich! A dungeony v Oblivionu považuji za vynikající.

Jsem momentálně na 10. levelu a mám odehráno odhadem kolem 40 hodin. Změním taktiku a začnu dungeony náhodně procházet. Uvidím, co to s hrou a questy udělá. Procházení dungeonů podle mě ve hře vyloženě chybí - po 40 hodinách hry mám prakticky pořád stejné vybavení, jako na lvl 2 (bonemold armor z Balmory) a zabíjím bez problémů všechny protivníky (protože jde prakticky pořád dokola o krysy, racery a nixhoundy). Doufám, že když začnu chodit do dungeonů, narazím občas taky na nějakého silnějšího protivníka, najdu lepší výbavu atd.
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 12. 3. 2011 10:53

Oblivion jsem hrál taky tak. Ale myslím, že v Oblivionu z krabičky (bez patchů) se naráželo taky na tyhle problémy s questy.

Už v Seyda Neen je jeden dost nepříjemnej dungeon :-) Ale tam bych být tebou asi ještě nelezl :-) Kousek od Balmory jsou taky doly (na vejce nebo na co) - do nich dostaneš úkol myslím od horníků, co sedí před nimi :-)

No zkus to... Nicméně po 100 hodinách zjistit, že nemůžu splnit nějaký quest, protože se mi zasekl úkol, je fakt k *****ání :-)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Chumbaba 12. 3. 2011 11:41

To jsme si asi nerozuměli, hraju to asi 40 hodin, dungeonů jsem prošel celou řadu, ale vždycky jenom, když mě tam někdo poslal - nedávno jsem vybil Vas a Nchurdamz - tj. o questové dungeony není nouze. Na druhou stranu, Morrowind má množství dungeonů, do kterých žádné questy nevedou, ale nedá se to poznat. Možná si nakonec vytisknu z webu jména dungeonů, jestli jsou questové nebo ne - a podle toho do nich budu chodit. To bude asi nejlepší.
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 12. 3. 2011 11:49

Jo takhle :-) Jo, to je dobrý nápad :-)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Chumbaba 12. 3. 2011 14:38

Udělal jsem si seznam za použití UESP wiki. Dávám k dispozici zde:

http://forum.doupe.zive.cz/viewtopic.php?f=509&t=1137689

Budu seznam používat a uvidím, jestli se na něj dá v praxi spolehnout.
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 12. 3. 2011 14:59

Ahoj Chvapci, Vítaj Chumbaba a ozvi se na majlu, díky je mi zas smutno.
Jinak při ,,kosení,,Dungeonů a Tombe, Ruin Dwemer i Daedric, Fortů a Shrine, Cave,...zatím ehm,,stylem Ogden,,...žádná problema i zpětně uznáváno...
Zatím jedinej problema! v průchozím Tomba - Hrobka, spojená s podloudnickým doupětem cave SHALIT - quest od Hrundiho ke konci Tažení za Maestrem WAR Gildy. Ten Zločinec, Tam nebyl ani , před ani po I. návštěvě, v Tombě je pár strašidel, v Jeskyni jen Dopis?! jinak pusto a prázdno, jsem tedá aspoň Arcimágem ano Maestro...s Treboniusem byl v Areně krátkej proces, nesmíš Mágům nikde! dát moc času na kouzlení, jinak LOAD, že, je dobré co jde odstřelit nej magic šípama! z dobrýho luku!...a Katanu Hore, Šum svistu! Jak Toširo Mifune...
No až Ti pošlu Obrázek Hory Matroše a weaponů z Podzemí i Terenu, budeš se Chechtat, je to jak v mý jeskyni u Zvonu...Jo budu to muset zase prodat...Gláz Brnčo máš v GhostGate u kováře. atd. Ebon armor u Bossů v Shrine nebo dungeon jeskyních při Questech, a Orků potkáš dost i v Terénu(to sype taky hodně chechťáku, orčí armor),...Nezapomeˇsi nakopit HAFO! Rychlejch SOS flašek - nej Léčení(chce to prachy, že, tak klusej s Matrošem k Ušatci - Perdelkovi) v Balmoře a Sandrith Mora. Hledej šmudlo u koho.
Jsem na 30. levlu, rozjel jsem To těžkejma prachama,...a trémingem, třeba vařením flašek a kouzlením,,do zdi,,+ poplatky trenérům...Magic Gilda hotovo, War Gilda ve 4/5, Hlavní Linie stojím před Ghost bránou u Viveca jsem již byl a,,rukavičku,, mám, ještě ten zbytek...Postaveno u Redoranů mám. Zkouším Císařský - druhej problema s jedním blbcem vod nich, když mu vyčadíš kompromitujicí dopis- důkaz, tak se na Tebe vrhne, a když ho hned skosíš na fleku, tak se šéf k tomu nemá Ti to potvrdit, tož mu asi poklopem uteču s Důkazem o spiknutí, a pozadání Q.- k jeho likvidaci ho setnu v 2. kole...
Tak to jsou jediný dva ,,bugy,, na který jsem ve 3/4 hry narazil...ozvi se díky. Battlemage Ogden Béér, Marcel cave Zvon.

-- 12. 3. 2011 15:36 --

DOPLNĚK: Jo Chumbaba Ba - ť, chtělo to ten Befel od Daria šéfa Císařskejch v Gnisis - netýká se to spiknutí jen Oritia Mara !, ale i kolegy Ariusa Ruliciána, oba to maj spočtený, tož zdrhnout a vrátit se s Befelom - rozsudkem za spiknutí, tohle zas tak velká nápověda není? Nééé, jinak se fest vyplatí ukládat před akcí, jakoukoliv. Měl jsem save před otevřením truhličky s Dopisem, no ten Shalit asi oželím, budu teda Maestro Rytíř Ochránce a asi Dariusa z Gnisis čeká Arena?! Běžím oběhnout ostatní šéfy na Pevnostech... STarec - blbec(čím starší Tím blbější, hehe, Marcel od Zvonu. Šafle Hore, é Magic weapony.
Marcel Kudlvasr
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 12. 3. 2011 17:20

POZNÁMKA: Chumbaba, když zabiješ Quest NPC i v Tombe, objeví se hlaška ,,o přetržení vlákna ...a vyzve Tě to k loadu!?, BattleMage Ogden Béér, Marcel, cave Zvon a nepovím kde...
Marcel Kudlvasr
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Chumbaba 12. 3. 2011 17:51

MARCEL: Ano, s tou císařskou legií to tak skutečně je, je to jeden z prvních questů od Daria, vyšetřit Talos Cult. Šel jsem to dělat normálně, dostal jsem zadaný quest, potom jsem ukecal jedfnoho ze spiklenců, přijali mě do kultu, no a když jsem jim ukradl kompromitující dopisk, tak jsem je pozabíjel - to by tak hrálo, o čem by pak byl Oblivion? :)

Pokud jde o zabíjení NPC v hrobkách, tak o něm nic nevím. Jak jsem dneska kompiloval ten seznam, tak jsem si všiml, že k hrobkám (ancestral tombs) se questy takřka neváží. Jinak ty příspěvky tady čtu jen tak napůl oka - hraju Morrowind poprvé a VŮBEC nevím, o čem bude - ani hlavní dějová linie, ani Bloodmoon a Tribunal, tak se snažím vyvarovat spoilerů za všech okolností :) Když všechno dobře půjde, vydrží mi Morrowind až do Skyrimu, s odskokem k Zaklínači 2 a těm pár dalším zajímavým hrám, co mají letos vyjít.
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 12. 3. 2011 23:04

Ahoj Chumbaba, no zatím sem Ti toho moc neprozradil, hech...Jinak jen tak z hlavy...Tucet nejméně se najde. Jo díky, za Ten seznam, i když já žádnou taúto fičuru nepotřeboval, pouze ten Shalit ma lehce rozhodil? Třeba se tam objevujë jen někdy?
Taky ma roštípli blbískové co chtěli doprovodit do tej vodní jeskyně pod Gnisisem a nepotvrdili, no Stojej u či vevnitř doteďka, naštěstí to šlo V Redoran Questu přeskočit.
No nic nebudu rušit, Hraj si po svým, že. Já du pokračovat po pevnostech. Šafle Hore. Na majla Ti šoupnu jak na Tom jsem, hraješ To na Harda?! STarec Marcel od Zvonu.
Naposledy upravil Marcel Kudlvasr dne 13. 3. 2011 18:59, celkově upraveno 1
Marcel Kudlvasr
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 13. 3. 2011 18:58

Popojedem Bratře Jene, rána krátká...Medle, Chumbaba huž vaříš na veliko, i soul gemy s chycenýma zvířátkama je slušnej vejvar, a matroš prodávej opravenej - urob si sám.Codíš po vodě a lítáš?
Včera mi to uznalo Dva Strejčky - vykosené Questy bez Befelu, předem...No dojedu Císařský přistavím stěhovák, a poletím na Trgovinu. Doma v jeskyni to nezvládnu - to je na kontejner, v Morro jo i když je to taky otravné a Mod 50 K kripel se mi nechce dávat, tož asi tak, a doufám , že se někde ozveš?! Díky Předem, nebo Zadem?! Teď nevím? STarec Marcel od Zvonu
Marcel Kudlvasr
Dominating
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 2. 4. 2011 13:08

Koukám, že nezájem, he...no již jsem šefko u všeho co ma nešlo proti Srsti, se zlodějema a Mafii nepečem, že,...Jen Zlo ve Službách Dobra, a oučel světí prostředky, hehe. tož konečně Ghost a Fance...jo a Svatyně, třeba u Azury je moc fajn + ten šutr. Battlemage Ogden Béér, cave Campanello.
Marcel Kudlvasr
Dominating
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků